🧿 Objecten emoji met betekenis

Hier vind je de lijst met objecten emoji voor Whatsapp, Facebook en co met betekenis en unicode. Veel plezier op ontdekkingsreis in de bonte wereld van emoji’s!

Categorie: 🧿 Objecten Emoji’s

U+231A
Horloge Whatsapp U+231A
 Horloge

“Ik moet opschieten”, of, “Hoe laat ben je er?”. Uurwerk en statussymbool. Deze emoji wordt gebruikt in relatie met de tijd, data, termijnen, deadlines, afspraken en vertragingen.

U+1F4F1
Mobieltje emoji U+1F4F1
📱 Mobiele telefoon

Deze emoji heeft minder betrekking op de mobiele telefoon op zichzelf, maar wordt meer gebruikt in verband met het bellen: “Neem je telefoon op!”, of “Ik moet even snel een telefoontje plegen!”

U+1F4F2
Mobieltje met pijl emoji U+1F4F2
📲 Mobiele telefoon met pijl naar rechts

Mobiele telefoon met een pijl ernaast. Deze emoji verwijst naar een inkomende oproep of een andere actie die je kunt doen met je mobieltje.

U+1F4BB
Laptop U+1F4BB
💻 Laptop

Afbeelding van een MacBook. Deze emoji wordt over het algemeen gebruikt in combinatie met computers of werk. “Ik moet dit afmaken”, of, “Ik wil een nieuwe laptop”.

U+2328
Toetsenbord Facebook U+2328
⌨‍️ Toetsenbord

Het wordt tijd voor een nieuw hoofdstuk. Je zat de hele dag achter de computer, deed papierwerk of je was iets aan het schrijven (bijvoorbeeld een boek, blog, of scriptie). Het toetsenbord kan gezien worden als hulp bij het schrijven of in figuurlijke zin: dat heb je goed geschreven, je hebt mogelijk (schrijf)talent.

U+1F5A5
Computer emoji U+1F5A5
🖥 Beeldscherm computer

Kijk eens naar het beeldscherm! Deze emoji houdt verband met het werken op de computer of computerspelletjes, maar kan ook betekenen: “Ik heb een nieuwe computer gekocht”.

U+1F5A8
Printer Whatsapp U+1F5A8
🖨 Printer

Ik moet nog iets uitprinten! De printer staat symbool voor administratieve werkzaamheden in het algemeen, voor die collega die opnieuw een papierstoring heeft veroorzaakt, of voor de technologie van de 3D printers. Kan in figuurlijke zin ook voor een voelbare druk staan.

U+1F5B1
Computermuis emoji U+1F5B1
🖱 Computermuis

Deze emoji is een afbeelding van een witte computermuis met een bediening, bestaande uit 3 knoppen (in Apple met 1 knop) en staat symbool voor computerwerkzaamheden in het algemeen.

U+1F5B2
Trackball U+1F5B2
🖲 Trackball muis

Met de trackball muis kun je een computer bedienen. Deze emoji wordt veel gerelateerd met computerspelletjes of –accessoires. Je chatpartner is nog bezig op de computer.

U+1F579
Joystick emoji U+1F579
🕹 Joystick

Ik wil nog een ronde spelen! Een joystick zie je vaak bij gokautomaten in speelhallen. De emoji verwijst over het algemeen naar computers, consoles en alles met betrekking tot computergames.

U+1F5DC
C-klem U+1F5DC
🗜 Klem

Ik zet je klem! Deze emoji staat symbool voor het klemzetten van objecten, maar ook van mensen.

U+1F4BD
CD in hoesje U+1F4BD
💽 Minidisc

Ik heb een oude walkman gevonden! De minidisc werd in 1992 geïntroduceerd om de compacte muziekcassette te vervangen. Eind jaren ’90 werd de minidisc alweer vervangen door de populaire MP3-speler.

U+1F4BE
Diskette emoji U+1F4BE
💾 Diskette

Dat heb ik opgeslagen! Een diskette of floppydisk is een opslagmedium dat gebruikt wordt in computers. Als emoji staat de diskette symbool voor het ‘opslaan’ van gegevens in de computer.

U+1F4BF
CD U+1F4BF
💿 Digitale CD

Lange tijd werd de digitale CD beschouwd als de meest gebruikelijke manier om gegevens op te slaan en muziek en films af te spelen, tot deze werd vervangen door de streaming technologie. Symbolisch staat de emoji voor de beschikbaarheid van een enorme hoeveelheid informatie.

U+1F4C0
DVD Whatsapp U+1F4C0
📀 DVD

We hebben de film op DVD! Een DVD bevat opslaginformatie voor het afspelen van films en muziekalbums. Deze emoji kan ook verwijzen naar Blue Ray of (verouderde) technologie in het algemeen. Kijken naar een DVD-film zou symbolisch kunnen betekenen dat je toe bent aan wat ontspanning.

U+1F4FC
Videocassette emoji U+1F4FC
📼 Videocassette

Laten we lekker thuis een film kijken! De VHS (Video Home System) cassette was tot het eind van de jaren ’90 erg populair, maar is inmiddels vervangen door de dvd.

U+1F4F7
Camera Whatsapp U+1F4F7
📷 Camera

Er is behoefte aan een nieuwe camera, er is een fotoshoot gepland, of de foto’s moeten nog verwerkt worden. De emoji is een afbeelding van een klassieke camera die foto’s maakt en staat symbool voor fotograferen, de fotograaf of e auteursrechtelijke bescherming van een foto. De camera staat ook symbool voor het geheugen.

U+1F4F8
Foto met flitser object U+1F4F8
📸 Camera met flitser

Wil je een foto van mij maken? Deze emoji verwijst naar fotografie. De flitser geeft aan dat de foto wordt gemaakt. Men wil een bezienswaardigheid bezoeken en op een foto vastleggen.

U+1F4F9
Videocamera emoji U+1F4F9
📹 Videocamera

Vakantievideo’s worden bekeken, iemand heeft een video gemaakt van de afgelopen nacht, of deze is geüpload en uitgezonden via social media. Met de videorecorder weren vooral homevideo’s opgenomen in de jaren ’80 en ’90. Symbolisch staat de emoji voor alertheid, het verlangen naar verandering, zelfreflectie, objectiviteit en het veranderen van het eigen perspectief.

U+1F3A5
Filmcamera Facebook U+1F3A5
🎥 Filmcamera

En actie! Een volgend deel is zojuist opgenomen. De klassieke, professionele filmcamera wordt in verband gebracht met bioscoopfilms, de filmindustrie of het filmen van uitzendingen. Deze emoji kan ook als verzoek gebruikt worden om een eigen (amateur)film te maken.

U+1F4FD
Projector smiley U+1F4FD
📽‍️ Filmprojector

Heb je zin om een film te kijken? De filmprojector projecteert een film op een scherm. De emoji wordt gebruikt om een voorkeur of interesse in films te tonen en dient vaak als een uitnodiging voor een gezellige avond.

U+1F39E
Filmstrip emoji U+1F39E
🎞‍️ Filmstrip

Is dit de realiteit of fictie? De gebeurtenissen hebben veel weg van die uit een film. Vroeger werden filmstrips gebruikt om de beelden tot een film in beweging te brengen. Vanaf 1930 kwamen bij die bewegende beelden ook het geluid erbij. Vanaf 1970 werden de films voornamelijk in kleur gemaakt.

U+1F4DE
Telefoonhoorn U+1F4DE
📞 Telefoonhoorn

Ik ga je zo bellen! Afbeelding van een telefoonhoorn van een ouderwetse, klassieke vaste telefoon. Iemand is aan het telefoneren of wil iemand bellen. Deze emoji wordt veel gebruikt in combinatie met smartphones of andere zaken die te maken hebben met telefonie.

U+260E
Telefoon Whatsapp U+260E
 Telefoon

Iemand belt je later, belt je terug, of hangt de hele dag aan de telefoon. Deze afbeelding van een klassieke vaste telefoon dient ook als symbool voor het telefoonnummer.

U+1F4DF
Pieper emoji U+1F4DF
📟 Pieper

Het kan elk moment beginnen! Een pieper is een apparaat om berichten te ontvangen en wordt gebruikt door hulpdiensten. Populair als communicatiemiddel in de jaren ’90. Deze emoji wordt gebruikt als symbool voor een oproep of om op oproep direct beschikbaar te zijn.

U+1F4E0
Fax Whatsapp U+1F4E0
📠 Fax

Er is nieuws! De fax werd vooral in de jaren ’80 en ’90 gebruikt voor het verzenden van documenten. Hoewel het vandaag de dag wat ouderwets lijkt, wordt de fax nog steeds veel gebruikt in bedrijven. Deze emoji staat symbool voor probleemloze communicatie, contact, verlangen naar communicatie of voor zaken die snel zouden moeten worden opgelost of verholpen.

U+1F4FA
TV emoji U+1F4FA
📺 Televisie

Je kijkt naar een gezellig televisieprogramma of een live uitzending, bijvoorbeeld een voetbalwedstrijd. Afbeelding van een ouderwetse beeldbuis televisie, van de tijd voordat de flat screen zijn intrede deed. Deze emoji verwijst naar de televisie, maar kan ook gebruikt worden als symbool voor te comfortabel en lui gedrag waarbij die persoon veel mist van wat er om hem heen gebeurt.

U+1F4FB
Radio Whatsapp U+1F4FB
📻 Radio

We hoorden het op de radio! Afbeelding van een ouderwetse, draagbare radio voor het ontvangen van uitzendingen of muziek. Deze emoji verwijst naar het luisteren naar muziek, nieuws of sport en staat symbool voor communicatie en het uitwisselen van kennis.

U+1F399
Studiomicrofoon U+1F399
🎙‍️ Studiomicrofoon

Deze microfoon wordt gebruikt voor radio- of studio opnamen. Deze emoji kan worden gebruikt om aan te geven dat je iets niet voor jezelf moet houden, maar publiekelijk moet maken, zelfs als dat geen makkelijke taak zal zijn (en je misschien in verlegenheid zal brengen).

U+1F39A
Schuifregelaar emoji U+1F39A
🎚‍️ Schuifregelaar

Je bent een album aan het opnemen in de opnamestudio of je hebt een optreden als DJ. Deze emoji kan gebruikt worden als verwijzing naar het opnemen of verwerken van muziek en muziekproducties.

U+1F39B
Draaiknoppen studio U+1F39B
🎛‍️ Draaiknoppen studio

We zijn terug in de studio! Deze emoji wordt gebruikt als verwijzing naar geluidstechniek, evenementen of muziekproducties, maar kan ook een andere betekenis hebben: ik ben goed in multitasken!

U+1F9ED
Kompas emoji U+1F9ED
🧭 Kompas

Welke richting moet ik volgen? Een kompas geeft richting aan en wordt gebruikt als instrument om te navigeren en voor oriëntatie. Deze emoji staat symbool voor zelfrealisatie en doelgerichte actie, maar ook voor thuisverbondenheid en bescherming tijdens het reizen.

U+23F1
Stopwatch emoji U+23F1
⏱‍️ Stopwatch

Stop de tijd! Je vraagt je af hoe lang het duurt, of je hebt nog maar weinig tijd over. Een stopwatch wordt voornamelijk gebruikt tijdens het sporten of bij wedstrijden.

U+23F2
Keukenwekker U+23F2
 Timer

Je hebt niet veel tijd meer! Het eten is zo klaar. De timer telt een vooraf ingestelde tijd af. Als die tijd om is, gaat het alarm af. Deze emoji wordt gebuikt voor tijdelijke processen, bijvoorbeeld voor deadlines.

U+23F0
Wekker emoji U+23F0
 Wekker

“Wanneer spreken we af?”, of “Vergeet de afspraak niet!”. Deze emoji wordt vaak gebruikt als herinnering, voor een deadline of iets wat urgent is.

U+1F570
Oude klok Whatsapp U+1F570
🕰 Mantelklok

Je bent ouderwets! Een mantelklok wordt vaak boven de open haard geplaatst. Het past in een klassieke omgeving. Deze emoji staat symbool voor een conservatieve houding.

U+231B
Zandloper smiley U+231B
 Zandloper

De tijd is verstreken! De zandloper is een tijdmeetinstrument uit het begin van de 14e eeuw. Deze emoji staat symbool voor de tijd, maar ook voor vergankelijkheid. De ander is te laat gekomen, de tijd is snel voorbij gegaan, of je hebt geen tijd om te wachten.

U+23F3
Zandloper lopend zand U+23F3
 Zandloper met lopend zand

De tijd vliegt! Deze emoji staat symbool voor de verlopen tijd in een bepaalde kwestie, maar wordt ook gebruikt voor een herinnering aan iets of een waarschuwing: je tijd raakt op!

U+1F50B
Batterij smiley U+1F50B
🔋 Batterij

De eigen batterijen moeten worden opgeladen, je hebt een pauze nodig. Met deze emoji kan echter ook precies het tegenovergestelde bedoeld worden: je bruist van de energie! Op de telefoon kun je aan het batterijpictogram zien in hoeverre je mobieltje opgeladen is.

U+1F50C
Stekker U+1F50C
🔌 Stekker

Ik heb meer energie nodig! De stekker emoji verwijst naar de stroomvoorziening van elektrische apparatuur, het stopcontact of de eigen fysieke energietoestand. Men is de oplaadkabel thuis vergeten of er staat een bezoek van de elektricien gepland.

U+1F529
Schroef emojii U+1F529
🔩 Moer en schroef

Ik zit hier vast helemaal goed! De moer en schroef emoji kan gebruikt worden voor een lopende reparatie.

U+2699
Tandwiel emoticon U+2699
 Tandwiel

De tandwiel emoji heeft als betekenis dat er iets aangezwengeld of in gang gezet moet worden en kan ook gebruikt worden in de zin van: je zit me op te jutten!

U+1F9F1
Baksteen emoji U+1F9F1
🧱 Baksteen

Ons huis lijkt op dit moment wel een bouwplaats! Een baksteen is een kunstmatige steen, wordt gemaakt van klei en gebruikt voor het bouwen van huizen en voor toepassing bij bestratingen. De baksteen emoji staat symbool voor vreugde en geluk of een nieuw begin.

U+1F4A1
Gloeilamp Whatsapp U+1F4A1
💡 Gloeilamp

Het lichtje van de gloeilamp brandt. Ik heb zojuist een goed idee gekregen!

U+1F526
Zaklamp Whatsapp U+1F526
🔦 Zaklamp

Een zaklamp zorgt voor licht in de duisternis. De stroom is uitgevallen. Kan duiden op een lichamelijk onderzoek of om aan te geven dat men de waarheid kent, maar wordt ook gebruikt als symbool voor nachtwandelingen of kamperen.

U+1F56F
Kaars emoji U+1F56F
🕯 Kaars

Stroomstoring! Een kaars (in de kerk) aansteken. Een kaars brengt licht in de duisternis of zorgt voor romantiek tijdens een diner. Een kaars bestaat uit een lont en was en staat symbool voor verlichting, kennis en inzicht.

U+1F9EF
Brandblusser smiley U+1F9EF
🧯 Brandblusser

Iemand heeft het heet of zich verbrand. De chatpartner moet worden afgekoeld! De brandblusser wordt gebruikt als voorzorgsmaatregel om een brand te blussen.

U+1F6E2
Vat Whatsapp U+1F6E2
🛢 Olievat

Metalen vat voor de opslag van opslag of transport van olie. De auto lekt olie en moet naar de werkplaats. De emoji kan ook betekenen dat iemand te veel heeft gegeten of er dreigt gevaar of iets staat op exploderen.

U+1F4B8
Geld met vleugels U+1F4B8
💸 Geld met vleugels

Een geldbundeltje met vleugels. De chatpartner heeft gewinkeld en daarbij teveel geld uitgeven, of het geld vliegt de deur uit.

U+1F4B5
Dollar bankbiljet emoji U+1F4B5
💵 Dollar bankbiljet

Het gebundelde stapeltje Amerikaanse dollar bankbiljetten staat symbool voor geld in het algemeen en Amerikaanse valuta. Wordt ook veel gebruikt in rapvideo’s om overvloedige rijkdom en luxe uit te drukken.

U+1F4B4
Yen bankbiljet U+1F4B4
💴 Yen bankbiljet

In 1871 werd de Japanse valuta Yen geïntroduceerd. De munt van 500 yen is de meest waardevolle circulerende munt ter wereld (ongeveer 4,20 euro). Deze emoji wordt meestal gebruikt in verband met het land Japan, of geld en fortuin in het algemeen.

U+1F4B6
Geldbundel Euro Facebook U+1F4B6
💶 Euro bankbiljet

De euro is de officiële valuta in de meeste Europese landen. Deze emoji staat symbool voor leven in luxe, handenvol geld uitgeven aan feesten of het zich helemaal laten gaan op vakanties.

U+1F4B7
Pond Whatsapp U+1F4B7
💷 Pond bankbiljet

Zin in een trip naar Engeland? De Britse pond is de munteenheid van het Verenigd Koninkrijk. Deze emoji verwijst naar het land, de valuta of geld in het algemeen.

U+1F48E
Edelsteen Whatsapp U+1F48E
💎 Diamant

Diamonds are a girl's best friend. Jij bent zo ontzettend belangrijk voor mij! Diamanten zijn voor de eeuwigheid en staan symbool voor luxe en rijkdom.

U+2696
Weegschaal emoji Whatsapp U+2696
 Weegschaal

De weegschaal is in balans, beide schalen wegen even zwaar. Het is moeilijk een beslissing te nemen, de voordelen wegen even zwaar als de nadelen. De weegschaal staat symbool voor Vrouwe Justitia en het rechtssysteem én voor het sterrenbeeld weegschaal.

U+1F9F0
Gereedschapskist U+1F9F0
🧰 Gereedschapskist

“Ik haal er een vakman bij”, of, “Ik repareer het zelf wel”. De gereedschapskist is praktisch, de vakken maken het opbergen van gereedschap ordelijk en overzichtelijk en in de kist heb je het allemaal bij de hand en kan het tegelijkertijd naar elke klus worden meegenomen. Deze emoji wordt gebruikt om aan te geven dat er professionele hulp nodig is, of dat iemand een uitstekende klusser is.

U+1F52B
Pistool emoji U+1F52B
🔫 Pistool

Iemand een pistool tegen het hoofd houden. Een pistool is een gevaarlijk wapen. Deze emoji stelt een speelgoedpistool voor, maar wordt wel gebruikt om woede aan te duiden of om als dreigement te gebruiken.

U+1F4B0
Geldzak met dollarteken U+1F4B0
💰 Geldzak

Een uitpuilende geldzak met een dollarteken erop. Wordt veel gebruikt in stripverhalen, zoals bij Dagobert Duck. Let op: als deze emoji in een bericht wordt gezet dan gaat de inhoud of boodschap over geld.

U+1F4B3
Creditcard Whatsapp U+1F4B3
💳 Creditcard

“Ik betaal het wel!” Men heeft geen contant geld bij zich of wil grote uitgaven tijdens het shoppen doen. De achterkant van een creditcard is voorzien van een magnetisch veld en pincode. Deze emoji staat symbool voor online shoppen, diefstal van de creditcard of het doen van betalingen in het algemeen. Daarnaast symboliseert de creditcard emoji gemakkelijke toegang tot geldbronnen.

U+26D3
Schakelketting emoji Whatsapp U+26D3
 Schakelketting

Iemand aan de ketting leggen, of de zwakste schakel zijn. De schakelketting emoji staat symbool voor zaken en dingen die met elkaar in verband staan.

U+1F9F2
Magneet smiley U+1F9F2
🧲 Magneet

“Ik voel me magisch tot je aangetrokken”, of, “Die band is een publiekstrekker”. Een magneet heeft altijd twee polen, tegengestelde polen trekken elkaar aan, dezelfde stoten elkaar af. Iets of iemand oefent een enorme aantrekkingskracht uit.

U+1F4A3
Bom emoji U+1F4A3
💣 Bom

“Nu barst de bom!”, of “Het bericht sloeg in als een bom”, en “Duizend bommen en granaten!” De bom kan elk moment exploderen. Emoji om woede of een enorm gevoel onder druk te staan weer te geven.

U+1F9E8
Rotjes Whatsapp U+1F9E8
🧨 Vuurwerk

“Het gaat knallen”, of “Voorzichtig: explosiegevaar”. Pyrotechniek is de benaming voor de techniek die bij de productie van vuurwerk gebruikt wordt. Deze emoji wordt gebruikt als symbool voor oudejaarsavond, munitie om een harde knal te veroorzaken, of voor artistieke uitvoeringen (podiumpop).

U+1F52A
Japans keukenmes emoji U+1F52A
🔪 Japans keukenmes

Het Japanse keukenmes wordt gebruikt om levensmiddelen zeer fijn te snijden. Deze emoji kan zowel gebruikt worden om te laten zien dat men zich strijdlustig voelt, of iets voelt als bedreiging. Het kan ook voor uitdrukkingen staan, zoals: het mes snijdt van twee kanten, of het voelt alsof je met een mes in je rug bent gestoken.

U+2694
Gekruiste zwaarden U+2694
⚔‍️ Gekruiste zwaarden

Kom niet te dichtbij! Het zwaard was vroeger niet alleen een wapen, maar ook een statussymbool. De gekruiste zwaarden zouden een oorlog of strijd kunnen uitdrukken, in het echte leven of bij een (computer)spel. Ook staan de zwaarden symbool voor een voorkeur voor directheid of om aan te geven dat een vriend in de strijd is omgekomen.

 • Zoe

  Het staat ook voor moord.

U+1F6E1
Schild emoji U+1F6E1
🛡 Schild

We moeten onszelf beschermen! Deze schild emoji staat voor bescherming en veiligheid. Vaak wordt eenzelfde symbool gebruikt in antivirusprogramma’s.

U+1F6AC
Sigaret emoji Whatsapp U+1F6AC
🚬 Sigaret

“Ik ga roken”, of, “Ik ben nerveus”. De sigaret staat symbool voor genieten van het leven en inspiratie, maar kan ook betekenen dat roken hier is toegestaan.

U+26B0
Doodskist emoji U+26B0
 Doodskist

Rust zacht! Deze emoji kan wijzen op een sterfgeval in het gezin of in de vriendenkring. Ook symboliseert de doodskist emoji symbool een afscheid van het verleden.

U+26B1
Urn U+26B1
 Urn

De urn emoji kan symbool staan voor rouw of de stemming waarin men verkeert. In chatberichten wordt de urn gebruikt voor de grap als dreigement voor wat iemand te wachten staat als deze zijn afspraak niet nakomt.

U+1F3FA
Kruik Facebook U+1F3FA
🏺 Amfora

De vakantie naar Griekenland staat voor de deur. Men heeft interesse in antiek, of men heeft zin om decoratieve spullen te kopen. Een amfora is niet alleen de benaming van een vaas met een smalle hals, maar ook een inhoudsmaat voor vloeistoffen van ongeveer 26 liter. Het komt uit het Grieks en betekent iets dergelijks als kruik met twee handvatten.

U+1F52E
Glazen bol emoji U+1F52E
🔮 Kristallen bol

Wat gaat er gebeuren? De glazen of kristallen bol staat symbool bovennatuurlijke waarnemingen en wordt gebruikt om in de toekomst te kijken.

U+1F4FF
Gebedssnoer U+1F4FF
📿 Gebedssnoer

Een gebedssnoer wordt door veel verschillende religies gebruikt. Deze emoji staat voor het gebed, meditatie of religieuze spiritualiteit.

U+1F9FF
Boze oog amulet U+1F9FF
🧿 Nazar amulet

Iemand is bijgelovig, gaat op reis naar Turkije, of heeft te maken met een toxische relatie. Het blauwe amulet met de vorm van een oog komt oorspronkelijk uit Oosterse landen. Hier gelooft men dat het amulet onheil met het boze oog af weet te wenden.

U+1F488
Rood wit blauwe zuil U+1F488
💈 Kapperspaal

Ik moet snel nog even naar de kapper! De rood-blauw-witte draaiende zuil is het traditionele ambachtssymbool van kappers en heeft plaats aan de ingang van een Amerikaanse herenkapper. Een barbier is kundig om baardhaar te verzorgen. Deze emoji wordt veel in verband met scheren gebruikt.

U+2697
Destilleerglas emoji U+2697
 Destilleerglas

Een glazen pot met een naar beneden gericht tuitje. Het destilleerglas wordt door chemici gebruikt om vloeistoffen te destilleren. De emoji kan gebruikt worden om aan te geven dat iemand graag experimenteert of iets aan het brouwen is.

U+1F573
Zwart gat U+1F573
🕳 Zwart gat

Een diep, zwart gat staat voor iets wat iemand als zeer pijnlijk en onaangenaam ervaart. Ik zou het liefst in een groot diep gat willen verdwijnen.

U+1F48A
Pil emoji U+1F48A
💊 Pil

Een bittere pil slikken. Symbool voor medicijn. Het gaat niet goed met mij. Ook symbool voor ziekte of zich onwel voelen.

U+1F489
Spuit emoji U+1F489
💉 Spuit

De spuit met roodkleurige vloeistof kan betekenen dat iemand naar een arts moet (voor een bloedtest) of het wordt als symbool gebruikt voor drugsgebruik.

U+1F9A0
Bacterie U+1F9A0
🦠 Microbe

“Pas op, besmettelijk”, of, “Biologie is mijn favoriete vak”. Microbe is de afgekorte naam voor micro-organismen”. Onder de microscopische kleine levende wezentjes horen onder andere bacteriën, schimmels en virussen. De meeste micro-organismen zijn nuttig en slechts enkele veroorzaken ziekten.

U+1F9EC
DNA Whatsapp U+1F9EC
🧬 DNA dubbele helix

We willen een baby! Sterk vergroot ziet het desoxyribonucleïnezuur eruit als een gedraaide touwladder. Het bevindt zich in elke cel van een levend wezen en bevat genetische informatie (genen). Symbool voor genetica, evolutie en het leven.

U+1F9EB
Petrischaal emoji U+1F9EB
🧫 Petrischaal

“Biologie is mijn favoriete vak”, of, “Ik heb een bacteriële infectie”. Het ronde, doorzichtige, platte schaaltje met deksel wordt meestal gebruikt voor biologie, scheikunde of voor maken van medicijnen, voor het kweken van micro-organismen of celkweek.

U+1F9EA
Reageerbuis smiley U+1F9EA
🧪 Reageerbuis

“Je kunt beter niet experimenteren”, of, “De chemie tussen ons klopt!”. De kleine, aan een zijde open, glazen buisjes worden gebruikt in een laboratorium. Staat symbool voor scheikunde (les), experimenten of onderzoek.

U+1F321
Thermometer emoji U+1F321
🌡‍️ Thermometer

Het wordt warm of je voelt je niet goed, misschien heb je koorts. De thermometer meet de temperatuur, bijvoorbeeld van het lichaam, maar ook van de lucht. Kan symbolisch ook informatie geven over de emoties of gevoelstoestand van de afzender en wordt vaak geassocieerd met passie en verlangen.

U+1F9F9
Bezem Whatsapp U+1F9F9
🧹 Bezem

“Ergens de bezem door halen”, of “De bezem in de mast voeren”. Met dit schoonmaakwerktuig wordt alles weer op orde gebracht (het huis, het leven) en zaken als afval en vuil (maar ook zorgen) aan de kant geveegd. Symbool voor magie (heksenbezem).

U+1F9FA
Mand U+1F9FA
🧺 Mand

“Laten we gaan picknicken”, of “Ik moet de was nog doen”. Meestal is een mand gevlochten uit hout en dient het om dingen in te bewaren, te beschermen of te transporteren.

U+1F9FB
Toiletpapier emoji U+1F9FB
🧻 Papierrol

“Ga alsjeblieft inkopen doen”. Of het nu een keukenrol, toiletpapier of papieren doekjes betreft, het papier is bedoeld voor eenmalig gebruik voor hygiënische of reinigende doeleinden.

U+1F6BD
Toilet emoji U+1F6BD
🚽 Toilet

“Ik moet even afwateren”. 19 november is het elk jaar Wereld Toilet Dag. Ongeveer 60% van de wereldbevolking heeft geen toilet in huis.

U+1F6C0
Persoon in bad U+1F6C0
🛀 Persoon neemt een bad

Bij kaarslicht, met een boek of een glas wijn na een inspannende dag even in bad ontspannen. Statussymbool voor luxe. Een plek om schoon te worden, voor lichaamsverzorging of om te relaxen.

U+1F9FC
Zeep U+1F9FC
🧼 Zeep

Je mond met zeep spoelen of zich van een verdenking schoonwassen. Zeep wordt hoofdzakelijk voor lichaamsreiniging gebruikt. Staat voor netheid en hygiëne.

U+1F9FD
Spons U+1F9FD
🧽 Spons

De spons over iets halen. De spons wordt gebruikt om iets te reinigen en te wassen, bijvoorbeeld het huis, het lichaam of de auto.

U+1F9F4
Crème Whatsapp U+1F9F4
🧴 Lotionfles

“Ik moet nog even naar de drogist”, of “Zullen we weer eens een wellness arrangement doen?” De pompfles kan verschillende inhoud hebben, bijvoorbeeld handcrème, bodylotion, of zonnebrandcrème. Staat symbool voor lichaamsverzorging, verwennerij en welzijn.

U+1F6CE
Bel emoji U+1F6CE
🛎 Receptiebel

Ik heb nu jouw aandacht nodig! De bel bevindt zich vaak op een onbezette receptie, bijvoorbeeld in een hotel. Wordt gebruikt als berichtgeving van de gesprekspartner. Emoji symboliseert verwachting en is een verzoek om ondersteuning.

U+1F511
Gouden sleutel U+1F511
🔑 Sleutel

Gouden sleutel als object: “Ik heb mijn sleutel nodig”, of, “Vergeet je sleutel niet”. Symbolische betekenis: “Dit is heel belangrijk”.

U+1F5DD
Antieke sleutel emoji U+1F5DD
🗝 Antieke sleutel

Een versierde, oude sleutel die kan worden gebruikt om kisten of antieke deuren te openen. Heeft meer een symbolische betekenis, maar kan ook gebruikt worden met betrekking tot sprookjes en verhalen.

U+1F6CF
Bed emoji U+1F6CF
🛏 Bed

Men moet zijn bed maken zoals men slapen wil. Het comfortabele bed is een van de belangrijkste meubels. Het staat voor rust, ontspanning en slaap.

U+1F6CC
Persoon in bed U+1F6CC
🛌 Slaapgelegenheid

We zijn nog steeds op zoek naar een slaapplaats! Symbool voor een slaapgelegenheid, bijvoorbeeld een hotel of pension. Kan ook betrekking hebben op de slaapkamer of alles wat met slapen te maken heeft.

U+1F9F8
Teddybeer emoji U+1F9F8
🧸 Teddybeer

De zachte knuffel is een populair speelgoed voor kinderen. Staat symbool voor nostalgie, mooie herinneringen, maar ook voor veiligheid en bescherming.

U+1F5BC
Foto in lijst Facebook U+1F5BC
🖼 Ingelijste foto

Dit kunstwerk met lijst kan een verwijzing zijn naar een foto van een persoon of aanduiden dat men wil gaan fotograferen. Wordt ook gebruikt in samenhang met kust of een bezoek aan een museum.

U+1F6CD
Boodschappentassen Whatsapp U+1F6CD
🛍 Boodschappentassen

Laten we gaan winkelen! Het winkelen was een groot succes, de creditcard gloeit ervan. Vrouwen gaan graag shoppen, mannen vaak liever niet. Kan betrekking hebben op kleding, levensmiddelen en andere consumptiegoederen.