🙈 Dieren en natuur emoji met betekenis

Hier vind je de lijst met dieren en natuur emoji voor Whatsapp, Facebook en co met betekenis en unicode. Veel plezier op ontdekkingsreis in de bonte wereld van emoji’s!

Categorie: 🙈 Dieren & natuur Emoji’s

U+1F436
Hond emoji U+1F436
🐶 Hondengezicht

Het schattige hondengezicht met uithangende tong en hangoortjes staat voor onvoorwaardelijke loyaliteit en aandacht. Het kan ook betrekking hebben op het eigen huisdier (ik hou van mijn hond) of op mensen (jij sluwe hond!).

U+1F431
Kattengezicht U+1F431
🐱 Kattengezicht

De schattige katten met hun fluweelzachte pootjes behoren tot de meest populaire huisdiersoorten, met name in de grote stad. Katten staan bekend om hun onafhankelijkheid, eigenzinnigheid en evenwichtszintuig (ze komen altijd weer op hun pootjes terecht). Katten vertegenwoordigen wijsheid, geluk, individualiteit, genegenheid en tederheid.

U+1F42D
Muis gezicht U+1F42D
🐭 Muizengezicht

Muizen zijn klein en schattig, maar ook verlegen en hulpeloos. Een onopvallende, verlegen en bescheiden persoon wordt vaak als ‘een grijze muis’ gezien.

U+1F439
Hamster emoji U+1F439
🐹 Hamstergezicht

Ik vind jou leuk! De hamster is een nacht- en knaagdier en vooral bij kinderen razend populair als huisdier. Het diertje legt graag voorraden aan (hamsteren) en draait vrolijk rondjes in het loopwiel. De hamster staat symbool voor innerlijke vrede en tevredenheid.

U+1F430
Konijn emoji Whatsapp U+1F430
🐰 Konijnengezicht

Het schattige, in cartoon stijl getekende konijnengezicht, kan gebruikt worden voor Pasen of voor de lente in het algemeen. Het konijn wordt veel in verband gebracht met de knuffelzachte vacht, familiegevoel en een actief seksleven.

U+1F98A
Vos Facebook U+1F98A
🦊 Vossengezicht

Een vos verliest wel zijn haren, maar niet zijn streken. De rode vos met de pluizige staart is een familiedier. Hij wordt als bijzonder sluw en slim beschouwd. In sprookjes is hij vaak de bedrieger en een verrader en buit hij de zwakheden van anderen uit.

U+1F43B
Beer gezicht emoji U+1F43B
🐻 Beer

Een schattige teddybeer om mee te knuffelen. De beer kan net als de mens op twee benen staan. De beer wordt bewonderd om zijn kracht, maar ook tevens daarom gevreesd.

U+1F43C
Panda emoji Whatsapp U+1F43C
🐼 Panda

Panda’s komen uit China en worden met uitsterven bedreigd. Ze voeden zich met bamboe. Deze emoji kan gebruikt worden om aan te geven dat je iets heel schattig vindt of als uiting van genegenheid in vriendschappen.

U+1F428
Koala smiley U+1F428
🐨 Koala

De koala staat symbool voor snoezig en beminnelijk en geeft het gevoel dat je iemand wilt beschermen. Het is naast de kangoeroe het tweede bekendste dier uit Australië. De koala slaapt 20 uur per dag.

U+1F42F
Tijger emoji U+1F42F
🐯 Tijgergezicht

Het prachtige dier staat voor kracht, avontuur en hartstocht. In Azië wordt de tijger gezien als een wijze leider (in het boeddhisme). Het is het nationale dier van India. In China staat hij symbool voor moed en kracht. De tijger is ook een sterrenbeeld van de Chinese dierenriem.

U+1F981
Leeuw U+1F981
🦁 Leeuwengezicht

Dit leeuwengezicht heeft een schattige uitstraling. De leeuw is de koning van de dieren en de jungle. Het is een krachtige, gevaarlijke jager, een heerser of zijn roedel en een symbool van macht.

U+1F42E
Koe Whatsapp U+1F42E
🐮 Koeiengezicht

De koe is een boerderijdier en voorziet de mens van melk en vlees. In India is de koe een heilig dier. Het woord koe wordt ook gebruikt als scheldwoord voor een logge, domme persoon.

U+1F437
Varkenskop of varkensgezicht U+1F437
🐷 Varkensgezicht

Je hebt gezwijnd (= je hebt geluk gehad). Het is op oudejaarsavond samen met de schoorsteenveger een favoriete geluksbrenger. Het varken staat voor welvaart en rijkdom.

U+1F43D
Varkenssnuit U+1F43D
🐽 Varkenssnuit

Het lijkt hier wel een zwijnestal! De varkenssnuit lijkt op een stopcontact. Iemand is een rommelkont (Je bent een klein varken!) of eet enorm veel (Je (vr)eet als een varken!).

U+1F438
Kikker emoji U+1F438
🐸 Kikkergezicht

In de mythologie wordt de kikker gezien als symbool voor de vruchtbaarheid, dood en wedergeboorte. Wordt tevens in verband gebracht met een droomprins (als de kikker gekust wordt). Daarnaast kennen we allemaal wel de kikker Kermit de Kikker van de Muppet Show.

U+1F435
Apengezicht Whatsapp U+1F435
🐵 Apengezicht

Al draagt een aap een gouden ring, het is en blijft een lelijk ding. In de aap gelogeerd zijn. De aap emoji kan op speelse wijze gebruikt worden, gewoon om en berichtje op te leuken of als het bericht over de aap als dier gaat.

U+1F648
Aap handen voor gezicht U+1F648
🙈 Lachende aap met handen voor de ogen

De aap houdt de handen voor de ogen. Hij houdt zijn ogen dicht voor iets (de waarheid) of schaamt zich ergens voor. Mizaru is één van de drie wijze apen. De wijze boodschap is: zie slecht gedrag als niet natuurlijk.

 • Anoniem

  Het symboliseert ook het niet in staat zijn de waarheid te horen, bijvoorbeeld wanneer iemand van je houdt maar je er zelf niet mee om kunt gaan.

 • Collin

  Het kan betekenen dat iemand je leuk vindt, maar bang is om het te zeggen.

U+1F64A
Aap handen op mond U+1F64A
🙊 Lachende aap met handen op de mond

De aap houdt met beiden handen zijn mond dicht. Het geheim wordt goed bewaard of over een bepaalde zaak wordt niet gesproken, men wil niet kwaad over iets spreken. Iwazaru is één van de drie wijze apen met de boodschap: spreek geen kwaad zonder reden.

U+1F649
Aap handen op oren U+1F649
🙉 Lachende aap met handen op de oren

De aap houdt met handen zijn oren dicht. Hij wil niets negatiefs of lelijks horen. Hij mijdt de waarheid en hoort niet wat anderen zeggen. Kikazaru is één van de wijze apen met de boodschap: luister niet naar wat u ertoe zal brengen kwaad te doen.

U+1F412
Aap emoji U+1F412
🐒 Aap

De ondeugende aap staat symbool voor activiteit, vreugde en speelsheid. Het wordt veel gebruikt als koosnaampje voor kinderen (die graag klimmen en klauteren). De aap emoji wordt vooral gebruikt bij berichten over dieren, dierentuinen en het bos.

U+1F414
Kip gezicht emoji U+1F414
🐔 Kip

De kip staat symbool voor angst en lafheid. (Are you chicken?) De kip si veelvuldig het onderwerp in gezegden. Met de kip op stok gaan, praten als een kip zonder kop, er als de kippen bij zijn, zo fris als een hoentje, een goede haan is niet vet. De haan is een sterrenbeeld in de Chinese astrologie.

U+1F427
Pinguïn emoji Whatsapp U+1F427
🐧 Pinguïn

De pinguïn vertegenwoordigt de kou. De pinguïn kan het symbool zijn van uniekheid of dat je anders bent dan dat de wereld van je verlangt. Met een pinguïn kan ook gezinsuitbreiding aangekondigd worden.

U+1F426
Vogel Whatsapp U+1F426
🐦 Vogel

Zo vrij als een vogel. De vogel staat symbool voor vrijheid, zorgloosheid en fantasie. Op spiritueel vlak staat de vogel voor de ziel.

U+1F424
Kuiken Whatsapp U+1F424
🐤 Kuiken

De kuiken is met zijn mollige postuur, donzige veren, grote kop en onhandig gewaggel een extreem schattig dier (eigenlijk net als de meeste babydieren). Het kuiken staat symbool voor onhandige mensen, maar wordt ook gebruikt tijdens Pasen of als illustratie voor iets landelijks.

U+1F423
Kuiken in eierschaal U+1F423
🐣 Kuiken in eierschaal

Het schattige kuikentje komt net uit het ei en ziet de wereld voor het eerst. Deze emoji wordt veel gebruikt tijdens de Paasdagen, maar kan ook als symbool gebruikt worden voor een nieuwe start, iets schattigs of de geboorte van een baby.

U+1F425
Kuiken emoji Facebook U+1F425
🐥 Kuiken naar voren kijkend

Het kuiken heeft een extra groot hoofd, gele veren, snavel en grote ogen. Het is pas uit het ei gekomen en drukt onschuld en onwetendheid uit. “Ik had geen idee”, of, “Ik kan er niets aan doen”.

U+1F986
Eend U+1F986
🦆 Eend

Een vreemde eend in de bijt! Eenden vind je veel in het park in de vijver. De eend bevindt zich over de hele wereld, behalve in Antarctica. De eend wordt als symbool gebruikt voor voorspoed en reputatie.

U+1F985
Roofvogel emoji U+1F985
🦅 Adelaar

De adelaar is ‘de koning der vogels’. Het is een rover met scherpe klauwen en adelaarsogen. De adelaar is het symbool van de VS en staat voor verlangen naar vrijheid, waardigheid en vooruitstrevendheid.

U+1F989
Uil U+1F989
🦉 Uil

De uil staat symbool voor wijsheid. Het dier wordt ’s nachts actief. De uil maakt onderdeel uit van negatief bijgeloof. In griezelige filmscenes herken je vaak de karakteristieke roep van de uil.

U+1F987
Vleermuis emoji U+1F987
🦇 Vleermuis

Emoji voor Batman. De auteur Bram Stoker gebruikte het nachtdier als onderwerp voor zijn verhaal over Dracula. De vleermuis is het enige zoogdier dat kan vliegen. Het staat symbool voor onsterfelijkheid en reïncarnatie.

U+1F43A
Wolf emoji U+1F43A
🐺 Wolvengezicht

De eenzame wolf die naar de maan huilt. In sprookjes zoals Roodkapje of De wolf en de 7 dwergen heeft de wolf een slecht karakter, als een wolf in schaapskleren. De wolf staat symbool voor onafhankelijkheid, maar ook en sterk familiegevoel.

U+1F417
Wild zwijn emoji U+1F417
🐗 Wild zwijn

Het wild zwijn heeft een borstelachtige vacht en wordt in de schemering en nacht pas actief. Ze eten alles (het zijn omnivoren) en zijn een beetje schuw. Ze kunnen zich heel goed aanpassen en worden in Frankrijk gebruikt om truffels op te sporen. Een opsporingswildzwijn van de politie heef wegens zijn staat van dienst zelfs het Guinness Book of Records gehaald. Wild zwijn is het favoriete gerecht van Obelix Als emoji staat het wild zwijn symbool voor agressiviteit en roekeloosheid.

U+1F434
Paard emoji U+1F434
🐴 Paardengezicht

Paarden worden als slimme en trouwe beesten gezien. Je ziet ze veel op boerderijen en men gebruikt ze graag voor paardrijden. Een inspirerend en krachtig dier. Het woord paardenbek wordt doorgaans als beledigend opgevat. Men bedoelt daarmee personen met een minder aantrekkelijk gezicht of uitgesproken kaak. Met lachen als een paard wordt bepaald niet charmant en luid hinniken bedoeld.

U+1F984
Eenhoorn emoji U+1F984
🦄 Eenhoorn

De eenhoorn is een wit paard met magische krachten en een lange, spiraalvormige puntige hoorn op het voorhoofd. Dit fabeldier staat symbool voor het goede, uniciteit, reinheid, onschuld en kinderlijke naïviteit.

U+1F41E
Lieveheersbeestje Facebook U+1F41E
🐞 Lieveheersbeestje

Het lieveheersbeestje brengt geluk en daarom staat dit rode kevertje met zwarte punten ook symbool voor geluk. Het beestje wordt veel afgebeeld op verjaardagskaarten.

U+1F99F
Mug emoji U+1F99F
🦟 Mug

Er bestaan verschillende muggen, wereldwijd komen er wel zo’n 3600 soorten voor. Ze komen vooral in de avonduren tevoorschijn en het vervelende ongedierte vertoeft graag in de nabijheid van water. Het zijn alleen de vrouwtjes die steken, deze hebben namelijk bloed nodig om eitjes te kunnen leggen.

U+1F997
Sprinkhaan U+1F997
🦗 Sprinkhaan

De sprinkhaan doet denken aan kampvuur en zwoele zomeravonden. Het getjilp wat je hoort kunnen krekels of sprinkhanen zijn. De sprinkhanen waren één van de Tien plagen uit de Hebreeuwse Bijbel. De beestjes worden gebruikt als diervoedsel, maar ook door mensen opgesnoept. De sprinkhaan staat symbool voor eigenaardige of hebzuchtige personen.

U+1F577
Spin emoji U+1F577
🕷 Spin

De spin wordt wereldwijd geassocieerd met angst en walging. Als emoji gebruikt wil men de chatpartner laten schrikken of ergeren. De spin staat ook symbool voor Halloween en Spiderman.

U+1F578
Spinnenweb emoji U+1F578
🕸 Spinnenweb

Iemand in de val lokken. Het spinnenweb wordt gemaakt om een prooi te vangen. Het web kan wijzen op een val of gevaar. Het is tevens een symbool voor Halloween en enge dingen.

U+1F422
Schildpad Whatssapp U+1F422
🐢 Schildpad

Schildpadden worden tussen de 40 en 100 jaar oud. Ze bewegen zich heel langzaam. Het symboliseert een rustig dag, men heeft het kalmpjes aan gedaan, of iemand verkleedt zich tijdens carnaval als Teenage Mutant Ninja Turtle.

U+1F40D
Slang emoji U+1F40D
🐍 Slang

De sissende slang staat voor gluiperigheid en bedrog. Iemand doet zich voor als je vriend, maar praat slecht over je achter je rug. De slang is ook een sterrenbeeld in de Chinese astrologie.

U+1F98E
Hagedis U+1F98E
🦎 Hagedis

Een draak in miniformaat. De hagedis is een reptiel en koestert zich graag in de zon op stenen. Hagedissen komen voor in Europa, Afrika en Azië. De guitige, behendige dieren kunnen bij gevaar hun staart afwerpen. Deze groeit gewoon weer terug. Hagedissen hebben een eigen internationale World Lizard Day dag op 14 augustus. De hagedis staat symbool voor lange levensduur en aanpassingsvermogen, maar ook voor jaloerse personen waar je voor op je hoede moet zijn.

U+1F996
T-Rex dinosaurus U+1F996
🦖 T-Rex

Laten we kijken naar de nieuwe aflevering van Jurassic Park. T-Rex staat voor Tyrannosaurus Rex, een vlees etende dinosaurus met korte armen. Het is de meest bekende dinosaurus. Zijn naam laat zich vertalen in ‘koning der hagedissen’. In de film is het een agressieve jager, een bedreiging die zorgt voor angst en terreur.

U+1F995
Dinosaurus smiley U+1F995
🦕 Sauropoda

“Hij is vegetariër”, of, “We gaan naar het natuurkundemuseum”. Sauropoda is een plantenetende dinosaurus met een lange hals, olifantachtig lichaam en naar verhouding een klein hoofd. Met zijn lengte van 30 meter en 70 kilo gewicht is het de grootste landbewoner die ooit heeft bestaan. Het is een van de meest favoriete dinosaurussen. De Sauropoda is aan het einde van de Krijt tijd uitgestorven, zo’n 66 miljoen jaar geleden.

U+1F982
Schorpioen emoji U+1F982
🦂 Schorpioen

Acht poten, twee armen met scharen en een giftig stekelig uitsteeksel. De schorpioen is in vele mythen en sagen meestal een gevaarlijk en dodelijk wezen. Ze komen wereldwijd voor. Slechts enkele soorten zijn gevaarlijk. De schorpioen is ook een dierenriemteken in de westerse astrologie.

U+1F419
Octopus emoji U+1F419
🐙 Octopus

De octopus heeft maximaal acht armen, waarvan er eentje voor het dier de meest favoriete is. De octopus staat voor slim en omdat hij er met zijn acht armpjes er toch best schattig uitziet wordt hij ook vaak voor de sier gebruikt. De octopus wordt gekoppeld aan reizen, duiken of de kunst om veel dingen tegelijkertijd te doen.

U+1F99E
Kreeft Facebook U+1F99E
🦞 Kreeft

We genieten van kreeft en champagne! Het rode zeedier kan wel 100 jaar oud worden en legt jaarlijks 160 kilometer af. De kreeft staat symbool voor vakantie, zee en exquise maaltijden.

U+1F980
Krab emoji U+1F980
🦀 Krab

Een krab kan het symbool zijn voor afzondering en eenzaamheid en vertegenwoordigt ook de zee, de onderwaterwereld en voedsel. Men zou er ook mee kunnen zeggen: je beweegt je noch voorwaarts noch achterwaarts, je beweegt je alleen zijwaarts!

U+1F421
Kogelvis emoji U+1F421
🐡 Kogelvis

Pas op, ik ben gevaarlijk! Kogelvissen zwellen bij gevaar op en zetten daarbij stekels op. Het wordt op die manier voor de vijand onmogelijk de vis te verslinden. De kogelvis kan gebruikt worden als waarschuwing: ik laat me niet door jou in de maling nemen of opfokken. Ondanks dat het visje giftig is, wordt het in Japan gegeten als delicatesse.

U+1F420
Kleurrijke vis U+1F420
🐠 Tropische vis

Duik in een kleurrijke onderwaterwereld met warme watertemperaturen, zon en strand. De kleurrijke vissen leven in tropische wateren. Ze staan symbool voor vakantie en ontspanning, de behoefte aan vrijheid, onafhankelijkheid en grenzeloosheid.

U+1F41F
Vis emoji U+1F41F
🐟 Vis

Als een vis in het water, monter of zo koud als een vis zijn. Vissen zijn meesters in camouflage en aanpassing. De vis wordt als symbool gebruikt in combinatie met het eten van vis, zwemmen of de zee.

U+1F42C
Dolfijn U+1F42C
🐬 Dolfijn

Flipper! De bekende Amerikaanse kinderserie. Dolfijnen zijn superintelligente zoogdieren. Het zijn hele sociale dieren die in grote groepen samen leven.

U+1F433
Walvis fontein U+1F433
🐳 Spuitende walvis

Moby Dick! Walvissen moeten naar de oppervlakte komen om te ademen. Bij het uitademen wordt de lucht door de neus(spuit)gaten geblazen. Dit kan een waterfontein tot wel 12 meter hoog opleveren. De spuitende walvis emoji wordt gebruikt in relatie tot de onderwaterwereld, walvissen spotten of is beledigend bedoeld voor mensen met overgewicht.

U+1F40B
Walvis emoji U+1F40B
🐋 Walvis

Zeer groot zeezoogdier met massief lichaam. De walvis heeft geen natuurlijke vijanden. Ze behoren tot de oudste dieren ter wereld en hebben een hoge intelligentie. Men beschouwd ze als ‘record keepers’, oftewel hoeders van de geschiedenis van de planeet aarde. De walvis emoji kan ook als belediging bedoeld zijn voor mensen met overgewicht.

U+1F40A
Krokodil U+1F40A
🐊 Krokodil

Dikke krokodillentranen huilen. De krokodil behoort met zijn 230 miljoen jaar tot de oudste dierensoort ter wereld. Krokodillen leven in tropische gebieden in het water en op het land. Ze bewegen zich traag, maar zijn sterke jagers. De krokodil emoji kan verwijzen naar een land of regio, bijvoorbeeld Australië of Florida. Figuurlijk staat de krokodil voor gulzigheid en huichelarij.

U+1F405
Tijger Whatsapp U+1F405
🐅 Tijger

Tijgeren is iets wat hele kleine kinderen doen. Het is een bepaalde manier van voortbewegen waarbij de buik niet van de grond komt, maar het kind met behulp van de armen door de kamer schuift. De tijger is een roofdier en komt wijdverspreid voor in Azië. Het is de koning van de jungle. De tijger staat symbool voor moed, kracht, wilde schoonheid en seksuele kracht. Tevens kan de tijger naar roekeloze, vrijheidslievende en schrikaanjagende personen verwijzen.

U+1F406
Luipaard emoji U+1F406
🐆 Luipaard

De luipaard is een van de snelste en meest sierlijke grote katachtigen en staat symbool voor onstuimigheid, elegantie, schoonheid en kracht. De luipaard emoji kan ook gebruikt worden om een vakantie naar Azië of Afrika aan te duiden. Of je bent van plan nieuwe leggings met het typische luipaard patroon te kopen.

U+1F993
Zebra smiley U+1F993
🦓 Zebra

De zebra leeft in Afrika, lijkt op een paard en is zwart met witte strepen, of wit met zwarte strepen? Alles heeft twee kanten, een lichte en een donkere kant. Negativiteit en positiviteit houden elkaar in evenwicht.

U+1F98D
Gorilla Whatsapp U+1F98D
🦍 Gorilla

Kijk maar goed uit met wie je te maken hebt! De gorilla kan rechtopstaand zo’n 1,75 meter groot worden en tot 200 kilo wegen. Gorilla’s zijn de grootste mensapen. De zachte reuzen zijn vegetariërs en worden met uitsterven bedreigd. De gorilla kan een primitieve, onbeschaafde persoon voorstellen, maar ook symbool staan voor kracht en sterkte en agressiviteit.

U+1F418
Olifant Whatsapp U+1F418
🐘 Olifant

Ja maakt van een mug een olifant, gedraagt je als een olifant in de porseleinkast of je hebt het geheugen van een olifant. Het zwaarste, nog in leven zijnde landzoogdier symboliseert wijsheid. De olifant emoji kan gebruikt worden om een vakantie, safari in Afrika of reis naar Azië aan te kondigen. Minder vleiend kan de olifant emoji een belediging inhouden voor mensen met overgewicht.

U+1F99B
Nijlpaard emoji U+1F99B
🦛 Nijlpaard

We gaan op safari naar de Beekse Bergen! Het nijlpaard is op de olifant na het zwaarste zoogdier op het land. Deze herbivoren kunnen een zeer agressief gedrag vertonen. Het dier kan op grond van zijn kolossale lichaamsbouw minder vleiend als belediging opgevat worden voor mensen met overgewicht.

U+1F98F
Neushoorn U+1F98F
🦏 Neushoorn

Met een neushoorn kan ook wel denigrerend een dwaas en een sufferd bedoeld worden. De neushoorn is vegetariër en heeft een groot en sterk lichaam, korte ledematen en een groot hoofd met een hoorn op de neus. De neushoorn heeft de oertijd overleefd, maar wordt nu ernstig met uitsterven bedreigd. Het dier staat symbool voor onstuimige woede en assertiviteit.

U+1F42A
Dromedaris Whatsapp U+1F42A
🐪 Dromedaris

Er ligt een lange reis in het verschiet. De kameel met één bult komt voor in Afrika en Arabië. Het pak- en rijdier leeft in de woestijn en kan daar wekenlang zonder water overleven. Karakteristieke kenmerken van de dromedaris zijn de lange nek, de lange wimpers en het schommelende loopje. De dromedaris staat symbool voor geluk, maar ook voor zorgen en hard werken.

U+1F42B
Kameel U+1F42B
🐫 Kameel

De tweebultige kameel komt voor in Centraal-Azië. Kamelen kunnen zich aanpassen aan extreme levensomstandigheden. Zo wordt de kameel het ‘schip van de woestijn’ genoemd. De kameel staat dan ook symbool voor uithoudingsvermogen, doorzetting, overleving en veerkracht.

U+1F992
Giraffe emoji U+1F992
🦒 Giraffe

Het dier met de langste nek komt oorspronkelijk uit Afrika. Giraffen kunnen 6 meter lang worden, een gewicht van tot 1600 kilo hebben en een maximale snelheid van 55 kilometer per uur bereiken. De giraffe staat symbool voor vooruitzien en vriendelijkheid.

U+1F998
Kangoeroe emoji U+1F998
🦘 Kangoeroe

We vliegen naar de andere kant van de wereld. Naast de Koala is de kangoeroe het bekendste dier van Australië. Het grootste buideldier in de wereld staat ook op het wapen van Australië afgebeeld. De kangoeroe gebruikt zijn staart om zich voort te bewegen. Het dier kan niet achteruitlopen en ook heeft het dier geen last van zweet.

U+1F41D
Bij Whatsapp U+1F41D
🐝 Honingbij

Een bezig bijtje. Bijen leven op een gestructureerde manier samen met duizenden anderen in kolonies. Elk beestje heeft daarbij zijn eigen vaste taken en draagt zo zijn steentje bij aan de samenleving van zijn bijenvolk. Wees gewaarschuwd: een bij kan ook geïrriteerd raken en steken.

U+1F41B
Rups Whatsapp U+1F41B
🐛 Rups

Rupsje nooitgenoeg. Een rups kruipt uit een larve ei, eet zich een weg door het voedsel, verpopt zich en wordt dan een vlinder. Als larve heeft de rups een dik en harig uiterlijk en wordt daarom ook als symbool gebruikt als uiting van afkeer: dit is walgelijk en smaakloos!

U+1F98B
Vlinder emoji U+1F98B
🦋 Vlinder

De vlinder staat symbool voor een positieve transformatie: van onopvallende rups tot prachtige vlinder. Men is verliefd en heeft vlinders in de buik. De zomer is begonnen!

U+1F40C
Slak Facebook U+1F40C
🐌 Slak

Zo langzaam als een slak, bewegen in een slakkengangetje en op alle slakken zout leggen. De slak belichaamt traagheid en vanwege het breekbare slakkenhuis ook kwetsbaarheid. Slakken roepen bij veel mensen een gevoel van afkeer op.

U+1F41A
Schelp emoji U+1F41A
🐚 Schelp

De schelp is te vinden tijdens de vakantie op het strand. Als je de spiraalvormige schelp tegen je oor houdt, kun je de zee horen ruizen. De schelp emoji is een verwijzing naar de kust of de oceaan.

U+1F403
Buffel U+1F403
🐃 Waterbuffel

De buffel symboliseert stabiliteit en uithoudingsvermogen en staat voor mannelijke seksualiteit en kracht. In Aziatische landen wordt de buffel ingezet als lastdier om rijstvelden te ploegen. Het dier verschijnt in mythen en legendes en redt Mowgli in het jungleboek uit de klauwen van de tijger Shere Khan. De buffel is een van de 12 dierenriemtekens in de Chinese astrologie.

U+1F402
Os Whatsapp U+1F402
🐂 Os

Sterk als een os. De os is een sterk en tam werkpaard. Het dier vertegenwoordigt landbouw en het platteland. Een os aan het spit staat traditioneel symbool voor het Oktoberfest in München. We gaan naar het Oktoberfest!

U+1F404
Koe U+1F404
🐄 Koe

Runderen van het vrouwelijke geslacht symboliseren vruchtbaarheid, voorspoed en zegen in veel culturen. Koeien worden als aanhankelijk en onschuldig beschouwd, maar soms wordt met het woord ‘koe’ beledigend een scheldwoord bedoeld dat betrekking heeft op het gewicht of de intelligentie van een persoon.

U+1F40E
Paard emoji U+1F40E
🐎 Paard

Daar krijg je me met nog geen 10 paarden heen. Paarden worden verbonden met schoonheid, elegantie, passie en natuur. Vroeger werd het paard ingezet als arbeidsdier en als vervoersmiddel. Tegenwoordig is paardrijden een favoriete hobby. Symbolisch kan het paard voor erotiek en seksualiteit staan.

U+1F416
Varken emoji U+1F416
🐖 Varken

Het varken is een van de 12 dierenriemtekens in de Chinese astrologie. Staat op menukaarten om varkensvlees aan te duiden. Als emoji kan het varken voor gierig of lelijk staan en een afkeuring inhouden (“Wat ben jij een varken!”)

U+1F40F
Ram Whatssapp U+1F40F
🐏 Ram

Het mannelijke schaap met gebogen horens staat symbool voor vruchtbaarheid: de ram kan wel tot 50 keer per dag paren. Het is een sterke vechter met sterke overwinningsdrang. De ram wordt geassocieerd met mannelijkheid, potentie, uithoudingsvermogen en kracht.

U+1F411
Schaap Whatsapp U+1F411
🐑 Schaap

Schaapjes tellen als hulpmiddel om in slaap te komen, schaapjes op het droge hebben, een wolf in schaapskleed of het zwarte schaap van de familie zijn. Schapen volgen blindelings de kudde en worden beschouwd als goedaardig en eenvoudig van geest. Met een schaap wordt meestal een zachtaardig, licht beïnvloedbaar en naïef persoon aangeduid.

U+1F999
Lama emoji U+1F999
🦙 Lama

We gaan naar Peru! Lama’s leven in het Zuid-Amerikaanse Andesgebied en zijn familie van de kameel. Ze hebben een schattige gezichtsuitdrukking met hun grote ogen en een knuffelzachte vacht. Maar wees gewaarschuwd: dreigt er gevaar, dan spuugt hij je in het gezicht. De lama heeft de eenhoorn als trendy dier vervangen: no drama’s with lama’s, no problama’s.

U+1F410
Geit U+1F410
🐐 Geit

Een domme geit of mekkeren als een geit. Leeft in het wild in de bergen en wordt ook als boerderijdier gehouden. Geiten ruiken sterk en zijn alleseters. In sprookjes staat de geit vaak symbool voor de zorgzame moeder. De geit staat voor drive, wellust en seksuele vitaliteit (de geile bok).

U+1F98C
Hert U+1F98C
🦌 Hert

De hert is een gewei dragend zoogdier en koning van het woud. De ree is familie van de hertachtigen. Het hert wordt gezien als kerstsymbool (rendier Rudolph) en kennen we als beroemd personage uit de Disney film Bambi. In de mythologie vertegenwoordigen het hert en de eenhoorn de verbeelding van ziel en geest. Volgens het volksgeloof heeft het hert een erotische betekenis.

U+1F415
Hond Whatssapp U+1F415
🐕 Hond

Ik moet nog even een blokje om met de hond! Kan ook voor andere betekenissen worden gebruikt, bijvoorbeeld: blaffende handen bijten niet, of iemand voelt zich hondsberoerd. De hond is de beste vriend van de mens en staat symbool voor onvoorwaardelijke liefde, gehoorzaamheid, betrouwbaarheid en loyaliteit.

U+1F429
Poedel emoji U+1F429
🐩 Poedel

Je ziet er uit als een opgedofte poedel of je hebt loyale en toegewijde vrienden aan je zijde staan. Vanwege het extravagante uiterlijk, was de poedel vroeger te zien als circushond en nu wordt hij veel gezien in de mode en als schoothond. Poedels zijn vriendelijke, levenslustige en intelligente familiehonden.

U+1F408
Kat smiley Whatsapp U+1F408
🐈 Kat

De kat in de zak kopen, of de kat uit de boom kijken. De kat emoji wordt gebruikt door kattenvrienden of om het eigen huisdier aan te duiden. Een kat heeft zeven levens.

U+1F413
Haan U+1F413
🐓 Haan

Er breekt een nieuwe dag aan of er komt belangrijk nieuws. Jij staat het mannetje of je gedrag is hanig arrogant. Een mannelijke kip met een rode kam op het hoofd. De haan kraait als de zon opgaat. De haan staat symbool voor opgeblazen, territoriaal, beschermend en agressief, maar ook voor mannelijk en mannelijke bedoelingen.

U+1F983
Kalkoen emoji U+1F983
🦃 Kalkoen

Happy Thanksgving! Kalkoenen leven in Noord- en Zuid-Amerika. Ze staan symbool voor geborgenheid en de nabijheid van de aarde. Kalkoen wordt traditioneel gegeten tijdens het oogstfeest en op de kerstdagen. De kalkoen is licht ontvlambaar en dat uit zich in gillend geklok.

U+1F54A
Duif U+1F54A
🕊 Vredesduif

Laten we onze ruzie en conflicten oplossen! De witte duif met olijftak tussen de snavel staat wereldwijd symbool voor de vrede.

U+1F99A
Pauw Facebook U+1F99A
🦚 Pauw

Hij is zo trots als een pauw! Om vrouwtjes te versieren trekt de pauw zijn verensleep omhoog om zijn verenpracht te showen. De pauw emoji staat symbool voor schoonheid, rijkdom, de liefde en ijdelheid.

U+1F99C
Papagaai emoji U+1F99C
🦜 Papagaai

Het woord ‘papagaaien’ wordt in de volksmond gebruikt als het domweg napraten van mensen. De tropische vogel met felle kleuren is in staat woorden na te praten en zelfs telefoongeluiden te imiteren.

U+1F9A2
Zwaan U+1F9A2
🦢 Zwaan

Van lelijk eendje tot mooie zwaan. De sierlijke vogel met lange nek en stralend wit verenpak verschijnt in veel mythen en sprookjes. De zwaan blijft zijn partner levenslang trouw en staat symbool voor loyaliteit en reinheid.

U+1F407
Konijn emoji U+1F407
🐇 Konijn

“Vrolijk pasen”, of, “Ach, wat schattig!”. Deze emoji wordt het meest tijdens de paasdagen en in de lente gebruikt. Het konijn staat op de vierde plaats in de Chinese dierenriem en wordt gebruikt om een gelukkig nieuwjaar te wensen. Het eerstvolgende Jaar van het Konijn is in 2023.

U+1F99D
Wasbeer Whatsapp U+1F99D
🦝 Wasbeer

Wally Wasbeer is de mascotte voor Bont voor Dieren. Zorro op vier poten. Het schattige gemaskerde kleine beertje met het opvallende zwart-wit gekleurde gezicht komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika. De kleine einzelgänger is een nachtdier, kleurenblind en een uitstekende klimmer.

U+1F9A1
Das emoji U+1F9A1
🦡 Das

Jij bent slim en snel! Kenmerkend voor de das is de witte streep op het hoofd. De das is een nachtdier en brengt het meeste tijd door in onderaardse holen die hij zelf graaft. Dassen zijn dapper, leven in roedels en houden winterslaap.

U+1F401
Witte muis Whatsapp U+1F401
🐁 Muis

“Muis” kan zowel een koosnaam zijn als betrekking hebben op een klein, stil en onopvallend persoon.

U+1F400
Rat emoji U+1F400
🐀 Rat

De rat emoji is makkelijk te verwarren met de muis emoji. De rat is een van de twaalf dierenriemtekens in de Chinese horoscoop. Kan ook als belediging (jij, vuile rat) gebruikt worden, voor verraders en onbetrouwbare personen.

U+1F43F
Eekhoorntje U+1F43F
🐿 Chipmunk

Wangzakeekhoorn. Alvin en de chipmunks. Deze schattige diertjes leven in Amerika en hebben in tegenstelling tot eekhoorns strepen. In de dikke wangen wordt eten bewaard, dat later in alle rust kan worden gegeten. Laten we een wandeling maken in het park!

U+1F994
Egel Facebook U+1F994
🦔 Egel

Klein en schattig, maar kan zichzelf goed beschermen! Bij gevaar zet hij zijn stekels op. Men wil zichzelf in bescherming nemen! De egel houdt winterslaap en wordt pas in de schemering wakker. De beroemde blauwe egel uit het videospel Sonic rent sneller dan het geluid en verzamelt ringen.

U+1F43E
Pootjesafdruk emoji U+1F43E
🐾 Pootjesafdruk

“Volg het spoor”, of, “Ik heb een nieuw huisdier”. De afdrukken kunnen wijzen op een dier met pootjes, zoals honden, katten, beren, leeuwen, et cetera. Deze emoji wordt vooral gebruikt in gesprekken over dieren.

U+1F41C
Mier U+1F41C
🐜 Mier

De ijverige mieren leven in een kolonie, zijn goed georganiseerd en kunnen vele malen hun gewicht dragen. Mieren vind je wereldwijd en ze kunnen tussen 1 millimeter en 7 centimeter groot worden. Ze worden beschouwd als gezondheidspolitie in het bos en staan symbool voor harde werkers en vlijt.