Reizen en plaatsen emoji met betekenis

Hier vind je de lijst met reizen en plaatsen emoji voor Whatsapp, Facebook en co met betekenis en unicode. Veel plezier op ontdekkingsreis in de bonte wereld van emoji’s!

Categorie: ✈ Reizen & plaatsen Emoji’s

U+1F697
Auto emoji U+1F697
🚗 Auto
Ik ben onderweg! Rode (Android: blauwe) auto. Rode dingen lijken zich sneller voort te bewegen (het Dopplereffect) en lokken de afgifte van adrenaline en intense gevoelens van opwinding uit.
U+1F695
Taxi Whatsapp U+1F695
🚕 Taxi
We bellen een taxi! Een taxi is een openbaar vervoersmiddel voor individueel personenvervoer. Taxi’s zijn wereldwijd beschikbaar, de meeste vind je in de grote steden. Deze emoji kan wijzen op een snel en comfortabel transport.
U+1F699
Groene auto emoji U+1F699
🚙 Camper
We maken een roadtrip! Deze emoji is een afbeelding van een recreatief voertuig, zoals bedoeld voor een camper of een caravan, maar kan ook een SUV (Sport Utility Vehicle) voorstellen (een wagen met een hoger dak en meer bewegingsvrijheid). Figuurlijk staat deze emoji voor een moeizaam te bewandelen pad.
U+1F68C
Bus Whatsapp U+1F68C
🚌 Bus
Ik ga met de bus! De bus wordt gebruikt als openbaar vervoer of als schoolbus. Er wordt door veel mensen gebruik van gemaakt. De bus rijdt overal, zowel in de steden als op het platteland.
U+1F68E
Trolleybus emoji U+1F68E
🚎 Trolleybus
De trolleybus is een soort kruising tussen een bus en een tram. Deze emoji kan gebruikt worden als aanduiding voor het openbaar vervoer.
U+1F3CE
Raceauto emoji U+1F3CE
🏎‍️ Racewagen
De race is begonnen! Een racewagen wordt expliciet voor de racesport ontworpen, bijvoorbeeld voor de Formule 1. De emoji kan wijzen op een auto in het algemeen, of op de rijstijl van de chauffeur of op een hoge snelheid.
U+1F693
Politieauto U+1F693
🚓 Politiewagen
Deze emoji met het zijaanzicht van een politiewagen kan een waarschuwing inhouden met betrekking tot een illegale activiteit, of (de eigen) normen en waarden vertegenwoordigen.
U+1F691
Ambulance U+1F691
🚑 Ambulance
Een ambulance is een ziekenwagen die wordt ingeschakeld bij noodgevallen of ongevallen waarbij slachtoffers zijn gevallen. De emoji wordt gekoppeld aan verwondingen, ziekte, ongevallen en medische problemen.
U+1F692
Brandweerwagen emoji U+1F692
🚒 Brandweerwagen
Waar is de brand? Gaat het om een noodgeval? Bij een brand rukt de brandweer uit om het vuur te blussen, maar de brandweer biedt ook hulp bij overige rampbestrijding en het redden van mensen en dieren.
U+1F690
Minibus minivan U+1F690
🚐 Minibus
Een minibus kan, in tegenstelling tot de normale bus, slechts een paar mensen vervoeren. Met de emoji kan gevraagd worden op vakantie te gaan: “laten we gaan kamperen”.
U+1F69A
Bestelbus emoji U+1F69A
🚚 Bestelbus
Het pakket wordt vandaag geleverd! Ik moet nog snel even iets bij je langsbrengen! Een bestelbus weegt minder dan 3,5 ton, lijkt qua uitrusting veel op een vrachtwagen (de laadruimte is groter dan de passagiersruimte) en brengt goederen van A naar B.
U+1F69B
Vrachtwagen emoji U+1F69B
🚛 Vrachtwagen
Voor de verhuizing heb ik vrachtwagen nodig. De vrachtwagencombinatie bestaat uit een motorwagen met aanhangwagen, een trekker of een oplegger. Wordt veel gebruikt voor het vervoeren van vracht over lange afstanden. De emoji wordt gebruikt om het beroep van vrachtwagenchauffeur uit te beelden of voor de transport van zware goederen.
U+1F69C
Tractor smiley U+1F69C
🚜 Tractor
Een tractor of trekker is een langzame, maar zeer krachtige trekmachine. De emoji staat symbool voor de frisse buitenlucht, het beroep van de boer of landbouw in het algemeen. Stadsbewoners hebben vaak een romantische kijk op het plattelandsleven. Kan ook een neerbuigende betekenis hebben voor minder goed opgeleide personen.
U+1F6B2
Fiets Whatsapp U+1F6B2
🚲 Fiets
We maken een fietstocht! De fiets is een vervoersmiddel om van A naar B te komen, of te gebruiken voor een sport- of vrijetijdsactiviteit. Wereldwijd zijn er twee keer zoveel fietsen als auto’s. In Amsterdam krioelt het van de fietsen. De emoji kan gebruikt worden als symbool voor een gezonde levensstijl en milieubewustzijn.
U+1F3CD
Motorfiets emoji U+1F3CD
🏍 Motorfiets
“Ik ben al onderweg”, of “We gaan toeren op de motor”. Een racemotor is geschikt om deel te nemen aan motorwegwedstrijden of wereldkampioenschappen wegraces. De MotoGP is de zwaarste klasse in de motorsport-wegrace. De emoji wordt gebruikt in combinatie met motorrijden en snelheid.
U+1F6DE
Hoepel Emoji U+1F6DE
🛞 Band
We hoeven het wiel niet opnieuw uit te vinden! Een emoji voor alle voertuigen op wielen of voor snelheid. De band is opgeblazen of de garage moet bezocht worden vanwege een lekke band. Metaforisch gebruikt om het “vijfde wiel aan de wagen“ te symboliseren.
U+1F694
Ridnde politieauto U+1F694
🚔 Voorzijde politiewagen
De politie is er al! Een voertuig voor de politie. De agenten in de patrouillewagen zijn onderweg of al gearriveerd. Iemand heeft hulp nodig, er wordt een misdrijf opgehelderd of er vindt een arrestatie plaats van een crimineel.
U+1F68D
Voorzijde bus emoji U+1F68D
🚍 Voorzijde bus
Busje komt zo! De bus is een populair vervoersmiddel om mee te reizen, om van de ene plaats naar de andere te komen of om mee op reis te gaan. Deze emoji is een afbeelding van de voorzijde van een bus en kan symbolisch staan voor een aankomst.
U+1F698
Voorzijde auto U+1F698
🚘 Voorzijde auto
“We komen eraan!”, of, “Ik werd vandaag bijna omver gereden”, of “Uit de weg!”. De emoji met afbeelding van de voorzijde van een auto kan verwijzen naar het eigen voertuig, de wijze van voortbeweging, trends of autonomie.
U+1F696
Voorzijde taxi emoji U+1F696
🚖 Voorzijde taxi
De taxi is er! Een afbeelding van de voorzijde van een taxi. In elk land te herkennen aan de kleur van de wagen, de opdruk of het bordje op het dak. Taxi’s vervoeren mensen van A naar B. De emoji heeft betrekking op het taxivervoer, het stadsleven of grote wereldsteden zoals New York.
U+1F6A1
Skigondel Whatsapp U+1F6A1
🚡 Skilift
We zien elkaar op de top! De skilift emoji staat symbool voor successen die zonder veel moeite worden bereikt. Skiliften brengen mensen van de vallei naar een bergtop, waar men kan gaan wandelen, skiën of genieten van het uitzicht.
U+1F6A0
Kabelbaan smiley U+1F6A0
🚠 Kabelbaan
“Het uitzicht over de bergen was spectaculair”, of, “Het gaat omhoog!” Kabelbanen gaan de hoogte in en vervoeren mensen naar bergtoppen om te skiën of te wandelen.
U+1F683
Spoorwagon U+1F683
🚃 Treinwagon
In welk treincompartiment zitten wij? Een treinwagon wordt getrokken door een locomotief. In een treinwagon worden mensen en goederen vervoerd. De emoji verwijst naar transport of reizen.
U+1F68B
Tram U+1F68B
🚋 Tram
De tram rijdt in steden op sporen over de weg en vervoert mensen over betrekkelijk korte routes. De emoji wordt gebruikt in verband met het openbaar vervoer of vervoer in het algemeen.
U+1F69E
Trein door de bergen emoji U+1F69E
🚞 Bergbaan
Een droomreis door de bergen! Een reis met de trein door een berglandschap met schitterend uitzicht. De emoji kan betrekking hebben op een bepaald land, bijvoorbeeld Zwitserland.
U+1F69F
Zweefbaan U+1F69F
🚟 Hangende monorail
Er ligt een moeilijk terrein voor ons! Ik heb nog nooit met een hangende monorail gereisd! De hangende monorail komt slechts in enkele, dichtbevolkte steden voor, zoals Memphis, Wuppertal of Tokyo. Het is een spoorsysteem, waarbij het voertuig niet rijdt over de spoorrails, maar hangt boven het spoor.
U+1F69D
Monorail Whatsapp U+1F69D
🚝 Monorail
Disneyland, here we come! De monorail lijkt op een trein, maar rijdt op een enkele, zeer smalle rail. De monorail vervoert mensen naar toeristische plekken. Je ziet ze in pretparken, maar ook in grote steden, zoals Moskou en Seattle.
U+1F684
Sneltrein Whatsapp U+1F684
🚄 Hogesnelheidstrein
“Ik neem de sneltrein”, of, “Ik ben er zo!” De hogesnelheidstrein legt lange afstanden met hoge snelheid af (minimaal 190 kilometer per uur). Op dit moment zijn er hogesnelheidstreinen die gewoonlijk wel 350 kilometer per uur bereiken.
U+1F685
Trein emoji U+1F685
🚅 Kogeltrein
De kogeltrein (in het Engels: Bullet Train) is een hogesnelheidstrein met een kogelvormige neus. De kogeltrein legt grote afstanden met zeer hoge snelheid af. De Shinkansen is een netwerk van hogesnelheidslijnen in Japan, waar veel kogeltreinen op rijden.
U+1F688
Sneltrein emoji U+1F688
🚈 Sneltram
Het wordt wat later, ik heb de sneltram net gemist! De sneltram is een kruising tussen een tram en de metro. Het regelt vervoer tussen stadcentra en wat verder afgelegen buitenwijken. In Duitsland kenden ze deze vorm van vervoer al eerder met de Stadtbahn.
U+1F682
Stoomlocomotief smiley U+1F682
🚂 Stoomlocomotief
Met volle kracht vooruit! De ouderwetse locomotief wordt met stoom aangedreven. Dit type locomotief domineerde tot in het midden van de 20ste eeuw het beeld op het spoor. Deze emoji staat symbool voor industrialisatie en de technische vooruitgang.
U+1F686
Voorzijde trein U+1F686
🚆 Trein
Waar zouden we zijn, zonder de trein? De trein is een populair openbaar vervoersmiddel om zowel lange als korte afstanden mee te reizen.
U+1F687
Metro Facebook U+1F687
🚇 Metro
De metro maakt deel uit van het openbaar vervoersysteem op het spoor. Deze emoji kan betrekking hebben op het vervoersmiddel zelf of op steden met een groot metronetwerk, zoals Parijs.
U+1F68A
Tram smiey U+1F68A
🚊 Voorzijde tram
We nemen de tram! De tram is een transportmiddel dat afhankelijk is van een spoorwegsysteem. Vaak rijden er ook auto’s en fietsen over de wegen waar de trambaan is aangelegd. De tram wordt vaak gekozen voor het afleggen van korte afstanden in de stad.
U+1F689
Treinstation smiley U+1F689
🚉 Treinhalte
Ik zie je bij de halte van de trein! Een halte is een stopplaats voor voertuigen van het openbaar vervoer. Zo stopt een trein bij een halte, waar reizigers op het perron kunnen in- en uitstappen. Op borden worden reizigers geïnformeerd over de vertrektijden.
U+1F6A8
Sirene emoji U+1F6A8
🚨 Blauw zwaailicht
Het roterende zwaailicht met sirene wordt gebruikt door de politie, ambulance en brandweer. Deze emoji kan wijzen op een noodsituatie en uit speelsheid, maar ook serieus gebruikt worden. Het zwaailicht staat symbool voor aandacht voor iets belangrijks of betekent een waarschuwing.
U+2708
Vliegtuig emoji U+2708
 Vliegtuig
Het liefst zou je je spullen pakken en naar een fijn vakantieoord vliegen, of je mobieltje bevindt zich in de vliegmodus. Vliegen is een van de meest veilige manieren van vervoer, alleen de lift is veiliger.
U+1F6EB
Opstijgend vliegtuig U+1F6EB
🛫 Opstijgend vliegtuig
Ready for take-off! We gaan de lucht in, het vliegtuig stijgt op. Iemand vliegt naar een ander land in verband met vakantie of een zakenreis. De emoji kan ook betekenen dat iemand toe is aan vakantie. Daarnaast kan de emoji van het opstijgende vliegtuig duiden op: zich snel uit de voeten maken.
U+1F6EC
Landend vliegtuig U+1F6EC
🛬 Landend vliegtuig
“Ik vlieg morgen terug“, of, “We zijn goed geland”. Het vliegtuig nadert: iemand keert terug naar huis.
U+1F6E9
Chartervliegtuig U+1F6E9
🛩 Chartervliegtuig
We nemen de privéjet! Deze emoji staat symbool voor een luxe reis, een nieuwe hobby, of vluchten van afgelegen provinciale luchthavens. Chartervliegtuigen zijn lichter en kleiner dan lijnvliegtuigen. Deze emoji wordt ook gebruikt voor een rijke levensstijl, reislust en vakanties.
U+1F4BA
Zitplaats emoji U+1F4BA
💺 Zitplaats
Ik heb zitplaatsen voor ons gereserveerd! Je kunt plaatsnemen op zitplaatsen in het vliegtuig, in de trein en in de bus. De emoji kan betrekking hebben op transport of reizen.
U+1F680
Raket emoji U+1F680
🚀 Raket
Een raket wordt in de ruimte geschoten. Iets ‘raakt’ of ‘gaat als een raket”, of, zoals Buzzy Lightyear van Toy Story zegt: tot in het oneindige en veel verder.
U+1F6F8
UFO emoji U+1F6F8
🛸 Vliegende schotel
De aliens komen! Deze UFO emoji kan een waarschuwing zijn om met twee benen op de grond te blijven staan.
U+1F681
Helikopter emoji U+1F681
🚁 Helikopter
“We maken een rondvlucht!”, of, “Ik kom op de allersnelste manier naar je toe!” Helikopters hebben geen landingsbaan nodig omdat ze opstijgen en loodrecht naar beneden landen. Ze worden gebruikt in noodsituaties (bijvoorbeeld door de politie, brandweer en het traumateam) of om het wegverkeer te controleren.
U+26F5
Zeilboot U+26F5
 Zeilboot
Laten de wereld rond zeilen! Een zeilboot wordt aangedreven door de wind en zorgt voor vervoer over het water. Zeiljachten beschikken ook over woonruimte en een keuken. Deze emoji symboliseert reislust en dromen over idyllische eilanden, zon en zee.
U+1F6A4
Speedboot emoji U+1F6A4
🚤 Speedboot
Een speedboot wordt met behulp van een motor aangedreven en wordt gebruikt voor recreatieve doeleinden, om bijvoorbeeld te waterskiën of bootraces te houden. De snelste boot haalt 320 kilometer per uur. Deze emoji wordt gebruikt in combinatie met watersport, reizen en vakanties.
U+1F6E5
Motorboot emoji U+1F6E5
🛥‍️ Motorboot
Deze emoji staat voor lifestyle en luxe, glamour en rijkdom! Een motorboot wordt aangedreven door een of meer motoren en gebruikt voor recreatieve doeleinden, bijvoorbeeld het trekken van waterskiërs.
U+1F6F3
Groot schip U+1F6F3
🛳‍️ Passagierschip
We hebben een cruise geboekt! Een passagiersschip vervoert mensen over binnenwateren en over de zee, langs de kust. Het grootste schip kan 6.800 mensen vervoeren. Deze emoji wordt ook gebruikt als symbool voor zeeziekte.
U+26F4
Veerboot emoji U+26F4
⛴‍️ Veerboot
“Laten we de veerboot nemen”. Meestal vervoert de veerboot overdag mensen van het vasteland naar een eiland. Een veerboot kan naast mensen ook auto’s of goederen over het water transporteren.
U+1F6A2
Cruiseschip U+1F6A2
🚢 Schip
Het zinkende schip verlaten, de boot missen, tussen wal en schip geraken. Deze emoji kan symbool staan voor een cruise of vakantiereis die men gaat maken, maar ook als waarschuwing: pas op, ik wordt snel zeeziek, of: “Titanic is mijn lievelingsfilm”.
U+1F6DF
Ringboei Emoji U+1F6DF
🛟 Reddingsboei
U bent mijn redding of “red mij“! De wit-oranje ring wordt gebruikt om mensen uit het water te redden. Het staat voor veiligheid, maar kan ook gebruikt worden om hulp te vragen. Spreekt een voorkeur uit voor de zeevaart.
U+2693
Anker Facebook U+2693
 Anker
Het anker is een voorwerp voor de zeevaart en voorkomt dat een boot door wind, stroming of golven afdrijft. Het anker staat symbool voor hoop, trouw, zekerheid en stabiliteit.
U+26FD
Tankpomp emoji U+26FD
 Tankpomp
Ik moet snel nog even tanken! De pomp bij het tankstation voorziet een vervoersmiddel van brandstof. De emoji kan in figuurlijke zin staan voor het aanvullen van de eigen energiereserves.
U+1F6A7
Bouwplaatsbord U+1F6A7
🚧 Bouwplaatsbord
Wegwerkzaamheden hebben me opgehouden! Deze emoji wijst op bouwwerkzaamheden aan gebouwen of wegwerkzaamheden. Er kunnen vertragingen of verkeersproblemen zijn. De emoji wordt ook gebruikt voor een website in onderhoud of een project in aanbouw.
U+1F6A6
Verkeerslicht Whatsapp U+1F6A6
🚦 Verticaal verkeerslicht
De kleuren van de verkeerslichten regelen de verkeersstroom en voorkomen gevaarlijke verkeerssituaties. In Londen werd in 1868 het eerste verkeerslicht geplaatst. Deze werkte op gas en explodeerde kort daarna. De emoji kan verwijzen naar het verkeer, gebruikt worden als excuus voor een vertraging of heeft betrekking op de verkeerslichten.
U+1F6A5
Verkeerslicht horizontaal U+1F6A5
🚥 Horizontaal verkeerslicht
Pas op, het licht springt zo op rood! Verkeerslichten regelen de verkeerstroom. Ze optimaliseren de doorstroming van het verkeer en beperken het gevaar op gevaarlijke plekken.
U+1F68F
Bushalte emoji U+1F68F
🚏 Bushalte
We ontmoeten elkaar bij de bushalte! Wanneer vertrekt de bus? De halte geeft de plaats aan waar de bus onderweg stopt. Bij de halte kunnen passagiers in- en uitstappen. Deze emoji wordt gebruikt in verband met openbaar vervoer en vervoer in het algemeen.
U+1F5FA
Wereldkaart emoji U+1F5FA
🗺 Wereldkaart
De „blauwe planeet“ aarde. Een wereldkaart waarop het hele aardoppervlak wordt afgebeeld. Het hoofddoel van kaarten is de oriëntatie. Deze emoji wordt gebruikt om te tonen dat men graag een wereldreis wenst te maken of om te laten zien dat men al heel bereisd is.
U+1F5FD
Vrijheidsbeeld Whatsapp U+1F5FD
🗽 Vrijheidsbeeld
Ik hou van de Amerikaanse manier van leven! Het vrijheidsbeeld is een beeld van een vrouw (Lady Liberty) met in de ene hand een brandende fakkel en in de andere de onafhankelijkheidsverklaring van 4 juli 1776. Het beeld staat symbool voor New York en is tevens het teken voor vrijheid en onafhankelijkheid.
U+1F5FC
Toren Whatsapp U+1F5FC
🗼 Tokyo Tower
Tokio is mijn favoriete stad! De televisietoren is gebaseerd op het ontwerp van de Eiffeltoren in Parijs. Staat symbool voor de hoofdstad van Japan: Tokio. Komt voor in diverse filmscenes, zoals in Godzilla en manga films, zoals in Sailor Moon.
U+1F3F0
Kasteel emoji U+1F3F0
🏰 Europees kasteel
De oude Europese vestingen zijn populaire bestemmingen voor uitjes. De middeleeuwse architectuur boeit velen vanwege de indrukwekkende bouwstijl en de geschiedenis. Symboliseert verdediging en bescherming.
U+1F3EF
Aziatisch gebouw U+1F3EF
🏯 Japans kasteel
Ik ben gefascineerd door de Aziatische architectuur! Een afbeelding van een traditioneel Japans kasteel. Vroeger een fort, tegenwoordig cultureel erfgoed. Emoji wordt in verband gebracht met een aanstaande reis, architectuur in het algemeen of met de Aziatische cultuur.
U+1F3DF
Stadion emoji U+1F3DF
🏟 Stadion
We gaan zaterdag naar de voetbalwedstrijd. In een stadion worden sportwedstrijden gehouden, maar ze worden ook gebruikt voor grote evenementen of concerten.
U+1F3A1
Reuzenrad emoji U+1F3A1
🎡 Reuzenrad
Populair om een ritje in te maken in het pretpark, op de kermis of een volksfeest. De attractie is leuk voor alle leeftijden. Biedt een geweldig uitzicht en is een symbool voor verschillende steden, zoals Londen Eye. Kan voor levensvreugde en onbezorgdheid staan, maar ook voor de ups en downs van het leven.
U+1F3A0
Paardencarrousel U+1F3A0
🎠 Carrouselpaard
We gaan naar de jaarmarkt! De fraai gelakte houten paarden van een carrousel leveren een populair ritje op voor de kleintjes op de kermis of in pretparken. Wekt jeugdherinneringen op en vertegenwoordigt uitbundigheid, onbezorgdheid en levensvreugde.
U+26F2
Fontein U+26F2
 Fontein
We ontmoeten elkaar bij de fontein! Maken deel uit van de stadsarchitectuur en aanwezig in tuinen en parken. Fonteinen zijn vaak te vinden op schilderachtige pleinen en zijn populaire ontmoetingsplaatsen en dat niet alleen op warme zomerdagen.
U+26F1
Parasol Whatsapp U+26F1
 Uitgevouwen parasol
Een parasol biedt bescherming tegen de zon op warme dagen op het strand of in het park. Staat voor ontspannen zomerdagen of strandvakantie.
U+1F3D6
Strand met parasol U+1F3D6
🏖 Strand met parasol
De parasol op een strandgedeelte aan zee staat voor een strandvakantie en warm weer. Laten we naar een meer gaan en van de zon genieten.
U+1F3DD
Eiland emoji U+1F3DD
🏝 Afgelegen eiland
Je hebt dringend vakantie nodig! Verlaten en afgelegen eilanden zullen altijd blijven fascineren en spelen een belangrijke rol in avonturen romans of avonturenfilms, zoals Robinson Crusoe of Cast Away.
U+1F3DC
Woestijn Whatsapp U+1F3DC
🏜 Woestijn
“Roepen in de woestijn” betekent niet gehoord worden. Water- en vegetatiearm woestijnlandschap met extreem hoge temperaturen. Staat voor vakantie, hitte, maar ook uitputting.
U+1F30B
Vulkaan emoji U+1F30B
🌋 Vulkaan
Actieve, uitbarstende vulkaan met rook en lava. Kan ondraaglijke hitte, gevaar, of een emotionele gemoedstoestand uitdrukken. Ik ben zo woedend, ik sta op exploderen!
U+26F0
Berg smiley U+26F0
⛰‍️ Berg
“Ik zou bergen kunnen verzetten”, of “Het gaat bergafwaarts”, of “Ergens als een berg tegenop zien”. Kan betrekking hebben op een plaats of vakantie in de bergen of metaforisch bedoeld als het gaat om iets groots.
U+1F3D4
Met sneeuw bedekte berg U+1F3D4
🏔 Met sneeuw bedekte berg
Een hoge of noordelijk gelegen berg waarvan de top bedekt is met sneeuw. Wordt in verband gebracht met kamperen, wandelen, bergbeklimmen of de natuur in het algemeen.
U+1F5FB
Berg Whatsapp U+1F5FB
🗻 Fuji vulkaan
Afbeelding van een met sneeuw bedekte bergtop. Het is gebaseerd op de berg Fuji, de hoogste berg van Japan. Kan symbool staan voor de winter.
U+1F3D5
Kamperen Facebook U+1F3D5
🏕 Camping
Staat voor buitenactiviteiten, kamperen met een kampvuur of weekendtrips. Kamperen is een populaire manier van vakantie vieren.
U+26FA
Tent emoji U+26FA
 Tent
We gaan dit weekend naar een festival. Tijdens kampeervakanties kun je een tent opzetten op een campingplaats. Het vervoerbare onderkomen biedt bescherming tegen regen en wind en is, afhankelijk van de grootte, geschikt voor meerdere personen. Deze emoji kan ook gebruikt worden als uitnodiging om samen te kamperen.
U+1F3E0
Huis Whatsapp U+1F3E0
🏠 Huis
Oost west, thuis best. De vrienden zijn goed thuisgekomen. Kan ook betrekking hebben op een huis: het huis laten bouwen, verhuizen of inrichten.
U+1F3E1
Huis met tuin U+1F3E1
🏡 Huis met tuin
Idylle van een huis en tuin met bomen en struiken in een woonwijk. Kan betrekking hebben op de buurt of een speciale wijk. Men droomt van een eigen vrije woning op het platteland.
U+1F3D8
Woonhuizen emoji U+1F3D8
🏘 Woonwijk
Geografische plaats waar veel mensen zich hebben gevestigd. Kan betrekking hebben op een nieuwbouwwijk of een woonwijk. We gaan verhuizen!
U+1F3DA
Vervallen huis U+1F3DA
🏚 Bouwvallig huis
Vervallen huis met ingestort dak en kapotgeslagen, met planken dichtgetimmerde ramen. Staat voor verlaten plaatsen of gebouwen en troosteloosheid. Kan ook gebruikt worden met betrekking tot reparaties of renovaties.
U+1F3D7
Kraan emoji U+1F3D7
🏗 Bouwconstructie
Symbool voor bouwwerkzaamheden. Vertegenwoordigt de bouw van allerlei soorten gebouwen, van wolkenkrabbers tot kantoorgebouwen. Kan uitdrukken dat men net met iets nieuws is begonnen of aan een project werkt.
U+1F3ED
Fabriek Whatsapp U+1F3ED
🏭 Fabrieksgebouw
We gaan naar een festival op het oude industrieterrein! Gebouw op industrieterrein met grote schoorstenen. Deze Emoji kan betrekking hebben op het werk in een fabriek, de industrialisering of milieuproblemen en CO2-uitstoot.
U+1F3E2
Gebouw emoji U+1F3E2
🏢 Kantoorgebouw
Ik moet even terug naar kantoor! Een hoog gebouw waarin kantoren zijn gevestigd. In de grote steden vind je er veel van. Staat symbool voor kantoorwerk in het algemeen of het leven in de grote stad.
U+1F3EC
Gebouw met uithangbord U+1F3EC
🏬 Warenhuis
Ik moet nog inkopen doen! Een grote winkel waar je diverse specifieke spullen kunt kopen, bijvoorbeeld textiel, meubels of elektrische apparaten. Je wilt een bepaald artikel kopen of gewoon gaan winkelen.
U+1F387
Sterretje emoji U+1F387
🎇 Sterretje
Een fonkelend, aangestoken sterretje. Staat symbool voor vreugde, een feest of een gelukkige gebeurtenis.
U+1F386
Vuurwerk Oudejaarsavond emoji Whatsapp U+1F386
🎆 Vuurwerk
Afbeelding van een schitterend vuurwerk in de nacht. Kan gebruikt worden voor oudejaarsavond of een betoverend feest.
U+1F3E3
Japans postkantoor U+1F3E3
🏣 Japans postkantoor
Een traditioneel postkantoor uit Japan. Herkenbaar aan het Japanse postteken aan de voorzijde.
U+1F3E4
Post Whatsapp U+1F3E4
🏤 Postkantoor
Ik moet nog snel even naar het postkantoor. Gebouwen met een posthoorn op de gevel zijn in veel Europese landen te vinden.
U+1F3E5
Ziekenhuis emoji U+1F3E5
🏥 Ziekenhuis
Ik voel me niet goed! Een ziekenhuis met een rood kruis. Daar moeten we naartoe als we heel erg ziek of gewond zijn. Deze emoji wijst metaforisch op een ongeluk of grote malaise.
U+1F3E8
Gebouw hotel U+1F3E8
🏨 Hotel
Ik moet nog een hotel boeken! Voor vakantie of een zakenreis. Misschien betreft het een uitnodiging voor een paar romantische dagen. Zou ook een verzoek tot tijdelijk noodonderkomen kunnen betreffen. Heb jij een plekje waar ik mij kan schuilen?
U+1F3EA
Gebouw 24 smiley U+1F3EA
🏪 Mega supermarkt
Vaak groter dan een supermarkt en met een breder assortiment, van voedsel tot elektronica en huishoudelijke artikelen. Meestal langer open als de reguliere supermarkt, in sommige landen zelfs dag en nacht. Kan verwijzen naar winkelen of een persoon die 24 uur per dag beschikbaar is.
U+1F3EB
School emoji U+1F3EB
🏫 School
Ik ben aan het leren of ik zit op school, bijvoorbeeld op de universiteit. Emoji is een afbeelding van een plaats waar onderwijs wordt gegeven. Symbolische betekenis: uit ervaringen leren of nieuwe levenslessen doorstaan.
U+1F3E9
Urenhotel Whatsapp U+1F3E9
🏩 Lovehotel
Emoji is een afbeelding van een klein, eenvoudig hotel. Het hart wijst op een zogenaamde lovehotel waar je een kamer per uur kunt boeken. Kan voor een geheime liefde staan.
U+1F492
Bruiloft emoji U+1F492
💒 Bruiloft
Wij gaan trouwen! Kerk, waar een bruiloft wordt gevierd. Wordt veel gebruikt voor uitnodigingen of aankondiging van een huwelijk.
U+1F3DB
Historisch gebouw U+1F3DB
🏛 Historisch gebouw
Historische gebouwen, meestal voorzien van zuilen en ornamenten, vind je vandaag de dag nog overal ter wereld. Staat voor cultuur, bijvoorbeeld een bezoek aan een museum of voor architectuur in het algemeen.
U+26EA
Kerk Whatsapp U+26EA
 Kerk
Christelijk gebouw. De kerk staat symbool voor bruiloften, doopfeesten, kerkdiensten en begrafenissen, maar wordt ook voor religie en feestdagen gebruikt.
U+1F54C
Moskee emoji U+1F54C
🕌 Moskee
Het religieuze gebouw met koepel en minaret is een gemeenschappelijk gebedshuis binnen de islam en sociale ontmoetingsplaats. Kan symbool staan voor de religie, reizen of architectuur.
U+1F54D
Synagoge U+1F54D
🕍 Synagoge
Het gebouw met de davidster is een synagoge: een Joods gebeds- en gemeenschapshuis. Het belangrijkste instituut in het Jodendom. Deze emoji wordt in verband met de religie en Israël gebruikt.
U+1F54B
Kaäba steen emoji U+1F54B
🕋 Kaäba
Afbeelding van de Kaäba, het centrale heiligendom van de Islam in Mekka. Het is het doel van de grote bedevaart (hadj) voor elke moslim.
U+26E9
Jinja U+26E9
⛩‍️ Shintoschrijn
Religieuze Japanse architectuur. In de Shintoschrijn wordt een kami vereerd. Shintoïsme (Japans voor “de weg der goden’) wordt bijna uitsluitend in Japan gebezigd. De religie kenmerkt zich door het aanbidden van goden, geesten, voorouders en natuurlijke krachten.
U+1F6E4
Spoor U+1F6E4
🛤 Spoorlijn
Een spoorlijn door het mooie landschap. De spoorlijn verbindt twee plaatsen via het spoor. Deze emoji wordt gebruikt in verband met het transportmiddel, een treinstation of eventuele vertragingen.
U+1F6E3
Snelweg U+1F6E3
🛣‍️ Snelweg
We rijden op de snelweg! Ik neem de snelste weg! Een brede weg met meerdere rijstroken en verkeersbord gezien vanuit de bestuurder. De hoofdweg bestaat uit twee rijbanen met meerdere rijstroken. Deze emoji staat voor snel transport van mensen en goederen.
U+1F5FE
Kaart Japan Whatsapp U+1F5FE
🗾 Kaart van Japan
Afbeelding van een kaart met daarop de omtrek van de eilandstaat Japan in Oost-Azië. Manga’s maken deel uit van de dagelijkse cultuur. Thuisland van de emoji’s. Deze emoji heeft zo goed als uitsluitend betrekking op het land zelf, voor reizen en de cultuur.
U+1F391
Maanfeest U+1F391
🎑 Traditioneel maanfeest
Tsukimi is een feestdag in Japan, waarbij men op feesten gezamenlijk naar de volle maan in de herfstmaand september gaat kijken. Emoji is een afbeelding van de traditionele ceremonie met Japans Pampagras, Dango (Japanse lekkernij) en de maan op de achtergrond.
U+1F3DE
Landschap Facebook U+1F3DE
🏞 Nationaal park
Schilderachtig landschap met bergen, rivieren, meren en ongerepte natuur. Staat voor buitenactiviteiten, zoals wandelen, raften, kamperen of beschermde natuurgebieden.
U+1F305
Zonsopgang emoji U+1F305
🌅 Zonsopgang
Na de ochtendschemering volgt de zonsopgang. De opgaande zon stijgt over de horizon en kondigt een nieuwe dag aan. De vroegste zonopgang vindt plaats midden juni, de laatste midden december. Staat symbool voor ontwaken en een (nieuw) begin.
U+1F304
Zonsopgang bergen U+1F304
🌄 Zonsopgang boven de bergen
De ochtendstond heeft goud in de mond. In de verte komt de zon langzaam boven de bergen op. De zonsopgang in het idyllische landschap kan voor de natuur staan of een vakantie in de bergen.
U+1F320
Vallende ster emoji U+1F320
🌠 Vallende ster
Als je een vallende ster ziet en een wens doet, dan komt die wens uit. Deze emoji staat symbool voor romantische en magische momenten. Iets of iemand is bijzonder en waardevol.
U+1F307
Zonsondergan skyline U+1F307
🌇 Zonsondergang in de stad
De zon gaat langzaam aan de horizon onder en dompelt de skyline van de stad in een warm licht. Het wordt nacht, de feestjes beginnen. Een dagelijks fenomeen. Symboliseert het einde van een dag.
U+1F306
Stad zonsondergang U+1F306
🌆 Stadsgezicht in de avondschemering
De avondschemering dompelt gebouwen in de grote stad in een oranjekleurig licht. De laatste momenten daglicht, voordat de nacht aanbreekt. Deze emoji betekent: een dag loopt ten einde, het is al aardig laat, of iemand wil nog graag ’s avonds uitgaan.
U+1F3D9
Skyline Whatsapp U+1F3D9
🏙 Skyline
Laten we naar de stad gaan! Panorama van een stad met de hoogste gebouwen aan de horizon. Skylines hebben een hoge herkenningswaarde. Een van de mooiste skylines ter wereld is die van New York.
U+1F303
Sterrenhemel emoji U+1F303
🌃 Nacht met sterren
Een stad in de nacht met heldere hemel, waar sterren zichtbaar zijn. Kan betrekking hebben op het nachtleven, of op een romantisch afspraakje of op het stadsleven in het algemeen. De sterrenhemel oefent altijd een sterke fascinatie op mensen uit.
U+1F30C
Galaxy emoji U+1F30C
🌌 Melkweg
Een melkachtige streep in de hemel, een melkwegstelsel met miljarden sterren. Staat voor de schoonheid van de nacht en het beleven van wonderen. Je hebt een romantisch afspraakje met je liefste gepland.
U+1F309
Golden Gate Bridge bij nacht U+1F309
🌉 Brug bij nacht
We zijn in San Francisco aangekomen! Een verlichte brug die lijkt op de Golden Gate Bridge in de USA bij nacht. Heeft betrekking op een geweldig uitzicht ’s nachts, op het nachtleven, of op een romantisch afspraakje.
U+1F301
Golden Gate Bridge U+1F301
🌁 Mistig
Afbeelding van een met mist behangen brug, veel lijkend op de Golden Gate Bridge. Door de grijze sluier is alles onduidelijk herkenbaar. Mist verschilt niet van wolken, behalve dat het contact maakt met de grond.