🍆 Eten en drinken emoji met betekenis

Hier vind je de lijst met eten en drinken emoji voor Whatsapp, Facebook en co met betekenis en unicode. Veel plezier op ontdekkingsreis in de bonte wereld van emoji’s!

Categorie: 🍆 Eten & drinken Emoji’s

U+1F34F
Groene appel Whatsapp U+1F34F
🍏 Groene appel
Logo van een bekend bedrijf. Een appel per dag houdt de dokter op afstand. Een appel staat voor gezondheid en is een populair stuk fruit in Nederland. De groene appel staat bovendien symbool voor vriendschap.
U+1F34E
Rode appel emoji U+1F34E
🍎 Rode appel
Symbolisch staat de rode appel voor liefde, verleiding, de verboden vrucht uit het Paradijs. In het Latijn betekent appel: slecht en het kwaad. Sneeuwwitje werd door de koningin met een appel vergiftigd. De rode appel kan ook staan voor een gezonde leefwijze of gewoon om wat het is: een rode appel.
U+1F350
Peer emoji U+1F350
🍐 Peer
De gezonde peer behoort tot de meest populaire fruitsoorten. De vorm van de peer doet denken aan het vrouwelijke figuur en zorgde voor het andere woord voor gloeilamp. De peer wordt in de volksmond in verband gebracht met kinderzegen.
U+1F34A
Mandarijn U+1F34A
🍊 Mandarijn
De mandarijn verschaft ons zoetigheid in de winter. Deze populaire citrusvrucht heeft een eigen feestdag op 4 januari. Het uiterlijk van dit fruit doet denken aan de zon. De mandarijn staat symbool voor het Chinese Nieuwjaar en ook voor overvloed en geluk.
 • Alice

  Ik denk dat het meer een sinaasappel is.

U+1F34B
Citroen Facebook U+1F34B
🍋 Citroen
Als het leven je citroenen toegooit, dan maak je er limonade van. Iemand knollen voor citroenen verkopen. De gele citrusvrucht van de citroenboom gedijt in het warme klimaat. Het is een gezonde vrucht en door zure smaak zeer verfrissend. Zowel het sap als het vruchtvlees wordt verwerkt in cocktails of gebruikt in gerechten en baksels.
 • Varsha

  We gebruiken het als verwijzing naar Beyonce's album “Lemonade“.

U+1F34C
Banaan Whatsapp U+1F34C
🍌 Banaan
Banana is een informeel woord voor knettergek. De banaan wordt in vele verschillende culturen gezien als delicatesse en maakt deel uit van een gezonde voeding. De banaan wordt ook als een vruchtbaarheids- en fallussymbool gezien.
U+1F349
Watermeloen emoji U+1F349
🍉 Watermeloen
De sappige watermeloen staatsymbool voor hete zomerse dagen, het wegspuwen van de pitjes, gezonde voeding en vakantie. Deze emoji belooft geluk in de liefde, en er wordt ook gezegd dat de watermeloen een positief effect heeft op de potentie.
U+1F347
Druiven emoji U+1F347
🍇 Druiven
De druiven hangen te hoog, wensen kunnen niet uitkomen en doelen zijn onbereikbaar. De druif wordt traditioneel als teken van goede gezondheid aangeduid. Het is het christelijke symbool en de grondstof voor wijn.
U+1F353
Aardbei Whatsapp U+1F353
🍓 Aardbei
Iets of iemand is extreem schattig. De aardbei staat voor zonnige dagen en de zomervakantie. Samen met Champagne, bloemen en chocolade staan aardbeien symbool voor sensualiteit en romantiek en enkele heerlijke uurtjes met zijn tweetjes.
U+1F348
Meloen emoji U+1F348
🍈 Meloen
De sappige meloen wordt gezien als een symbool van erotiek en liefdesgeluk, maar kan echter ook geïnterpreteerd worden als ongunstig voorteken.
U+1F352
Kersen emoji U+1F352
🍒 Kersen
Met hem is het geen goed kersen eten. Jij bent de kers op de taart! Dit zomerfruit kan in verband met het uiterlijk van een hart ook symbool voor de liefde staan, maar in de volksmond staat de kers symbool voor volle lippen en de kus. De kers is ook bekend als verboden vrucht en in Japan staat het fruit symbool voor zelfontdekking.
 • Irena

  De kersen-emoji wordt vaak gebruikt als synoniem voor vrouwenborsten, maar ook voor de kers op de taart.

U+1F351
Perzik emoji U+1F351
🍑 Perzik
Een zacht velletje, sappig zoet vruchtvlees, de aromatische geur: de perzik wordt gezien als een verleidelijke vrucht. Vanwege de karakteristieke vorm, wordt de perzik emoji het meest gebruikt voor het aanduiden van de vrouwelijke derriere.
 • Anoniem

  Voor mij is het gewoon een perzik.

U+1F96D
Mango U+1F96D
🥭 Mango
Ik ben gek op Indisch eten! Het rijpe fruit van een tropische mango. Deze sappige, exotische vrucht smaakt lekker zoet en wordt gezien als superfood. In India is de mango het fruit van legendes.
U+1F34D
Ananas U+1F34D
🍍 Ananas
De koningin van het fruit. De ananas wordt in de tropen nabij de evenaar geteeld als fruitplant. De sappige, zoete ananas staat symbool voor levensvreugde en genot.
U+1F965
Kokosnoot Whatsapp U+1F965
🥥 Kokosnoot
We drinken Piña Colada! De kokosnoot is de vrucht van de palmboom. Deze vrucht laat je wegdromen van mooie bounty eilanden met tropische stranden. De kokosnoot is gezond en wordt gezien als het nieuwe superfood.
U+1F951
Avocado U+1F951
🥑 Avocado
De aparte smaak, daar hou je van of je vindt het ronduit smerig. Het is een gezonde vrucht en past goed in een vegetarische levenswijze. De avocado staat ook voor een speciale levensstijl waarin superfood de trend is.
 • Jellie

  Ik stuur de avocado samen met de aubergine. Dit vanwege de vorm, die doet denken aan de vagina.

U+1F966
Broccoli U+1F966
🥦 Broccoli
Jeugdtrauma, gezonde levensstijl of veganistisch dieet. De broccoli is de groene zus van de bloemkool. Het is een groente met weinig calorieën, met veel belangrijke vitamines en mineralen. Het is een groene, gezonde groente, maar wordt niet door iedereen graag gegeten.
U+1F96C
Sla emoji U+1F96C
🥬 Bladgroente
“Ik eet gezond”, of “Vandaag kook ik iets Aziatisch”. Emoji voor een dieet, vegetarische maaltijd of bijgerecht. Van bladgroente eet je zowel de steel als het blad. Voorbeelden van bladgroente zijn sla, snijbiet, spinazie en Chinese kool.
U+1F345
Tomaat Whatsapp U+1F345
🍅 Tomaat
Zo rood als een tomaat. Vroeger gooide het publiek met rotte tomaten naar artiesten als de voorstelling niet goed genoeg was. Tomaten worden veel in samenhang met Italië en de Italiaanse keuken gebracht. Op spiritueel gebied is de tomaat een liefdessymbool en kan de vrucht op een geheime liefde duiden.
U+1F346
Aubergine emoji U+1F346
🍆 Aubergine
De aubergine wordt met het mannelijke geslacht geassocieerd. Wordt gezien als sekssymbool. Facebook en Instagram hebben het gebruik van de emoji aan banden gelegd als deze expliciet naar seks verwijzen.
 • Max

  Het kan ook gewoon staan voor de groente (aubergine).

U+1F336
Rode peper U+1F336
🌶 Rode peper
Het hete rode pepertje komt oorspronkelijk uit Mexico. In restaurants wordt het pepertje vaak gebruikt om de pittigheid van een gerecht aan te duiden. De rode peper emoji kan ook worden gebruikt om te zeggen dat een persoon of nieuwe trend ‘hot’ of ‘sexy ’is.
U+1F33D
Maïs smiley U+1F33D
🌽 Maïskolf
Maïskolf kan een lekkere bijlage van de grill zijn of gepoft worden tot popcorn om er tijdens een film van te snoepen. Maïs komt oorspronkelijk uit Mexico en wordt in veel landen als basisgerecht gegeten. De maïs emoji kan gebruikt worden om iets met koken of gezonde voeding aan te duiden.
U+1F955
Wortel emoji U+1F955
🥕 Wortel
De wortel staat voor gezonde voeding en kan betrekking hebben op het konijn of vegetarisch eten. In verband met de vorm hoort de wortel tot de categorie erotisch eten.
U+1F360
Zoete aardappel Whatsapp U+1F360
🍠 Zoete aardappel
De geroosterde zoete aardappel wordt in de koude jaargetijden veel in Japan gegeten (bekend als Yakiimo). De smaak is vergelijkbaar met die van een pompoen.
U+1F96F
Bagel emoji U+1F96F
🥯 Bagel
We starten vandaag met een Amerikaans ontbijt. De bagel heeft de grootte van een klein schoteltje en is gemaakt van gistdeeg met een gat in het midden. Bagels werden door Joodse immigranten naar de VS gebracht en nu als typisch Amerikaans gezien. Je kunt ze zowel met zoet als hartig beleg eten.
U+1F35E
Brood Facebook U+1F35E
🍞 Brood
Ervoor zorgen dat er brood op de plank komt. In Europa en Noord-Amerika dient brood als hoofdvoedsel. Het bestaat uit bloem, water en rijsmiddel. Brood maakt deel uit van veel gebruiken, in Slavische culturen wordt brood met zout aan gasten gegeven of, zoals in Polen, als geschenk aan het echtpaar. Voor veel christenen geldt brood als symbool voor het lichaam van Jezus.
U+1F968
Pretzel Whatsapp U+1F968
🥨 Pretzel
De met grof zout besprenkelde pretzel is in de vorm van een krakeling gebakken brood of hartige snack. Wordt gebruikt als logo voor het wapenschild van de bakkerij, is onderdeel van het traditionele ontbijt met witte worst in Beieren of wordt gegeten als nieuwjaarspretzel. De pretzel is onderdeel van de Duitse cultuur en het meest typerende Duitse bakkerijproduct wat er bestaat.
 • Greetien

  Voor mij lijkt het op twee borsten.

U+1F9C0
Stukje kaas U+1F9C0
🧀 Stukje kaas
De kaas emoji kan aangeven dat je een liefhebber bent van kaas, of om iets te duiden met melkproducten in het algemeen. ‘Cheese' is het woord dat fotografen veel gebruiken om een persoon met een lachend gezicht op de foto te krijgen.
U+1F373
Spiegelei emoji U+1F373
🍳 Spiegelei in braadpan
Het gebakken eitje sist in de pan. Deze emoji wordt gebruikt als symbool voor het koken: “Ik ga iets te eten voor je maken”.
U+1F969
Steak smiley U+1F969
🥩 Steak
“Laten we gaan barbecueën”, of “Vlees behoeft geen groente”. Mannen eten gemiddeld twee keer zoveel vlees als vrouwen en de porties zijn groter dan gezond voor ze is. Het is vlees noch vis. Willen weten wat voor vlees men in de kuip heeft.
U+1F357
Kippenbout emoji U+1F357
🍗 Kippenbout
Ik heb honger! Laten we naar de KFC gaan. Van buiten krokant, van binnen sappig. De kippenbout wordt gegrilld, gebakken of gefrituurd. Populair fast food product.
U+1F356
Vlees met bot U+1F356
🍖 Vlees met bot
Varkenskarbonade is een populair vleesgerecht. Deze emoji kan betekenen: iemand eet als een Neanderthaler, heeft trek in een stuk vlees of het betreft een uitnodiging voor een barbecue.
U+1F32D
Hotdog Whatsapp U+1F32D
🌭 Hotdog
Ik hou van junk food. Fastfood hap. De basis voor een hotdog bestaat uit een warm worstje tussen een langwerpig kadetje. Gaat goed samen met een bezoek aan een Zweedse meubelketen of een potje basketbal.
U+1F35F
Frietjes emoji U+1F35F
🍟 Frietjes
We gaan even snel een snack halen! Frietjes zijn een favoriet bestanddeel in vele nationale gerechten, ze worden bijvoorbeeld met mosselen gegeten in Frankrijk of met vis in het Verenigd Koninkrijk. Frietjes worden gegeten als fastfood, bijgerecht en zijn een wereldwijd populair diepvriesproduct.
 • Anoniem

  Het wordt door ons gebruikt om te zeggen, “We gaan nu friet eten!“

U+1F355
Stukje pizza U+1F355
🍕 Stukje pizza
De pizza Margherita is de meest geliefde pizza in Nederland. Pizza eten wordt gezien als het doorbrengen van een gezellige, ontspannen avond met vrienden. Kan ook de volgende ochtend genuttigd worden tegen een kater.
U+1F96A
Sandwich U+1F96A
🥪 Sandwich
Trek in een snack? Twee of meer sneetjes brood met een beleg van vleeswaren, kaas, sla en mayonaise. Klassiek geserveerd met de korstjes eraf en in driehoeken gesneden. Een snelle maaltijd, als broodje voor in de pauze, voor de picknick of de kleine trek onderweg. Met de sandwichgeneratie worden ouders van middelbare leeftijd bedoeld die zowel de zorg voor hun kinderen als hun bejaarde ouders hebben.
U+1F32E
Taco smiley U+1F32E
🌮 Taco
Viva la Mexico! Ik heb trek in Mexicaans! De taco is een populair Mexicaans fastfood product. Knapperige maïs- of tarwetorilla met een vulling van gehakt, sla, kaas en salsa.
 • Anna

  Ik zie daarin de geslachtsdelen van de vrouw.

U+1F32F
Burrito Whatsapp U+1F32F
🌯 Burrito
Laten we naar dat nieuwe Mexicaanse restaurant gaan! Zachte tarwetorilla met een vulling van rijst, bonen, gehakt, sla en kaas. (Fastfood-)gerecht uit de Mexicaanse en Tex-Mex keuken.
U+1F958
Paella Whatsapp U+1F958
🥘 Paella
We gaan op vakantie naar Spanje! Paella is een traditioneel Spaans gerecht, bereid in een metalen pan met saffraanrijst, groente, vlees of vis. Deze emoji kan voor een etentje met vrienden of het maken van een maaltijd gebruikt worden.
U+1F96B
Conservenblik Facebook U+1F96B
🥫 Conservenblik
“We eten vanavond uit blik!”, of “Ik neem een paar blikken voer mee voor het kamperen.” Het conservenblik is gevuld met levensmiddelen die door verhitting langer houdbaar zijn gemaakt, bijvoorbeeld fruit, groente of soep.
U+1FAD9
Glas met dop Emoticon U+1FAD9
🫙 Blikkenpot
Kokende jam! Een leeg conservenpotje of schroefdeksel gebruikt voor het conserveren en bewaren van voedsel. Vaak gebruikt door keukenfans in combinatie met voedselemoji's, zoals fruit of augurken. Kan ook duiden op een inspanning.
U+1F35D
Spaghetti emoji U+1F35D
🍝 Spaghetti
Ik hou van pasta! De spaghetti met tomatensaus is een Italiaanse klassieker. Jong en oud smullen ervan. Een emoji die laat zien dat je van pasta houdt en staat ook voor Italië.
U+1F35C
Dampende kom U+1F35C
🍜 Dampende kom
Japans gerecht met noedels. Japans eten wordt traditioneel met stokjes geserveerd. De dampende kom kan ook gezien worden als een andere warme maaltijd, bijvoorbeeld een hete soep.
U+1F372
Maaltijdsoep emoji U+1F372
🍲 Kom gevuld met eten
Ik heb zo’n honger! Een kom gevuld met levensmiddelen. Het kan om een eenpansgerecht of een maaltijdsoep gaan. Zo te zien aan de grootte van de kom is het in ieder geval een vullende maaltijd voor meer dan 1 persoon. Deze emoji is gerelateerd aan eten en koken.
U+1F35B
Kom met rijst U+1F35B
🍛 Curry met rijst
Ik hou van de Aziatische keuken! Een kom met daarin een Aziatisch currygerecht met rijst. De basis voor de curry bestaat uit een romige saus, gemaakt met diverse specerijen en groente, vlees en/of vis. Het gerecht kan een duivels pittige tot milde smaak hebben.
U+1F363
Sushi Whatsapp U+1F363
🍣 Sushi
Sushi is een Japans gerecht. Gekookte rijst wordt met rauwe vis en groente gerold en in hapklare stukjes geserveerd met vaak daarbij een kommetje sojasaus, wasabi en ingemaakte gember.
U+1F371
Bento box emoji U+1F371
🍱 Bento box
Ik heb voor de middagpauze wat lekkers meegenomen. Bento verwijst naar een Japanse box, voorzien van praktische vakken. Het is een ideale box om voedsel voor de lunch of het diner voor te bereiden en te vervoeren. De emoji kan een verwijzing inhouden naar Japan, eten in het algemeen of een trendy manier van maaltijd bereiden.
U+1F95F
Deegwaar Whatsapp U+1F95F
🥟 Deegflap
Algemeen woord voor een gerecht met verschillende vullingen. Afhankelijk van welk land, heeft de deegflap een andere naam: dumpling (China), empanada (Spanje), Gyoza (Japan), Jiaozi (Korea) of Pierogi (Polen).
U+1F364
Garnaal U+1F364
🍤 Gefrituurde garnaal
De gefrituurde garnaal in tempurabeslag (Ebi Furai) is een populair gerecht in Japan. Wordt gebruikt in samenhang met vakantie in Azië, een bezoek aan een Japans restaurant of in verband met de kleine mannelijke geslachtsdelen.
U+1F359
Rijstballetje emoji U+1F359
🍙 Rijstballetje
“Ik heb Japans eten besteld”, of “Ik heb honger!”. Rijstballetjes met zeewier zijn net als rijstcrackers een populair gerecht uit de Japanse keuken.
U+1F35A
Rijst emoji U+1F35A
🍚 Gekookte rijst
Van gekookte rijst wordt gezegd dat het een magische kracht heeft. De emoji wil zeggen dat er betere relaties op je wachten of dat er een heerlijk rijstgerecht is.
U+1F358
Rijstcracker Whatsapp U+1F358
🍘 Rijstcracker
Laten we naar het Aziatische restaurant gaan! Rijstcracker met zeewier is een hele populaire snack in Japan.
U+1F365
Japanse surimi emoji U+1F365
🍥 Narutomaki
Japanse surimi “Narutomaki” met roze draaikolk afbeelding. Wordt gebruikt als topping in romige noedelsoepen. Emoji is ook bekend als synoniem voor het @-teken.
U+1F960
Gelukskoekje emoji U+1F960
🥠 Gelukskoekje
Het geloof kan bergen verzetten! We kennen het gelukskoekje uit de Chinese restaurants in de VS en Europa. De tekst zit verstopt in het zoete koekje en kan alleen gelezen worden als men het koekje stukbreekt. Staat voor filosofie uit het Verre Oosten.
 • Anoniem

  Deze emoji is vrij eenvoudig: hij betekent dat je gelukkig bent, dat je geluk gaat hebben of dat je gewoon een gelukskoekje wilt.

U+1F96E
Maancake Whatsapp U+1F96E
🥮 Maancake
De Chinese maancake wordt traditioneel in de herfst tijdens het maanfeest (midherfstfestival) gegeten. De kleine zoete of pikante cake wordt aan familie gegeven. Zou de voorloper van het gelukskoekje zijn en staat symbool voor herfst en oogst.
U+1F362
Spies met eten U+1F362
🍢 Oden
Oden is een typisch Japans wintergerecht. Oden bestaat uit meerdere ingrediënten, bijvoorbeeld gekookte eieren, aardappelen, zeevruchten en tofu. Wordt als eenpansgerecht geserveerd of aan een spies om in een saus te dippen. Wordt vaak in verband met Japan gebruikt.
U+1F361
Rijstkogels op een stokje U+1F361
🍡 Dango
Dango is een Japans nagerecht dat bestaat uit een gestoomde bal, gemaakt van rijstbloem en water. Ze worden vaak op een stokje geserveerd. In deze Dango zijn de kleefrijstballetjes in verschillende kleuren geverfde met rode bonen, eigeel en matcha.
U+1F367
IJsbeker met rietje U+1F367
🍧 Schaafijs
Ik hou van ijs op warme zomerdagen! Schaafijs is een foodtrend uit Japan en erg populair op Hawaii. Het wordt gemaakt van ijsblokken, bestaande uit water en vruchten of limonadesiroop. Deze ijsblokken worden geschaafd. Verfrissende en zeer zachte consistentie.
U+1F368
IJsbeker emoji U+1F368
🍨 IJs
Laten we een ijsje gaan eten! Een of meer bolletjes ijs in een beker, vaak gegarneerd met spikkels, vruchten, wafel, chocoladesaus en slagroom. Symbool voor de zomer en populaire verfrissing op warme dagen.
U+1F366
Softijs U+1F366
🍦 Softijs
Zomer, zon, ijs. Door het ijs onder druk op te schuimen, wordt de zachtere consistentie verkregen. Softijs wordt voornamelijk bij fastfoodketens verkocht. Deze emoji kan ook voor een wafelijsje of yoghurtijsje gebruikt worden.
U+1F967
Taart emoji U+1F967
🥧 Pie
“Ik hou van taart”, of, “American Pie is mijn lievelingsfilm!” In een pie worden diverse ingrediënten (zoet of hartig) gesmoord onder een laagje deeg. Van buiten knapperig en van binnen sappig. Pies zijn populair bij de Engelsen en Amerikanen.
U+1F370
Shortcake Facebook U+1F370
🍰 Shortcake
Shortcake is een klassiek Amerikaans dessert. Het stukje taart wordt traditioneel in de zomer met aardbeien bereid. De emoji kan gebruikt worden in verband met uitnodigingen, bijvoorbeeld om op de koffie te komen, of trek in iets lekker zoets betekenen.
U+1F9C1
Cupcake emoji U+1F9C1
🧁 Cupcake
Een gevalletje calorieënbom. Suikerzoet en mooi om naar te kijken. De kleine, versierde mini taartjes bestaan meestal uit een cakedeeg met een topping, zoals crème of slagroom en suikerparels. In Amerika wordt “cupcake” ook als koosnaampje gebruikt.
U+1F382
Verjaardagstaart Whatsapp U+1F382
🎂 Verjaardagstaart
De taart met brandende kaarsjes is traditioneel een verjaardagstaart. De jarige mag de kaarsjes uitblazen en een wens doen. Emoji staat voor feesten in het algemeen en felicitaties.
U+1F36E
Pudding U+1F36E
🍮 Pudding
Ik wil absoluut nog een dessert! Pudding, gemaakt van eieren, melk en suiker en geserveerd met een karamelsaus. Kan ook voor een flan, crème brûlée, Engelse crème of andere desserts in het algemeen gebruikt worden.
U+1F36D
Lolly emoji U+1F36D
🍭 Lolly
“Jij bent schattig!”, of, “Ik wil snoep!” De lolly staat voor plezier en haalt herinneringen uit de kindertijd naar boven. Wordt ook gebruikt om een persoon te sussen of in een seksuele context. Is een populaire emoji onder foodbloggers.
U+1F36C
Bonbon Whatsapp U+1F36C
🍬 Bonbon
Jij bent schattig! Symbool voor goedgelovigheid en schattigheid. De bonbon (‘bon’ is Frans voor ‘goed’) is een snoepje gemaakt van suiker om op te zuigen. Emoji wordt ook gebruikt als synoniem voor een traktatie of beloning. Bonbons worden tijdens Halloween aan kinderen uitgedeeld.
U+1F36B
Reep chocola U+1F36B
🍫 Chocoladereep
“Ik hou van chocolade”, of, “Chocolade maakt je gelukkig”. Een emoji voor alle chocoholics. Chocola wordt gemaakt van cacaoproducten van de cacaoboom en suiker. In Europa en Noord-Amerika wordt de meeste chocolade gegeten.
U+1F37F
Popcorn emoji U+1F37F
🍿 Popcorn
Ik haal alvast de popcorn! Er ontwikkelt zich een strijd waar over en weer beledigingen worden geuit, of men verheugt zich op het lezen van een thread, of men heeft voorpret over een bijzondere gebeurtenis dat plaatsvinden zal. Emoji kan gebruikt worden om iemand uit te nodigen voor een film of een gezellig televisieavondje.
U+1F369
Donut emoji U+1F369
🍩 Donut
Ik heb trek in iets zoets! In Amerikaanse films eten agenten aan de lopende band donuts en het is het lievelingseten van Homer Simpson. Vanwege de vorm zit er ook een seksuele betekenis achter.
U+1F36A
Koekje emoji Whatsapp U+1F36A
🍪 Koekje
Koekjes! Niet alleen het Koekiemonster van Sesamstraat is er dol op. In Amerika heeft het koekje een eigen feestdag en wordt er in december een nationale Cooky Day gevierd. Iemand een ‘koekje van eigen deeg’ geven.
U+1F330
Noot U+1F330
🌰 Kastanje
De kastanjes uit het vuur halen. De vrucht van de kastanjeboom rijpt in een stekelig omhulsel. In september valt de vrucht uit de boom en daarbij knapt het omhulsel open. De kastanje wordt geroosterd gegeten, in medicijnen verwerkt of door kinderen gebruikt om mee te knutselen. Staat symbool voor de herfst.
U+1FAD8
Bonen Whatsapp U+1FAD8
🫘 Bonen
Ik hou van Mr Bean! Bonen behoren tot de peulvruchten, zijn rijk aan eiwitten en worden over de hele wereld gegeten. Kan staan voor de groente zelf of ook voor koffiebonen. Maar pas op, te veel bonen veroorzaken onaangename winderigheid!
U+1F36F
Honing smiley U+1F36F
🍯 Honingpot
“Iemand honing om de mond smeren”, of, “Men vangt meer vliegen met honing dan met azijn”. Gemaakt door bijen, begeerd door beren. Emoji staat ook voor: een faciliteit in het computernetwerk om hackers te ontdekken, zwemuitrusting Winnie de Poeh en de plot van de Harry Potter verhalen.
U+1FAD7
Leeg glas Whatsapp U+1FAD7
🫗 Giet vloeistof uit
Een glas wordt geleegd. Ofwel per ongeluk gekanteld, ofwel de vloeistof eruit gegoten of erin gegoten. Kan symbool staan voor 'proosten' ter ere van een overledene of om te illustreren hoe leeg en uitgeput je je op dit moment voelt.
U+1F37C
Babyfles emoji U+1F37C
🍼 Babyfles
“Ik moet de baby zijn flesje geven”. Deze emoji heeft betrekking op baby’s in het algemeen of op flesvoeding, maar kan ook gebruikt worden als teken van afkeuring omdat de ander zich kinderachtig of onvolwassen gedraagt.
U+2615
Koffie emoji U+2615
 Warme drank
Thee- of koffie emoji, maar kan ook voor elke andere warme drank worden gebruikt. Iemand heeft dringend een kopje koffie nodig om wakker te worden of heeft zin om lekker te lezen met een kopje thee erbij.
U+1F375
Thee smiley Facebook U+1F375
🍵 Beker thee
Matcha is mijn favoriete thee! Beker met groene thee. Groene thee wordt anders gezet, bevat andere ingrediënten en heeft een andere smaak en uitwerking in vergelijking met andere theesoorten. Deze emoji staat symbool voor theeceremoniën in Japan, gezonde voeding (trendy drankjes) en de voorkeur voor thee.
U+1F964
Drankje met rietje U+1F964
🥤 Beker met rietje
Ik drink een shake! Softdrinks worden in Fastfood restaurants in wegwerpbekers met buigzame rietjes geserveerd.
U+1F376
Rijstwijn fles en beker U+1F376
🍶 Sake kruik met beker
Sake wordt geserveerd in een aardenwerken kruik met bijpassende kleine bekertjes. Gefermenteerde rijstwijn is een populaire alcoholhoudende drank in Japan. Wordt warm en koud gedronken. Staat symbool voor het land Japan en de Japanse cultuur en keuken.
U+1F37A
Bierpul emoji U+1F37A
🍺 Bierpul
Trek in een biertje? Laten we naar het Oktoberfest gaan! Volgens het Duitse Reinheitsgebot (reinheidsgebod) mogen alleen hop, mout, water en gist voor het brouwen van Duits bier gebruikt worden. In Duitsland zijn er zoveel soorten bier dat je er 13 jaar over doet als je elke dag een ander biertje wilt proberen.
U+1F37B
Bierpullen emoji U+1F37B
🍻 Bierpullen
Twee bierpullen die tegen elkaar gedrukt worden. Een oude traditie: men proost en wenst elkaar een goede gezondheid. Er valt iets te vieren of men gaat in gezelschap wat drinken.
U+1F942
Champagneglazen Whatsapp U+1F942
🥂 Champagneglaze
“Gefeliciteerd!”, of, “Gelukkig nieuwjaar!” Er doet zich een gelegenheid voor om te proosten of iets te vieren. Dit symbool zie je veel op uitnodigingen voor verjaardagen, oudejaarsavond of bruiloften.
U+1F377
Wijnglas emoji U+1F377
🍷 Wijnglas
“Klare wijn schenken”, of, “Als de wijn is in de man, is de wijsheid in de kan”. Symbool voor vele gelegenheden waarbij alcohol gedronken wordt: feestjes, verjaardagen, restaurantbezoek of gewoon een gezellig avondje met vrienden.
U+1F943
Whiskyglas emoji U+1F943
🥃 Thumbler
Het brede, cilindervormig glas met een dikke bodem wordt gebruikt voor het drinken en proeven van whisky en rum. Er valt iets te vieren! Je wilt graag met vrienden naar een bar gaan.
U+1F378
Cocktailglas Facebook U+1F378
🍸 Cocktailglas
Uit het glas met de wijde, kegelvormige vorm wordt gewoonlijk Martini of een cocktail gedronken. “Shaken, not stirred”, zo drinkt James Bond zijn favoriete drankje het liefst.
U+1F379
Cocktail Whatsapp U+1F379
🍹 Tropisch drankje
We genieten bij het zwembad van een tropische cocktail! Een mix van verschillende drankjes, meestal alcoholhoudend, geserveerd in een cocktailglas met een parapluutje. Staat symbool voor een exotische plaats, een feest of vakantie.
U+1F37E
Champagnefles emoji U+1F37E
🍾 Fles met knallende kurk
Laat de kurk maar knallen! Symbool voor allerhande soorten feesten, zoals een verjaardag, bruiloft, oudejaarsavond. Kan ook voor persoonlijk succes gebruikt worden, bijvoorbeeld voor een doel dat men heeft bereikt of een examen waar men voor geslaagd is.
U+1F374
Bestek Whatsapp U+1F374
🍴 Mes en vork
Ik heb honger! Mes en vork zijn in de westerse cultuur de meest gebruikte voorwerpen om levensmiddelen te consumeren. Symbool voor restaurants en indicatie dat er op deze plek eten verkrijgbaar is.
U+1F37D
Tafel gedekt smiley U+1F37D
🍽‍️ Mes en vork met bord
Vanavond gaan we deftig eten! Het bestek wordt bij het dekken van de tafel altijd in een bepaalde volgorde gelegd. Hoe deftiger de ambiance, hoe strenger men zich aan de etiquette houdt. Emoji staat in samenhang met het serveren van maaltijden in de huiselijke kring of in het restaurant, of betreft het wachten op de maaltijd.
U+1F963
Kom emoji U+1F963
🥣 Kom met lepel
De melk voor het ontbijt is op, of het is koud, je verlangt naar een hete soep! Een schaaltje of kom met lepel, zonder bijzondere inhoud. Het betreft een levensmiddel die uit een kom gegeten wordt, zoals muesli of een noedelsoep.
U+1F961
Take-away box U+1F961
🥡 Take-away box
Ik zal iets meenemen van de Chinees! Als je Aziatisch eten besteld om mee te nemen, wordt dit vaak verpakt in een kartonnen gevouwen doos met handvat.
U+1F962
Stokjes emoji U+1F962
🥢 Eetstokjes
Staat symbool voor een vakantie in Zuid-Oost Azië, of een voorkeur voor Aziatisch eten. Het eten met stokjes vereist een goede coördinatie en vergt wat oefening. Wordt door Oost Aziaten gebruikt om mee te eten.
U+1F9C2
Zoutstrooier Whatsap U+1F9C2
🧂 Zout
Het zout in de soep of het zout der aarde. Zout in de wond strooien of iets met een korreltje zout nemen. Zonder zout zou de mens niet kunnen overleven. Smaakmaker en conserveringsmiddel. In de middeleeuwen zeer kostbaar (wit goud).