🙈 Dieren en natuur emoji met betekenis

Hier vind je de lijst met dieren en natuur emoji voor Whatsapp, Facebook en co met betekenis en unicode. Veel plezier op ontdekkingsreis in de bonte wereld van emoji’s!

Categorie: 🙈 Dieren & natuur Emoji’s

U+1F436
Hond emoji U+1F436
🐶 Hondengezicht
Het schattige hondengezicht met uithangende tong en hangoortjes staat voor onvoorwaardelijke loyaliteit en aandacht. Het kan ook betrekking hebben op het eigen huisdier (ik hou van mijn hond) of op mensen (jij sluwe hond!).
U+1F431
Kattengezicht U+1F431
🐱 Kattengezicht
De schattige katten met hun fluweelzachte pootjes behoren tot de meest populaire huisdiersoorten, met name in de grote stad. Katten staan bekend om hun onafhankelijkheid, eigenzinnigheid en evenwichtszintuig (ze komen altijd weer op hun pootjes terecht). Katten vertegenwoordigen wijsheid, geluk, individualiteit, genegenheid en tederheid.
U+1F42D
Muis gezicht U+1F42D
🐭 Muizengezicht
Muizen zijn klein en schattig, maar ook verlegen en hulpeloos. Een onopvallende, verlegen en bescheiden persoon wordt vaak als ‘een grijze muis’ gezien.
U+1F439
Hamster emoji U+1F439
🐹 Hamstergezicht
Ik vind jou leuk! De hamster is een nacht- en knaagdier en vooral bij kinderen razend populair als huisdier. Het diertje legt graag voorraden aan (hamsteren) en draait vrolijk rondjes in het loopwiel. De hamster staat symbool voor innerlijke vrede en tevredenheid.
 • Marius

  Ik gebruik het voor een lieve vriendin die ik net zo schattig vind als de muis.

U+1F430
Konijn emoji Whatsapp U+1F430
🐰 Konijnengezicht
Het schattige, in cartoon stijl getekende konijnengezicht, kan gebruikt worden voor Pasen of voor de lente in het algemeen. Het konijn wordt veel in verband gebracht met de knuffelzachte vacht, familiegevoel en een actief seksleven.
U+1F98A
Vos Facebook U+1F98A
🦊 Vossengezicht
Een vos verliest wel zijn haren, maar niet zijn streken. De rode vos met de pluizige staart is een familiedier. Hij wordt als bijzonder sluw en slim beschouwd. In sprookjes is hij vaak de bedrieger en een verrader en buit hij de zwakheden van anderen uit.
U+1F43B
Beer gezicht emoji U+1F43B
🐻 Beer
Een schattige teddybeer om mee te knuffelen. De beer kan net als de mens op twee benen staan. De beer wordt bewonderd om zijn kracht, maar ook tevens daarom gevreesd.
U+1F43C
Panda emoji Whatsapp U+1F43C
🐼 Panda
Panda’s komen uit China en worden met uitsterven bedreigd. Ze voeden zich met bamboe. Deze emoji kan gebruikt worden om aan te geven dat je iets heel schattig vindt of als uiting van genegenheid in vriendschappen.
U+1F428
Koala smiley U+1F428
🐨 Koala
De koala staat symbool voor snoezig en beminnelijk en geeft het gevoel dat je iemand wilt beschermen. Het is naast de kangoeroe het tweede bekendste dier uit Australië. De koala slaapt 20 uur per dag.
U+1F42F
Tijger emoji U+1F42F
🐯 Tijgergezicht
Het prachtige dier staat voor kracht, avontuur en hartstocht. In Azië wordt de tijger gezien als een wijze leider (in het boeddhisme). Het is het nationale dier van India. In China staat hij symbool voor moed en kracht. De tijger is ook een sterrenbeeld van de Chinese dierenriem.
U+1F981
Leeuw U+1F981
🦁 Leeuwengezicht
Dit leeuwengezicht heeft een schattige uitstraling. De leeuw is de koning van de dieren en de jungle. Het is een krachtige, gevaarlijke jager, een heerser of zijn roedel en een symbool van macht.
U+1F42E
Koe Whatsapp U+1F42E
🐮 Koeiengezicht
De koe is een boerderijdier en voorziet de mens van melk en vlees. In India is de koe een heilig dier. Het woord koe wordt ook gebruikt als scheldwoord voor een logge, domme persoon.
U+1F437
Varkenskop of varkensgezicht U+1F437
🐷 Varkensgezicht
Je hebt gezwijnd (= je hebt geluk gehad). Het is op oudejaarsavond samen met de schoorsteenveger een favoriete geluksbrenger. Het varken staat voor welvaart en rijkdom.
U+1F43D
Varkenssnuit U+1F43D
🐽 Varkenssnuit
Het lijkt hier wel een zwijnestal! De varkenssnuit lijkt op een stopcontact. Iemand is een rommelkont (Je bent een klein varken!) of eet enorm veel (Je (vr)eet als een varken!).
U+1F438
Kikker emoji U+1F438
🐸 Kikkergezicht
In de mythologie wordt de kikker gezien als symbool voor de vruchtbaarheid, dood en wedergeboorte. Wordt tevens in verband gebracht met een droomprins (als de kikker gekust wordt). Daarnaast kennen we allemaal wel de kikker Kermit de Kikker van de Muppet Show.
U+1F435
Apengezicht Whatsapp U+1F435
🐵 Apengezicht
Al draagt een aap een gouden ring, het is en blijft een lelijk ding. In de aap gelogeerd zijn. De aap emoji kan op speelse wijze gebruikt worden, gewoon om en berichtje op te leuken of als het bericht over de aap als dier gaat.
U+1F648
Aap handen voor gezicht U+1F648
🙈 Lachende aap met handen voor de ogen
De aap houdt de handen voor de ogen. Hij houdt zijn ogen dicht voor iets (de waarheid) of schaamt zich ergens voor. Mizaru is één van de drie wijze apen. De wijze boodschap is: zie slecht gedrag als niet natuurlijk.
 • Anoniem

  “Oh man, wat stom van je!“

 • Anoniem

  Voor mij is het “OEPS“ - als er iets fout ging of verkeerd begrepen werd.

 • Collin

  Het kan betekenen dat iemand je leuk vindt, maar bang is om het te zeggen.

 • Anoniem

  Het symboliseert ook het niet in staat zijn de waarheid te horen, bijvoorbeeld wanneer iemand van je houdt maar je er zelf niet mee om kunt gaan.

U+1F64A
Aap handen op mond U+1F64A
🙊 Lachende aap met handen op de mond
De aap houdt met beiden handen zijn mond dicht. Het geheim wordt goed bewaard of over een bepaalde zaak wordt niet gesproken, men wil niet kwaad over iets spreken. Iwazaru is één van de drie wijze apen met de boodschap: spreek geen kwaad zonder reden.
U+1F649
Aap handen op oren U+1F649
🙉 Lachende aap met handen op de oren
De aap houdt met handen zijn oren dicht. Hij wil niets negatiefs of lelijks horen. Hij mijdt de waarheid en hoort niet wat anderen zeggen. Kikazaru is één van de wijze apen met de boodschap: luister niet naar wat u ertoe zal brengen kwaad te doen.
U+1F412
Aap emoji U+1F412
🐒 Aap
De ondeugende aap staat symbool voor activiteit, vreugde en speelsheid. Het wordt veel gebruikt als koosnaampje voor kinderen (die graag klimmen en klauteren). De aap emoji wordt vooral gebruikt bij berichten over dieren, dierentuinen en het bos.
U+1F414
Kip gezicht emoji U+1F414
🐔 Kip
De kip staat symbool voor angst en lafheid. (Are you chicken?) De kip si veelvuldig het onderwerp in gezegden. Met de kip op stok gaan, praten als een kip zonder kop, er als de kippen bij zijn, zo fris als een hoentje, een goede haan is niet vet. De haan is een sterrenbeeld in de Chinese astrologie.
U+1F427
Pinguïn emoji Whatsapp U+1F427
🐧 Pinguïn
De pinguïn vertegenwoordigt de kou. De pinguïn kan het symbool zijn van uniekheid of dat je anders bent dan dat de wereld van je verlangt. Met een pinguïn kan ook gezinsuitbreiding aangekondigd worden.
U+1F426
Vogel Whatsapp U+1F426
🐦 Vogel
Zo vrij als een vogel. De vogel staat symbool voor vrijheid, zorgloosheid en fantasie. Op spiritueel vlak staat de vogel voor de ziel.
U+1F424
Kuiken Whatsapp U+1F424
🐤 Kuiken
De kuiken is met zijn mollige postuur, donzige veren, grote kop en onhandig gewaggel een extreem schattig dier (eigenlijk net als de meeste babydieren). Het kuiken staat symbool voor onhandige mensen, maar wordt ook gebruikt tijdens Pasen of als illustratie voor iets landelijks.
U+1F423
Kuiken in eierschaal U+1F423
🐣 Kuiken in eierschaal
Het schattige kuikentje komt net uit het ei en ziet de wereld voor het eerst. Deze emoji wordt veel gebruikt tijdens de Paasdagen, maar kan ook als symbool gebruikt worden voor een nieuwe start, iets schattigs of de geboorte van een baby.
U+1F425
Kuiken emoji Facebook U+1F425
🐥 Kuiken naar voren kijkend
Het kuiken heeft een extra groot hoofd, gele veren, snavel en grote ogen. Het is pas uit het ei gekomen en drukt onschuld en onwetendheid uit. “Ik had geen idee”, of, “Ik kan er niets aan doen”.
U+1F986
Eend U+1F986
🦆 Eend
Een vreemde eend in de bijt! Eenden vind je veel in het park in de vijver. De eend bevindt zich over de hele wereld, behalve in Antarctica. De eend wordt als symbool gebruikt voor voorspoed en reputatie.
U+1F985
Roofvogel emoji U+1F985
🦅 Adelaar
De adelaar is ‘de koning der vogels’. Het is een rover met scherpe klauwen en adelaarsogen. De adelaar is het symbool van de VS en staat voor verlangen naar vrijheid, waardigheid en vooruitstrevendheid.
U+1F989
Uil U+1F989
🦉 Uil
De uil staat symbool voor wijsheid. Het dier wordt ’s nachts actief. De uil maakt onderdeel uit van negatief bijgeloof. In griezelige filmscenes herken je vaak de karakteristieke roep van de uil.
U+1F987
Vleermuis emoji U+1F987
🦇 Vleermuis
Emoji voor Batman. De auteur Bram Stoker gebruikte het nachtdier als onderwerp voor zijn verhaal over Dracula. De vleermuis is het enige zoogdier dat kan vliegen. Het staat symbool voor onsterfelijkheid en reïncarnatie.
U+1F43A
Wolf emoji U+1F43A
🐺 Wolvengezicht
De eenzame wolf die naar de maan huilt. In sprookjes zoals Roodkapje of De wolf en de 7 dwergen heeft de wolf een slecht karakter, als een wolf in schaapskleren. De wolf staat symbool voor onafhankelijkheid, maar ook en sterk familiegevoel.
U+1F417
Wild zwijn emoji U+1F417
🐗 Wild zwijn
Het wild zwijn heeft een borstelachtige vacht en wordt in de schemering en nacht pas actief. Ze eten alles (het zijn omnivoren) en zijn een beetje schuw. Ze kunnen zich heel goed aanpassen en worden in Frankrijk gebruikt om truffels op te sporen. Een opsporingswildzwijn van de politie heef wegens zijn staat van dienst zelfs het Guinness Book of Records gehaald. Wild zwijn is het favoriete gerecht van Obelix Als emoji staat het wild zwijn symbool voor agressiviteit en roekeloosheid.
U+1F434
Paard emoji U+1F434
🐴 Paardengezicht
Paarden worden als slimme en trouwe beesten gezien. Je ziet ze veel op boerderijen en men gebruikt ze graag voor paardrijden. Een inspirerend en krachtig dier. Het woord paardenbek wordt doorgaans als beledigend opgevat. Men bedoelt daarmee personen met een minder aantrekkelijk gezicht of uitgesproken kaak. Met lachen als een paard wordt bepaald niet charmant en luid hinniken bedoeld.
U+1F984
Eenhoorn emoji U+1F984
🦄 Eenhoorn
De eenhoorn is een wit paard met magische krachten en een lange, spiraalvormige puntige hoorn op het voorhoofd. Dit fabeldier staat symbool voor het goede, uniciteit, reinheid, onschuld en kinderlijke naïviteit.
U+1F41E
Lieveheersbeestje Facebook U+1F41E
🐞 Lieveheersbeestje
Het lieveheersbeestje brengt geluk en daarom staat dit rode kevertje met zwarte punten ook symbool voor geluk. Het beestje wordt veel afgebeeld op verjaardagskaarten.
 • Gita

  Ook een symbool tegen zinloos geweld.

U+1F99F
Mug emoji U+1F99F
🦟 Mug
Er bestaan verschillende muggen, wereldwijd komen er wel zo’n 3600 soorten voor. Ze komen vooral in de avonduren tevoorschijn en het vervelende ongedierte vertoeft graag in de nabijheid van water. Het zijn alleen de vrouwtjes die steken, deze hebben namelijk bloed nodig om eitjes te kunnen leggen.
U+1F997
Sprinkhaan U+1F997
🦗 Sprinkhaan
De sprinkhaan doet denken aan kampvuur en zwoele zomeravonden. Het getjilp wat je hoort kunnen krekels of sprinkhanen zijn. De sprinkhanen waren één van de Tien plagen uit de Hebreeuwse Bijbel. De beestjes worden gebruikt als diervoedsel, maar ook door mensen opgesnoept. De sprinkhaan staat symbool voor eigenaardige of hebzuchtige personen.
U+1F577
Spin emoji U+1F577
🕷 Spin
De spin wordt wereldwijd geassocieerd met angst en walging. Als emoji gebruikt wil men de chatpartner laten schrikken of ergeren. De spin staat ook symbool voor Halloween en Spiderman.
U+1F578
Spinnenweb emoji U+1F578
🕸 Spinnenweb
Iemand in de val lokken. Het spinnenweb wordt gemaakt om een prooi te vangen. Het web kan wijzen op een val of gevaar. Het is tevens een symbool voor Halloween en enge dingen.
U+1F422
Schildpad Whatssapp U+1F422
🐢 Schildpad
Schildpadden worden tussen de 40 en 100 jaar oud. Ze bewegen zich heel langzaam. Het symboliseert een rustig dag, men heeft het kalmpjes aan gedaan, of iemand verkleedt zich tijdens carnaval als Teenage Mutant Ninja Turtle.
U+1F40D
Slang emoji U+1F40D
🐍 Slang
De sissende slang staat voor gluiperigheid en bedrog. Iemand doet zich voor als je vriend, maar praat slecht over je achter je rug. De slang is ook een sterrenbeeld in de Chinese astrologie.
U+1F98E
Hagedis U+1F98E
🦎 Hagedis
Een draak in miniformaat. De hagedis is een reptiel en koestert zich graag in de zon op stenen. Hagedissen komen voor in Europa, Afrika en Azië. De guitige, behendige dieren kunnen bij gevaar hun staart afwerpen. Deze groeit gewoon weer terug. Hagedissen hebben een eigen internationale World Lizard Day dag op 14 augustus. De hagedis staat symbool voor lange levensduur en aanpassingsvermogen, maar ook voor jaloerse personen waar je voor op je hoede moet zijn.
U+1F996
T-Rex dinosaurus U+1F996
🦖 T-Rex
Laten we kijken naar de nieuwe aflevering van Jurassic Park. T-Rex staat voor Tyrannosaurus Rex, een vlees etende dinosaurus met korte armen. Het is de meest bekende dinosaurus. Zijn naam laat zich vertalen in ‘koning der hagedissen’. In de film is het een agressieve jager, een bedreiging die zorgt voor angst en terreur.
U+1F995
Dinosaurus smiley U+1F995
🦕 Sauropoda
“Hij is vegetariër”, of, “We gaan naar het natuurkundemuseum”. Sauropoda is een plantenetende dinosaurus met een lange hals, olifantachtig lichaam en naar verhouding een klein hoofd. Met zijn lengte van 30 meter en 70 kilo gewicht is het de grootste landbewoner die ooit heeft bestaan. Het is een van de meest favoriete dinosaurussen. De Sauropoda is aan het einde van de Krijt tijd uitgestorven, zo’n 66 miljoen jaar geleden.
U+1F982
Schorpioen emoji U+1F982
🦂 Schorpioen
Acht poten, twee armen met scharen en een giftig stekelig uitsteeksel. De schorpioen is in vele mythen en sagen meestal een gevaarlijk en dodelijk wezen. Ze komen wereldwijd voor. Slechts enkele soorten zijn gevaarlijk. De schorpioen is ook een dierenriemteken in de westerse astrologie.
U+1F419
Octopus emoji U+1F419
🐙 Octopus
De octopus heeft maximaal acht armen, waarvan er eentje voor het dier de meest favoriete is. De octopus staat voor slim en omdat hij er met zijn acht armpjes er toch best schattig uitziet wordt hij ook vaak voor de sier gebruikt. De octopus wordt gekoppeld aan reizen, duiken of de kunst om veel dingen tegelijkertijd te doen.
U+1F99E
Kreeft Facebook U+1F99E
🦞 Kreeft
We genieten van kreeft en champagne! Het rode zeedier kan wel 100 jaar oud worden en legt jaarlijks 160 kilometer af. De kreeft staat symbool voor vakantie, zee en exquise maaltijden.
U+1F980
Krab emoji U+1F980
🦀 Krab
Een krab kan het symbool zijn voor afzondering en eenzaamheid en vertegenwoordigt ook de zee, de onderwaterwereld en voedsel. Men zou er ook mee kunnen zeggen: je beweegt je noch voorwaarts noch achterwaarts, je beweegt je alleen zijwaarts!
U+1F421
Kogelvis emoji U+1F421
🐡 Kogelvis
Pas op, ik ben gevaarlijk! Kogelvissen zwellen bij gevaar op en zetten daarbij stekels op. Het wordt op die manier voor de vijand onmogelijk de vis te verslinden. De kogelvis kan gebruikt worden als waarschuwing: ik laat me niet door jou in de maling nemen of opfokken. Ondanks dat het visje giftig is, wordt het in Japan gegeten als delicatesse.
U+1F420
Kleurrijke vis U+1F420
🐠 Tropische vis
Duik in een kleurrijke onderwaterwereld met warme watertemperaturen, zon en strand. De kleurrijke vissen leven in tropische wateren. Ze staan symbool voor vakantie en ontspanning, de behoefte aan vrijheid, onafhankelijkheid en grenzeloosheid.
U+1F41F
Vis emoji U+1F41F
🐟 Vis
Als een vis in het water, monter of zo koud als een vis zijn. Vissen zijn meesters in camouflage en aanpassing. De vis wordt als symbool gebruikt in combinatie met het eten van vis, zwemmen of de zee.
U+1F42C
Dolfijn U+1F42C
🐬 Dolfijn
Flipper! De bekende Amerikaanse kinderserie. Dolfijnen zijn superintelligente zoogdieren. Het zijn hele sociale dieren die in grote groepen samen leven.
U+1F433
Walvis fontein U+1F433
🐳 Spuitende walvis
Moby Dick! Walvissen moeten naar de oppervlakte komen om te ademen. Bij het uitademen wordt de lucht door de neus(spuit)gaten geblazen. Dit kan een waterfontein tot wel 12 meter hoog opleveren. De spuitende walvis emoji wordt gebruikt in relatie tot de onderwaterwereld, walvissen spotten of is beledigend bedoeld voor mensen met overgewicht.
U+1F40B
Walvis emoji U+1F40B
🐋 Walvis
Zeer groot zeezoogdier met massief lichaam. De walvis heeft geen natuurlijke vijanden. Ze behoren tot de oudste dieren ter wereld en hebben een hoge intelligentie. Men beschouwd ze als ‘record keepers’, oftewel hoeders van de geschiedenis van de planeet aarde. De walvis emoji kan ook als belediging bedoeld zijn voor mensen met overgewicht.
U+1F40A
Krokodil U+1F40A
🐊 Krokodil
Dikke krokodillentranen huilen. De krokodil behoort met zijn 230 miljoen jaar tot de oudste dierensoort ter wereld. Krokodillen leven in tropische gebieden in het water en op het land. Ze bewegen zich traag, maar zijn sterke jagers. De krokodil emoji kan verwijzen naar een land of regio, bijvoorbeeld Australië of Florida. Figuurlijk staat de krokodil voor gulzigheid en huichelarij.
U+1F405
Tijger Whatsapp U+1F405
🐅 Tijger
Tijgeren is iets wat hele kleine kinderen doen. Het is een bepaalde manier van voortbewegen waarbij de buik niet van de grond komt, maar het kind met behulp van de armen door de kamer schuift. De tijger is een roofdier en komt wijdverspreid voor in Azië. Het is de koning van de jungle. De tijger staat symbool voor moed, kracht, wilde schoonheid en seksuele kracht. Tevens kan de tijger naar roekeloze, vrijheidslievende en schrikaanjagende personen verwijzen.
U+1F406
Luipaard emoji U+1F406
🐆 Luipaard
De luipaard is een van de snelste en meest sierlijke grote katachtigen en staat symbool voor onstuimigheid, elegantie, schoonheid en kracht. De luipaard emoji kan ook gebruikt worden om een vakantie naar Azië of Afrika aan te duiden. Of je bent van plan nieuwe leggings met het typische luipaard patroon te kopen.
U+1F993
Zebra smiley U+1F993
🦓 Zebra
De zebra leeft in Afrika, lijkt op een paard en is zwart met witte strepen, of wit met zwarte strepen? Alles heeft twee kanten, een lichte en een donkere kant. Negativiteit en positiviteit houden elkaar in evenwicht.
U+1F98D
Gorilla Whatsapp U+1F98D
🦍 Gorilla
Kijk maar goed uit met wie je te maken hebt! De gorilla kan rechtopstaand zo’n 1,75 meter groot worden en tot 200 kilo wegen. Gorilla’s zijn de grootste mensapen. De zachte reuzen zijn vegetariërs en worden met uitsterven bedreigd. De gorilla kan een primitieve, onbeschaafde persoon voorstellen, maar ook symbool staan voor kracht en sterkte en agressiviteit.
U+1F418
Olifant Whatsapp U+1F418
🐘 Olifant
Ja maakt van een mug een olifant, gedraagt je als een olifant in de porseleinkast of je hebt het geheugen van een olifant. Het zwaarste, nog in leven zijnde landzoogdier symboliseert wijsheid. De olifant emoji kan gebruikt worden om een vakantie, safari in Afrika of reis naar Azië aan te kondigen. Minder vleiend kan de olifant emoji een belediging inhouden voor mensen met overgewicht.
U+1F99B
Nijlpaard emoji U+1F99B
🦛 Nijlpaard
We gaan op safari naar de Beekse Bergen! Het nijlpaard is op de olifant na het zwaarste zoogdier op het land. Deze herbivoren kunnen een zeer agressief gedrag vertonen. Het dier kan op grond van zijn kolossale lichaamsbouw minder vleiend als belediging opgevat worden voor mensen met overgewicht.
U+1F98F
Neushoorn U+1F98F
🦏 Neushoorn
Met een neushoorn kan ook wel denigrerend een dwaas en een sufferd bedoeld worden. De neushoorn is vegetariër en heeft een groot en sterk lichaam, korte ledematen en een groot hoofd met een hoorn op de neus. De neushoorn heeft de oertijd overleefd, maar wordt nu ernstig met uitsterven bedreigd. Het dier staat symbool voor onstuimige woede en assertiviteit.
U+1F42A
Dromedaris Whatsapp U+1F42A
🐪 Dromedaris
Er ligt een lange reis in het verschiet. De kameel met één bult komt voor in Afrika en Arabië. Het pak- en rijdier leeft in de woestijn en kan daar wekenlang zonder water overleven. Karakteristieke kenmerken van de dromedaris zijn de lange nek, de lange wimpers en het schommelende loopje. De dromedaris staat symbool voor geluk, maar ook voor zorgen en hard werken.
U+1F42B
Kameel U+1F42B
🐫 Kameel
De tweebultige kameel komt voor in Centraal-Azië. Kamelen kunnen zich aanpassen aan extreme levensomstandigheden. Zo wordt de kameel het ‘schip van de woestijn’ genoemd. De kameel staat dan ook symbool voor uithoudingsvermogen, doorzetting, overleving en veerkracht.
U+1F992
Giraffe emoji U+1F992
🦒 Giraffe
Het dier met de langste nek komt oorspronkelijk uit Afrika. Giraffen kunnen 6 meter lang worden, een gewicht van tot 1600 kilo hebben en een maximale snelheid van 55 kilometer per uur bereiken. De giraffe staat symbool voor vooruitzien en vriendelijkheid.
U+1F998
Kangoeroe emoji U+1F998
🦘 Kangoeroe
We vliegen naar de andere kant van de wereld. Naast de Koala is de kangoeroe het bekendste dier van Australië. Het grootste buideldier in de wereld staat ook op het wapen van Australië afgebeeld. De kangoeroe gebruikt zijn staart om zich voort te bewegen. Het dier kan niet achteruitlopen en ook heeft het dier geen last van zweet.
U+1F41D
Bij Whatsapp U+1F41D
🐝 Honingbij
Een bezig bijtje. Bijen leven op een gestructureerde manier samen met duizenden anderen in kolonies. Elk beestje heeft daarbij zijn eigen vaste taken en draagt zo zijn steentje bij aan de samenleving van zijn bijenvolk. Wees gewaarschuwd: een bij kan ook geïrriteerd raken en steken.
U+1F41B
Rups Whatsapp U+1F41B
🐛 Rups
Rupsje nooitgenoeg. Een rups kruipt uit een larve ei, eet zich een weg door het voedsel, verpopt zich en wordt dan een vlinder. Als larve heeft de rups een dik en harig uiterlijk en wordt daarom ook als symbool gebruikt als uiting van afkeer: dit is walgelijk en smaakloos!
U+1F98B
Vlinder emoji U+1F98B
🦋 Vlinder
De vlinder staat symbool voor een positieve transformatie: van onopvallende rups tot prachtige vlinder. Men is verliefd en heeft vlinders in de buik. De zomer is begonnen!
U+1F40C
Slak Facebook U+1F40C
🐌 Slak
Zo langzaam als een slak, bewegen in een slakkengangetje en op alle slakken zout leggen. De slak belichaamt traagheid en vanwege het breekbare slakkenhuis ook kwetsbaarheid. Slakken roepen bij veel mensen een gevoel van afkeer op.
U+1F403
Buffel U+1F403
🐃 Waterbuffel
De buffel symboliseert stabiliteit en uithoudingsvermogen en staat voor mannelijke seksualiteit en kracht. In Aziatische landen wordt de buffel ingezet als lastdier om rijstvelden te ploegen. Het dier verschijnt in mythen en legendes en redt Mowgli in het jungleboek uit de klauwen van de tijger Shere Khan. De buffel is een van de 12 dierenriemtekens in de Chinese astrologie.
U+1F402
Os Whatsapp U+1F402
🐂 Os
Sterk als een os. De os is een sterk en tam werkpaard. Het dier vertegenwoordigt landbouw en het platteland. Een os aan het spit staat traditioneel symbool voor het Oktoberfest in München. We gaan naar het Oktoberfest!
U+1F404
Koe U+1F404
🐄 Koe
Runderen van het vrouwelijke geslacht symboliseren vruchtbaarheid, voorspoed en zegen in veel culturen. Koeien worden als aanhankelijk en onschuldig beschouwd, maar soms wordt met het woord ‘koe’ beledigend een scheldwoord bedoeld dat betrekking heeft op het gewicht of de intelligentie van een persoon.
U+1F40E
Paard emoji U+1F40E
🐎 Paard
Daar krijg je me met nog geen 10 paarden heen. Paarden worden verbonden met schoonheid, elegantie, passie en natuur. Vroeger werd het paard ingezet als arbeidsdier en als vervoersmiddel. Tegenwoordig is paardrijden een favoriete hobby. Symbolisch kan het paard voor erotiek en seksualiteit staan.
U+1F416
Varken emoji U+1F416
🐖 Varken
Het varken is een van de 12 dierenriemtekens in de Chinese astrologie. Staat op menukaarten om varkensvlees aan te duiden. Als emoji kan het varken voor gierig of lelijk staan en een afkeuring inhouden (“Wat ben jij een varken!”)
U+1F40F
Ram Whatssapp U+1F40F
🐏 Ram
Het mannelijke schaap met gebogen horens staat symbool voor vruchtbaarheid: de ram kan wel tot 50 keer per dag paren. Het is een sterke vechter met sterke overwinningsdrang. De ram wordt geassocieerd met mannelijkheid, potentie, uithoudingsvermogen en kracht.
U+1F411
Schaap Whatsapp U+1F411
🐑 Schaap
Schaapjes tellen als hulpmiddel om in slaap te komen, schaapjes op het droge hebben, een wolf in schaapskleed of het zwarte schaap van de familie zijn. Schapen volgen blindelings de kudde en worden beschouwd als goedaardig en eenvoudig van geest. Met een schaap wordt meestal een zachtaardig, licht beïnvloedbaar en naïef persoon aangeduid.
U+1F999
Lama emoji U+1F999
🦙 Lama
We gaan naar Peru! Lama’s leven in het Zuid-Amerikaanse Andesgebied en zijn familie van de kameel. Ze hebben een schattige gezichtsuitdrukking met hun grote ogen en een knuffelzachte vacht. Maar wees gewaarschuwd: dreigt er gevaar, dan spuugt hij je in het gezicht. De lama heeft de eenhoorn als trendy dier vervangen: no drama’s with lama’s, no problama’s.
U+1F410
Geit U+1F410
🐐 Geit
Een domme geit of mekkeren als een geit. Leeft in het wild in de bergen en wordt ook als boerderijdier gehouden. Geiten ruiken sterk en zijn alleseters. In sprookjes staat de geit vaak symbool voor de zorgzame moeder. De geit staat voor drive, wellust en seksuele vitaliteit (de geile bok).
U+1F98C
Hert U+1F98C
🦌 Hert
De hert is een gewei dragend zoogdier en koning van het woud. De ree is familie van de hertachtigen. Het hert wordt gezien als kerstsymbool (rendier Rudolph) en kennen we als beroemd personage uit de Disney film Bambi. In de mythologie vertegenwoordigen het hert en de eenhoorn de verbeelding van ziel en geest. Volgens het volksgeloof heeft het hert een erotische betekenis.
U+1F415
Hond Whatssapp U+1F415
🐕 Hond
Ik moet nog even een blokje om met de hond! Kan ook voor andere betekenissen worden gebruikt, bijvoorbeeld: blaffende handen bijten niet, of iemand voelt zich hondsberoerd. De hond is de beste vriend van de mens en staat symbool voor onvoorwaardelijke liefde, gehoorzaamheid, betrouwbaarheid en loyaliteit.
U+1F429
Poedel emoji U+1F429
🐩 Poedel
Je ziet er uit als een opgedofte poedel of je hebt loyale en toegewijde vrienden aan je zijde staan. Vanwege het extravagante uiterlijk, was de poedel vroeger te zien als circushond en nu wordt hij veel gezien in de mode en als schoothond. Poedels zijn vriendelijke, levenslustige en intelligente familiehonden.
U+1F408
Kat smiley Whatsapp U+1F408
🐈 Kat
De kat in de zak kopen, of de kat uit de boom kijken. De kat emoji wordt gebruikt door kattenvrienden of om het eigen huisdier aan te duiden. Een kat heeft zeven levens.
U+1F413
Haan U+1F413
🐓 Haan
Er breekt een nieuwe dag aan of er komt belangrijk nieuws. Jij staat het mannetje of je gedrag is hanig arrogant. Een mannelijke kip met een rode kam op het hoofd. De haan kraait als de zon opgaat. De haan staat symbool voor opgeblazen, territoriaal, beschermend en agressief, maar ook voor mannelijk en mannelijke bedoelingen.
 • Anoniem

  Voor mij staat de haan ook voor zelfliefde.

U+1F983
Kalkoen emoji U+1F983
🦃 Kalkoen
Happy Thanksgving! Kalkoenen leven in Noord- en Zuid-Amerika. Ze staan symbool voor geborgenheid en de nabijheid van de aarde. Kalkoen wordt traditioneel gegeten tijdens het oogstfeest en op de kerstdagen. De kalkoen is licht ontvlambaar en dat uit zich in gillend geklok.
U+1F99A
Pauw Facebook U+1F99A
🦚 Pauw
Hij is zo trots als een pauw! Om vrouwtjes te versieren trekt de pauw zijn verensleep omhoog om zijn verenpracht te showen. De pauw emoji staat symbool voor schoonheid, rijkdom, de liefde en ijdelheid.
U+1F99C
Papagaai emoji U+1F99C
🦜 Papagaai
Het woord ‘papagaaien’ wordt in de volksmond gebruikt als het domweg napraten van mensen. De tropische vogel met felle kleuren is in staat woorden na te praten en zelfs telefoongeluiden te imiteren.
U+1F9A2
Zwaan U+1F9A2
🦢 Zwaan
Van lelijk eendje tot mooie zwaan. De sierlijke vogel met lange nek en stralend wit verenpak verschijnt in veel mythen en sprookjes. De zwaan blijft zijn partner levenslang trouw en staat symbool voor loyaliteit en reinheid.
U+1F407
Konijn emoji U+1F407
🐇 Konijn
“Vrolijk pasen”, of, “Ach, wat schattig!”. Deze emoji wordt het meest tijdens de paasdagen en in de lente gebruikt. Het konijn staat op de vierde plaats in de Chinese dierenriem en wordt gebruikt om een gelukkig nieuwjaar te wensen. Het eerstvolgende Jaar van het Konijn is in 2023.
U+1F54A
Duif U+1F54A
🕊 Vredesduif
Laten we onze ruzie en conflicten oplossen! De witte duif met olijftak tussen de snavel staat wereldwijd symbool voor de vrede.
U+1F99D
Wasbeer Whatsapp U+1F99D
🦝 Wasbeer
Wally Wasbeer is de mascotte voor Bont voor Dieren. Zorro op vier poten. Het schattige gemaskerde kleine beertje met het opvallende zwart-wit gekleurde gezicht komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika. De kleine einzelgänger is een nachtdier, kleurenblind en een uitstekende klimmer.
U+1F9A1
Das emoji U+1F9A1
🦡 Das
Jij bent slim en snel! Kenmerkend voor de das is de witte streep op het hoofd. De das is een nachtdier en brengt het meeste tijd door in onderaardse holen die hij zelf graaft. Dassen zijn dapper, leven in roedels en houden winterslaap.
U+1F401
Witte muis Whatsapp U+1F401
🐁 Muis
“Muis” kan zowel een koosnaam zijn als betrekking hebben op een klein, stil en onopvallend persoon.
U+1F400
Rat emoji U+1F400
🐀 Rat
De rat emoji is makkelijk te verwarren met de muis emoji. De rat is een van de twaalf dierenriemtekens in de Chinese horoscoop. Kan ook als belediging (jij, vuile rat) gebruikt worden, voor verraders en onbetrouwbare personen.
U+1F43F
Eekhoorntje U+1F43F
🐿 Chipmunk
Wangzakeekhoorn. Alvin en de chipmunks. Deze schattige diertjes leven in Amerika en hebben in tegenstelling tot eekhoorns strepen. In de dikke wangen wordt eten bewaard, dat later in alle rust kan worden gegeten. Laten we een wandeling maken in het park!
U+1F994
Egel Facebook U+1F994
🦔 Egel
Klein en schattig, maar kan zichzelf goed beschermen! Bij gevaar zet hij zijn stekels op. Men wil zichzelf in bescherming nemen! De egel houdt winterslaap en wordt pas in de schemering wakker. De beroemde blauwe egel uit het videospel Sonic rent sneller dan het geluid en verzamelt ringen.
U+1F43E
Pootjesafdruk emoji U+1F43E
🐾 Pootjesafdruk
“Volg het spoor”, of, “Ik heb een nieuw huisdier”. De afdrukken kunnen wijzen op een dier met pootjes, zoals honden, katten, beren, leeuwen, et cetera. Deze emoji wordt vooral gebruikt in gesprekken over dieren.
U+1F41C
Mier U+1F41C
🐜 Mier
De ijverige mieren leven in een kolonie, zijn goed georganiseerd en kunnen vele malen hun gewicht dragen. Mieren vind je wereldwijd en ze kunnen tussen 1 millimeter en 7 centimeter groot worden. Ze worden beschouwd als gezondheidspolitie in het bos en staan symbool voor harde werkers en vlijt.
U+1F409
Draak emoji U+1F409
🐉 Draak
Dat is verschrikkelijk of fantastisch! De draak, meester van alle natuurelementen, is een mythologische figuur uit de Japanse en Chinese traditie en is als symbool vaak te vinden in bedrijfslogo’s.
U+1F432
Drakengezicht Facebook U+1F432
🐲 Drakengezicht
We vieren het Chinese Nieuwjaar. In mythen, sprookjes en films is de draak vaak een angstaanjagend monster: geschubd, met 4 poten, grote vleugels en vuur spuwend. Deze emoji staat symbool voor China en de Chinese cultuur.
U+1F335
Cactus emoji U+1F335
🌵 Cactus
Ik hou van oude western films! De volgende vakantie gaat naar een warm woestijngebied of iemand wil graag naar een Mexicaans restaurant. Kan ook betrekking hebben op een recalcitrant persoon.
U+1F384
Kerstboom Whatsapp U+1F384
🎄 Kerstboom
Fijne feestdagen! De boom versieren met kerstballen en overige kerstversiering en –verlichting is een traditioneel onderdeel van de kerstviering. Deze emoji staat symbool voor de kerstdagen en wordt veel gebruikt bij het verzenden van kerstgroeten.
U+1F332
Naaldboom emoji U+1F332
🌲 Naaldboom
De naaldboom is een groenblijvende plant en verliest zelfs in de winter geen naalden. In China en Japan is bonsai een techniek om een boom te kweken en te vormen waarmee het een artistiek exemplaar wordt. Deze emoji staat symbool voor kracht en onsterfelijkheid.
U+1F333
Loofboom Whatsapp U+1F333
🌳 Loofboom
De loofboom emoji staat voor het bos en de natuur in het algemeen. Kan een uitnodiging zijn om een wandeling te maken. Staat symbool voor wedergeboorte en overwinning van het leven over de dood.
U+1F334
Palmboom emoji U+1F334
🌴 Palmboom
Zomer, zon, strand. Deze emoji staat symbool voor vakantie en reizen in tropische of warme gebieden.
U+1F331
Zaailing U+1F331
🌱 Zaailing
Ik hou van tuinieren! De meeste planten worden in de lente geplant. Het jonge plantje moet goed beschermd en verzorgd worden. De emoji kan een symbool zijn voor groei en een nieuwe start.
U+1F33F
Tak met blaadjes emoji U+1F33F
🌿 Kruiden
De kleine tak met groene blaadjes staat voor de natuur, of voor het koken met natuurlijke ingrediënten en aroma’s. Kruiden worden ook in medicijnen gebruikt.
U+2618
Klaver emoji U+2618
 Klaver
De groene plant met de drie hartvormige blaadjes staat voor Ierland en St. Patricks’s Day. Het staat symbool voor het kruis, de heilige Drie—eenheid, de natuur en Ierland. “Shamrock” is afgeleid van het Ierse woord seamróg, wat plant betekent.
U+1F340
Klavertje vier U+1F340
🍀 Klavertje vier
Ik wens je veel geluk! Het klavertje vier werd door Eva meegenomen als souvenir uit het paradijs. Iemand wenst jou veel geluk!
U+1F38D
Dennenversiering U+1F38D
🎍 Dennenversiering
In Japan wordt op Shogatus (Japans Nieuwjaar) een dennenversiering bij de ingang van het huis neergezet. De emoji staat als dank aan de goden voor hun bescherming.
U+1F38B
Tanabata boom U+1F38B
🎋 Tanabata boom
Aan de Japanse Tabanata boom worden opgeschreven wensen gehangen. Op de dag van het Tabanata feest, ook wel sterrenfestival, ontmoeten twee sterren elkaar in de hemel. Volgens de Chinese legende een liefdespaar, dat de rest van het jaar in de Melkweg van elkaar gescheiden wordt.
U+1F343
Blad in de wind U+1F343
🍃 Blad in de wind
“Het is herfst“, of, “Wat een wind!” In de wind waaiende bladeren kunnen ook gezien worden als waarschuwing en wijzen op een teleurstelling, verlies of persoonlijke pech.
U+1F341
Esdoornblad Whatsapp U+1F341
🍁 Esdoornblad
Het esdoornblad is het symbool van Canada. De herfstachtige kleur van het blad kan ook betrekking hebben op het seizoen en de natuur.
U+1FAB9
Leeg Nest Whatsapp U+1FAB9
🪹 Leeg nest
Ik hou van vogels! Het lege vogelnestje kan symbool staan voor thuis. Ook gebruikt om te symboliseren dat de kinderen al “uitgevlogen“ zijn. Symbool voor het Beijing National Stadium (in de volksmond “vogelnest“).
U+1F344
Paddenstoel Whatsapp U+1F344
🍄 Paddenstoel
Als paddenstoelen uit de grond schieten. Een extra leven bij Super Mario. De paddenstoel met rode hoed en witte stippen is de vliegenzwam en deze is giftig. De paddenstoel emoji kan zowel betrekking hebben op de herfst als op gezonde voeding.
U+1F41A
Schelp emoji U+1F41A
🐚 Schelp
De schelp is te vinden tijdens de vakantie op het strand. Als je de spiraalvormige schelp tegen je oor houdt, kun je de zee horen ruizen. De schelp emoji is een verwijzing naar de kust of de oceaan.
U+1FAB8
Koraalsymbool U+1FAB8
🪸 Koraal
We gaan snorkelen! Koralen zijn kleine zeedieren en vormen de complexe ecosystemen van koraalriffen. Kan symbool staan voor klimaatverandering of fascinatie voor de onderwaterwereld.
U+1F33E
Rijstplant met pluim U+1F33E
🌾 Rijstplant
Emoji met afbeelding van een rijstplant met pluim. Deze staat voor de verbinding en gehechtheid aan een mens, maar is ook een symbool voor rijkdom, geluk en welvaart.
U+1F490
Boeket emoji U+1F490
💐 Boeket
“Bedankt”, of, “Gefeliciteerd!” Het mooie, kleurrijke boeket wordt meestal op Moederdag, Valentijnsdag, bruiloften en andere feestelijke aangelegenheden verzonden. Staat voor felicitaties en dankbetuigingen en wordt ook al symbool voor de natuur gebruikt.
U+1F337
Tulp emoji U+1F337
🌷 Tulp
De tulp kondigt de lente aan. Deze emoji wordt veel gebruikt als vriendelijk gebaar. Wereldwijd worden er prachtige tulpenfestivals gehouden. Kan ook betrekking hebben op het ontwaken van de natuur.
 • Piet

  De tulp is een teken van vriendschap.

U+1F339
Roos emoji U+1F339
🌹 Roos
Je hebt mijn hart veroverd! De rode roos is een teken van liefde, schoonheid en romantiek. Deze emoji wordt het meest op Valentijnsdag of Moederdag verzonden. Maar pas op: de roos heeft ook doornen.
U+1F940
Verwelkte bloem Whatsapp U+1F940
🥀 Verwelkte bloem
De bloem is door gebrek aan water of zon verdord. Deze emoji staat voor verdriet, desillusie en hopeloosheid en symboliseert het einde van een verliefdheid, vervlogen gevoelens of op een momentele depressieve gemoedstoestand.
U+1FAB7
Lotus symbool U+1FAB7
🪷 Lotusbloem
De lotusbloem wordt vaak de “heilige bloem“ genoemd. Staat in het boeddhisme symbool voor zuiverheid van hart, trouw, leven en wedergeboorte. Maar kan ook gebruikt worden voor schoonheid, elegantie en zuiverheid. In verband met de emoji van de “persoon zittend in lotushouding“ 🧘🪷 staat de lotusbloem voor yoga en meditatie.
U+1F33A
Hibiscus emoji U+1F33A
🌺 Hibiscus
Gevoelige, kwetsbare schoonheid. De hibiscus heeft prachtige kleuren is uiterst aantrekkelijk voor bijen en vlinders. Staat in Aziatische landen symbool voor rijkdom en macht.
U+1F338
Kersenbloesem U+1F338
🌸 Kersenbloesem
De lichtroze kersenbloesem is diep geworteld in de Japanse traditie (Hanami) en staat symbool voor schoonheid en vergankelijkheid.
 • Owen

  “Je hebt het warm, zullen we een kamer nemen?“

U+1F33C
Witte bloem emoji U+1F33C
🌼 Witte bloem
“In volle bloei staan”, of “Hij staat in de bloei van zijn leven”. De bloeiende bloem is geen specifieke soort, maar staat voor bloemen in het algemeen, de lente, en het ontwaken van de natuur.
U+1F33B
Zonnebloem emoji U+1F33B
🌻 Zonnebloem
Jij bent het zonnetje in huis! De zonnebloem zorgt voor een goed humeur en tovert een lach op ieders gezicht. Staat voor levensvreugde, vrolijkheid en warmte. De zonnebloem is het symbool van de zomer.
U+1F31E
Zon met gezicht U+1F31E
🌞 Zon met gezicht
De zon schijnt vandaag zo mooi! Straalt helder met een vriendelijke glimlach op het gezicht. Drukt vreugde over het geweldige weer uit, staat voor de zomer of het zonnige humeur van een persoon.
U+1F31D
Maan met gezicht U+1F31D
🌝 Volle maan met gezicht
Glimlachend volle maangezicht. Symbool van heelheid en magische krachten. Is blij met jouw geluk en wenst je veel succes.
U+1F31B
Wassende maansikkel met gezicht U+1F31B
🌛 Wassende maansikkel met gezicht
Sikkelvormige maan met een gezicht dat naar links kijkt. Bij een toenemende maansikkel wordt de rechterkant van de maan verlicht. Deze emoji heeft betrekking op de nacht en het nachtleven. Het mannetje op de maan is hoofdpersoon in een sprookje.
U+1F31C
Afnemende maansikkel met gezicht U+1F31C
🌜 Afnemende maansikkel met gezicht
Goede nacht en welterusten! Sikkelvormige maan met een gezicht dat naar rechts kijkt. De afnemende maan bevindt zich in de laatste fase van de maancyclus. Slaapliedje voor kinderen. Heeft betrekking op de nacht, romantiek en dromen.
U+1F31A
Zwarte maan met gezicht U+1F31A
🌚 Nieuwe maan met gezicht
Nieuwe maan met gezicht. Deze maan wordt veel als eng en griezelig bevonden. Kan ook het mannetje op de maan symboliseren.
U+1F311
Zwarte maan U+1F311
🌑 Nieuwe maan
Bij nieuwe maan staat de maan tussen de zon en de aarde. De maan bevindt zich in de eerste fase van de maancyclus. Staat symbool voor een nieuw begin. Volgens de maankalender een goed moment om planten te zaaien, de babywens uit te voeren of een nieuw project te starten.
U+1F312
Wassende maansikkel met gezicht U+1F312
🌒 Wassende maansikkel met gezicht
De maan bevindt zich in de eerste fase van de maancyclus. Komt tegen het middaguur op en gaat rond middernacht onder. De wassende maan geeft extra energie en schept een goed moment om projecten te starten.
U+1F313
Wassende halve maan emoji U+1F313
🌓 Wassende halve maan
Bij de wassende halve maan wordt de rechter helft verlicht. Deze fase staat symbool voor activiteit en uitdagingen aangaan. Het is tijd om te maken.
U+1F314
Wassende maan emoji U+1F314
🌔 Wassende maan
Maanfase tussen de toenemende halve maan en volle maan. Meer dan de helft van de maan is verlicht. Komt op in de middag en is zichtbaar tot in de vroege ochtenduren. De wassende maan geeft nieuwe energie en is een goede tijd om nieuwe doelen te bereiken.
U+1F315
Volle maan Whatsapp U+1F315
🌕 Volle maan
Veel succes! De volle maan belooft geluk in alle omstandigheden. Je zult je doel bereiken, maar je moet wel bescheiden blijven.
U+1F316
Afnemende maan smiley U+1F316
🌖 Afnemende maan
Fase tussen de volle maan en de afnemende halve maan. Meer dan de helft van de linkerkant van de maan is verlicht. De energie neemt af. Tijd om lopende projecten af te maken en te evalueren.
U+1F317
Afnemende halve maan U+1F317
🌗 Afnemende halve maan
Aan het einde van de maancyclus (totaal 29,53 dagen) wordt de linkerhelft van de maan verlicht. Deze fase is goed voor het aanpakken of afronden van dingen. Kan ook staan voor balans, contrast of dualiteit.
U+1F318
Afnemende maansikkel U+1F318
🌘 Afnemende maansikkel
De linkerkant van de maan wordt verlicht tegen het einde van de maancyclus (laatste kwartier). De maan komt op tegen middernacht en gaat ’s middags onder. De energie neemt af, tijd om ruimte te maken voor iets nieuws.
U+1F319
Maansikkel U+1F319
🌙 Maansikkel
Ik wens je een goede nacht! De maan verschijnt aan de nachthemel in de vorm van een sikkel. Deze emoji kan betrekking hebben op het begin of het einde van een reis.
U+1F30E
Wereldbol Amerika Facebook U+1F30E
🌎 Wereldbol Amerika
Onze volgende bestemming is Amerika! Uitzicht vanuit de ruimte op het continent Noord-, Midden-, en Zuid-Amerika. Heeft betrekking op het continent, op een van de landen, of de aarde in het algemeen.
U+1F30D
Wereldbol Europa Afrika U+1F30D
🌍 Wereldbol Europa en Afrika
We vliegen naar Zuid-Afrika! Uitzicht vanuit de ruimte op de continenten Europa en Afrika. Kan betrekking hebben op de aarde zelf, het milieu of een land binnen Europa of Afrika.
U+1F30F
Wereldbol Azië Australië U+1F30F
🌏 Wereldbol Azië en Australië
Het uitzicht uit de ruimte voor astronauten als zij naar de continenten Azië en Australië kijken. De vakantie werd goedgekeurd of de reis gaat Down Under naar de kangoeroes.
U+2B50
Ster emoji U+2B50
 (Witte) Middelgrote ster
Sterren zijn bronnen van licht of helderheid en staan voor bescherming en begeleiding. Symbool van roem en fortuin, uitstekend talent of prestaties. De sterren van de hemel spelen.
U+1F31F
Fonkelende ster Whatsapp U+1F31F
🌟 Fonkelende ster
Sterren kunnen niet alleen licht geven, ze fonkelen en glinsteren daarbij ook. Kan daarom gebruikt worden voor roem en de glamourwereld, of om de ander duidelijke te maken: jij bent heel speciaal voor mij!
U+1F4AB
Ster met cirkel emoji U+1F4AB
💫 Symbool voor duizeligheid
Alles draait! Swingende ster. Betekenis: ik ben helemaal duizelig (dronken) en zie alleen nog maar sterretjes.
 • Leelie

  Een vallende ster waar je een wens kunt doen.

U+2728
Drie sterren emoji U+2728
 Fonkelende sterretjes
Drie decoratieve, fonkelende sterren. Iets glimt of glanst. Bijvoorbeeld: ik heb de auto of het appartement zo gepoetst dat het glanst. Iets is mooi of bijna magisch.
U+26A1
Hoogspanning Flits U+26A1
 Hoogspanning
Symbool als waarschuwing voor hoogspanning. De flits emoji wordt veel gebruikt voor stormachtig weer, of om te zeggen dat iets extreem gevaarlijk of spannend is, of uit de hand loopt.
U+1F525
Vuur emoji Whatsapp U+1F525
🔥 Vuur
Je bent zo heet als een vulkaan! De vuur emoji wordt vaak als compliment gebruikt, ook met betrekking tot ‘opgelucht zijn’ en pikant eten.
 • Anoniem

  Het kan gestuurd worden als een compliment, in de zin van “Je bent zo sexy!“.

U+2604
Komeet Whatsapp U+2604
 Komeet
De komeet staat symbool voor bijzondere resultaten, zoals succes. De emoji wordt ook met geluk en ongeluk in verband gebracht en geeft levensverandering aan.
U+2600
Zon emoji U+2600
 (Zwarte) Zon met stralen
Staat symbool voor levensenergie op aarde, maar ook voor warme en zonnige dagen.
U+26C5
Wolk met zon emoji U+26C5
 Zon achter een wolk
Wat zegt het weerbericht? De hemel is bedekt met wolken, maar de zon schijnt achter een wolk. Kan duiden op de kijk op dingen. De persoon is bijvoorbeeld optimistisch (achter de wolken schijnt de zon) of pessimistisch (donkere wolken).
U+1F326
Zon met regen U+1F326
🌦‍️ Zon achter een regenwolk
De dag is zonnig met korte regenbuien. Meestal heeft deze emoji betrekking op het weer, maar ook op de stemming: betere tijden naderen. Wanneer de zon op een regenwolk schijnt, verschijnt er een regenboog aan de hemel.
U+1F327
Regen Whatsapp U+1F327
🌧‍️ Wolk met regen
Het regent, neem een paraplu mee. Het weerbericht heeft regen voorspeld. Kan ook een stemming betrekking hebben of symbool staan voor huilen.
U+26C8
Onweer emoji U+26C8
⛈‍️ Onweerswolk met regen
Er komt storm aan of er is kans op regen met stormstoten. Kan betrekking hebben op het weer (“Het weer zou wel iets beter mogen zijn”) of op de stemming (“Ik ben woedend!”)
U+1F329
Wolk met bliksem Whatsapp U+1F329
🌩 Wolk met bliksem
Onweersbuien naderen, het rommelt en bliksemt al. Een voelbare spanning hangt in de lucht en staat op het punt tot een uitbarsting te komen. De stemming is geladen, iemand is boos of geërgerd.
U+1F328
Sneeuwval U+1F328
🌨‍️ Wolk met sneeuw
Het sneeuwt! Deze emoji geeft de weersomstandigheid aan of drukt de voorpret voor het komende winterseizoen uit. Symbolisch staat deze emoji voor de winter, de koude, het jaargetijde en kerst.
U+1F308
Regenboog emoji U+1F308
🌈 Regenboog
Alles komt goed. De regenboog staat symbool voor vrede en eenheid, maar ook voor geluk en hoop.
U+2601
Wolk emoji U+2601
 Wolk
In gezegden staat de wolk meestal voor iets positiefs (in de wolken zijn, geen wolkje aan de lucht) maar deze emoji heeft een negatieve lading. Staat symbool voor slecht weer, een slecht humeur of dreigende pech.
U+2603
Sneeuwpop met sneeuwvlokken emoji U+2603
 Sneeuwpop in de sneeuw
Het is winter, buiten sneeuwt het. De sneeuwpop staat symbool voor het koude jaargetijde. Het seizoen begint bij het vallen van de eerste sneeuwvlokken.
U+26C4
Sneeuwpop symbool U+26C4
 Sneeuwpop zonder sneeuwvlokken
Laten we een sneeuwpop maken! De sneeuwpop heeft kenmerkende stenen ogen, een wortel als neus en draagt een hoed. Hij staat symbool voor de winter, sneeuw en de kerst.
U+2744
Sneeuwvlok Facebook U+2744
 Sneeuwvlok
Staat symbool voor vorst en de winter. Het is koud of het sneeuwt. Is tevens synoniem voor uniekheid, omdat geen sneeuwvlok preciest hetzelfde is als de ander. De populariteit van deze emoji nam toe door Walt Disney’s film “Frozen”.
U+1F4A5
Explosie emoji U+1F4A5
💥 Explosie
Wow! Iets komt als verrassing en dat kan zowel in positieve als negatieve zin zijn, groots en explosief. Het concert was geweldig, het nieuwe project verliep beter dan verwacht, of ik ben van achteren aangereden.
U+1F32C
Wind blazend gezicht U+1F32C
🌬 Wind blazend gezicht
Symbool voor moeder natuur, vruchtbaarheid en schepping. De wind ontstaat door het blazen van lucht uit de mond. Heeft betrekking op het weer (het waait buiten) of in spreekwoordelijke zin (problemen on herinneringen wegblazen).
U+1F4A8
Vaart maken symbool U+1F4A8
💨 Symbool voor vaart maken
Ben al weg! Deze emoji laat zien dat iemand zich haasten moet en snel in beweging moet komen. De persoon heeft zich al uit de voeten gemaakt.
 • Joe

  Dit symbool staat voor snelheid, maar wordt in de volksmond ook wel als “scheet“ gebruikt.

U+1F32A
Tornado emoji U+1F32A
🌪 Wolk met tornado
Een tornado is een heftig natuurfenomeen dat een spoor van verwoesting achter zich laat. Staat symbool voor gevaar en in figuurlijke zin staat deze voor onrust of turbulente situaties: mislukkingen en teleurstellingen zijn niet uitgesloten.
U+1F30A
Golf emoji U+1F30A
🌊 Watergolf
De watergolf emoji kan geïnterpreteerd worden als symbool voor levenskracht en wordt ook gebruikt met betrekking tot surfen en zwemmen in de zee, maar ook: “Er komt iets op je af”.
U+1F4A7
Druppel emoji Whatsapp U+1F4A7
💧 Druppel
De enkele druppel kan een regendruppel, traan of zweetdruppel zijn. Kan gebruikt worden voor ongemak of onvrede, maar ook als symbool voor regendruppels en regen.
U+1F4A6
Drie waterdruppels U+1F4A6
💦 Symbool voor uitbrekend zweet
De druppels stellen uitbrekend zweet voor. Iemand heeft veel stress of heeft zich geestelijk of fysiek erg moeten inspannen. Kan ook seksuele betekenis hebben en staan voor lichaamsvocht en opwinding.
U+1FAE7
Zeepbellen Emoji U+1FAE7
🫧 Bellen
Mijn droom spatte uiteen als een zeepbel! Met hun korte levensduur leren ze ons op tragische wijze hoe bedreigd onze dromen zijn. De bellen die de lucht in stijgen kunnen ook staan voor kooldioxide, een bubbelbad, de kinderlijke behoefte aan plezier of illusies.
U+2614
Paraplu met regen U+2614
 Paraplu met regendruppels
Het lijkt erop dat het zal gaan regen, of men is al onderweg door de regen. Kan naast het weer ook gebruikt worden om een slecht humeur of een gespannen stemming uit te drukken. Onofficiële veilige seks emoji.
U+2602
Opengevouwen paraplu U+2602
 Opengevouwen paraplu
Het regent of er komt regen aan. Men kan maar beter een paraplu meenemen. In Azië beschermt de paraplu niet alleen tegen regen, maar ook tegen de zon.
U+1F32B
Mist emoji U+1F32B
🌫‍️ Mist
Het zicht is beperkt, het is niet mogelijk dingen duidelijk te zien en de oriëntatie gaat moeizaam. Kan voor het weer staan, voor Smog, maar ook voor verwarring en onduidelijkheid.