🧿 Objecten emoji met betekenis

Hier vind je de lijst met objecten emoji voor Whatsapp, Facebook en co met betekenis en unicode. Veel plezier op ontdekkingsreis in de bonte wereld van emoji’s!

Categorie: 🧿 Objecten Emoji’s

U+231A
Horloge Whatsapp U+231A
 Horloge
“Ik moet opschieten”, of, “Hoe laat ben je er?”. Uurwerk en statussymbool. Deze emoji wordt gebruikt in relatie met de tijd, data, termijnen, deadlines, afspraken en vertragingen.
U+1F4F1
Mobieltje emoji U+1F4F1
📱 Mobiele telefoon
Deze emoji heeft minder betrekking op de mobiele telefoon op zichzelf, maar wordt meer gebruikt in verband met het bellen: “Neem je telefoon op!”, of “Ik moet even snel een telefoontje plegen!”
U+1F4F2
Mobieltje met pijl emoji U+1F4F2
📲 Mobiele telefoon met pijl naar rechts
Mobiele telefoon met een pijl ernaast. Deze emoji verwijst naar een inkomende oproep of een andere actie die je kunt doen met je mobieltje.
U+1F4BB
Laptop U+1F4BB
💻 Laptop
Afbeelding van een MacBook. Deze emoji wordt over het algemeen gebruikt in combinatie met computers of werk. “Ik moet dit afmaken”, of, “Ik wil een nieuwe laptop”.
U+2328
Toetsenbord Facebook U+2328
⌨‍️ Toetsenbord
Het wordt tijd voor een nieuw hoofdstuk. Je zat de hele dag achter de computer, deed papierwerk of je was iets aan het schrijven (bijvoorbeeld een boek, blog, of scriptie). Het toetsenbord kan gezien worden als hulp bij het schrijven of in figuurlijke zin: dat heb je goed geschreven, je hebt mogelijk (schrijf)talent.
U+1F5A5
Computer emoji U+1F5A5
🖥 Beeldscherm computer
Kijk eens naar het beeldscherm! Deze emoji houdt verband met het werken op de computer of computerspelletjes, maar kan ook betekenen: “Ik heb een nieuwe computer gekocht”.
U+1F5A8
Printer Whatsapp U+1F5A8
🖨 Printer
Ik moet nog iets uitprinten! De printer staat symbool voor administratieve werkzaamheden in het algemeen, voor die collega die opnieuw een papierstoring heeft veroorzaakt, of voor de technologie van de 3D printers. Kan in figuurlijke zin ook voor een voelbare druk staan.
U+1F5B1
Computermuis emoji U+1F5B1
🖱 Computermuis
Deze emoji is een afbeelding van een witte computermuis met een bediening, bestaande uit 3 knoppen (in Apple met 1 knop) en staat symbool voor computerwerkzaamheden in het algemeen.
U+1F5B2
Trackball U+1F5B2
🖲 Trackball muis
Met de trackball muis kun je een computer bedienen. Deze emoji wordt veel gerelateerd met computerspelletjes of –accessoires. Je chatpartner is nog bezig op de computer.
U+1F579
Joystick emoji U+1F579
🕹 Joystick
Ik wil nog een ronde spelen! Een joystick zie je vaak bij gokautomaten in speelhallen. De emoji verwijst over het algemeen naar computers, consoles en alles met betrekking tot computergames.
U+1F5DC
C-klem U+1F5DC
🗜 Klem
Ik zet je klem! Deze emoji staat symbool voor het klemzetten van objecten, maar ook van mensen.
U+1F4BD
CD in hoesje U+1F4BD
💽 Minidisc
Ik heb een oude walkman gevonden! De minidisc werd in 1992 geïntroduceerd om de compacte muziekcassette te vervangen. Eind jaren ’90 werd de minidisc alweer vervangen door de populaire MP3-speler.
U+1F4BE
Diskette emoji U+1F4BE
💾 Diskette
Dat heb ik opgeslagen! Een diskette of floppydisk is een opslagmedium dat gebruikt wordt in computers. Als emoji staat de diskette symbool voor het ‘opslaan’ van gegevens in de computer.
U+1F4BF
CD U+1F4BF
💿 Digitale CD
Lange tijd werd de digitale CD beschouwd als de meest gebruikelijke manier om gegevens op te slaan en muziek en films af te spelen, tot deze werd vervangen door de streaming technologie. Symbolisch staat de emoji voor de beschikbaarheid van een enorme hoeveelheid informatie.
U+1F4C0
DVD Whatsapp U+1F4C0
📀 DVD
We hebben de film op DVD! Een DVD bevat opslaginformatie voor het afspelen van films en muziekalbums. Deze emoji kan ook verwijzen naar Blue Ray of (verouderde) technologie in het algemeen. Kijken naar een DVD-film zou symbolisch kunnen betekenen dat je toe bent aan wat ontspanning.
U+1F4FC
Videocassette emoji U+1F4FC
📼 Videocassette
Laten we lekker thuis een film kijken! De VHS (Video Home System) cassette was tot het eind van de jaren ’90 erg populair, maar is inmiddels vervangen door de dvd.
U+1F4F7
Camera Whatsapp U+1F4F7
📷 Camera
Er is behoefte aan een nieuwe camera, er is een fotoshoot gepland, of de foto’s moeten nog verwerkt worden. De emoji is een afbeelding van een klassieke camera die foto’s maakt en staat symbool voor fotograferen, de fotograaf of e auteursrechtelijke bescherming van een foto. De camera staat ook symbool voor het geheugen.
U+1F4F8
Foto met flitser object U+1F4F8
📸 Camera met flitser
Wil je een foto van mij maken? Deze emoji verwijst naar fotografie. De flitser geeft aan dat de foto wordt gemaakt. Men wil een bezienswaardigheid bezoeken en op een foto vastleggen.
U+1F4F9
Videocamera emoji U+1F4F9
📹 Videocamera
Vakantievideo’s worden bekeken, iemand heeft een video gemaakt van de afgelopen nacht, of deze is geüpload en uitgezonden via social media. Met de videorecorder weren vooral homevideo’s opgenomen in de jaren ’80 en ’90. Symbolisch staat de emoji voor alertheid, het verlangen naar verandering, zelfreflectie, objectiviteit en het veranderen van het eigen perspectief.
U+1F3A5
Filmcamera Facebook U+1F3A5
🎥 Filmcamera
En actie! Een volgend deel is zojuist opgenomen. De klassieke, professionele filmcamera wordt in verband gebracht met bioscoopfilms, de filmindustrie of het filmen van uitzendingen. Deze emoji kan ook als verzoek gebruikt worden om een eigen (amateur)film te maken.
U+1F4FD
Projector smiley U+1F4FD
📽‍️ Filmprojector
Heb je zin om een film te kijken? De filmprojector projecteert een film op een scherm. De emoji wordt gebruikt om een voorkeur of interesse in films te tonen en dient vaak als een uitnodiging voor een gezellige avond.
U+1F39E
Filmstrip emoji U+1F39E
🎞‍️ Filmstrip
Is dit de realiteit of fictie? De gebeurtenissen hebben veel weg van die uit een film. Vroeger werden filmstrips gebruikt om de beelden tot een film in beweging te brengen. Vanaf 1930 kwamen bij die bewegende beelden ook het geluid erbij. Vanaf 1970 werden de films voornamelijk in kleur gemaakt.
U+1F4DE
Telefoonhoorn U+1F4DE
📞 Telefoonhoorn
Ik ga je zo bellen! Afbeelding van een telefoonhoorn van een ouderwetse, klassieke vaste telefoon. Iemand is aan het telefoneren of wil iemand bellen. Deze emoji wordt veel gebruikt in combinatie met smartphones of andere zaken die te maken hebben met telefonie.
U+260E
Telefoon Whatsapp U+260E
 Telefoon
Iemand belt je later, belt je terug, of hangt de hele dag aan de telefoon. Deze afbeelding van een klassieke vaste telefoon dient ook als symbool voor het telefoonnummer.
U+1F4DF
Pieper emoji U+1F4DF
📟 Pieper
Het kan elk moment beginnen! Een pieper is een apparaat om berichten te ontvangen en wordt gebruikt door hulpdiensten. Populair als communicatiemiddel in de jaren ’90. Deze emoji wordt gebruikt als symbool voor een oproep of om op oproep direct beschikbaar te zijn.
U+1F4E0
Fax Whatsapp U+1F4E0
📠 Fax
Er is nieuws! De fax werd vooral in de jaren ’80 en ’90 gebruikt voor het verzenden van documenten. Hoewel het vandaag de dag wat ouderwets lijkt, wordt de fax nog steeds veel gebruikt in bedrijven. Deze emoji staat symbool voor probleemloze communicatie, contact, verlangen naar communicatie of voor zaken die snel zouden moeten worden opgelost of verholpen.
U+1F4FA
TV emoji U+1F4FA
📺 Televisie
Je kijkt naar een gezellig televisieprogramma of een live uitzending, bijvoorbeeld een voetbalwedstrijd. Afbeelding van een ouderwetse beeldbuis televisie, van de tijd voordat de flat screen zijn intrede deed. Deze emoji verwijst naar de televisie, maar kan ook gebruikt worden als symbool voor te comfortabel en lui gedrag waarbij die persoon veel mist van wat er om hem heen gebeurt.
U+1F4FB
Radio Whatsapp U+1F4FB
📻 Radio
We hoorden het op de radio! Afbeelding van een ouderwetse, draagbare radio voor het ontvangen van uitzendingen of muziek. Deze emoji verwijst naar het luisteren naar muziek, nieuws of sport en staat symbool voor communicatie en het uitwisselen van kennis.
U+1F399
Studiomicrofoon U+1F399
🎙‍️ Studiomicrofoon
Deze microfoon wordt gebruikt voor radio- of studio opnamen. Deze emoji kan worden gebruikt om aan te geven dat je iets niet voor jezelf moet houden, maar publiekelijk moet maken, zelfs als dat geen makkelijke taak zal zijn (en je misschien in verlegenheid zal brengen).
U+1F39A
Schuifregelaar emoji U+1F39A
🎚‍️ Schuifregelaar
Je bent een album aan het opnemen in de opnamestudio of je hebt een optreden als DJ. Deze emoji kan gebruikt worden als verwijzing naar het opnemen of verwerken van muziek en muziekproducties.
U+1F39B
Draaiknoppen studio U+1F39B
🎛‍️ Draaiknoppen studio
We zijn terug in de studio! Deze emoji wordt gebruikt als verwijzing naar geluidstechniek, evenementen of muziekproducties, maar kan ook een andere betekenis hebben: ik ben goed in multitasken!
U+1F9ED
Kompas emoji U+1F9ED
🧭 Kompas
Welke richting moet ik volgen? Een kompas geeft richting aan en wordt gebruikt als instrument om te navigeren en voor oriëntatie. Deze emoji staat symbool voor zelfrealisatie en doelgerichte actie, maar ook voor thuisverbondenheid en bescherming tijdens het reizen.
U+23F1
Stopwatch emoji U+23F1
⏱‍️ Stopwatch
Stop de tijd! Je vraagt je af hoe lang het duurt, of je hebt nog maar weinig tijd over. Een stopwatch wordt voornamelijk gebruikt tijdens het sporten of bij wedstrijden.
U+23F2
Keukenwekker U+23F2
 Timer
Je hebt niet veel tijd meer! Het eten is zo klaar. De timer telt een vooraf ingestelde tijd af. Als die tijd om is, gaat het alarm af. Deze emoji wordt gebuikt voor tijdelijke processen, bijvoorbeeld voor deadlines.
U+23F0
Wekker emoji U+23F0
 Wekker
“Wanneer spreken we af?”, of “Vergeet de afspraak niet!”. Deze emoji wordt vaak gebruikt als herinnering, voor een deadline of iets wat urgent is.
U+1F570
Oude klok Whatsapp U+1F570
🕰 Mantelklok
Je bent ouderwets! Een mantelklok wordt vaak boven de open haard geplaatst. Het past in een klassieke omgeving. Deze emoji staat symbool voor een conservatieve houding.
U+231B
Zandloper smiley U+231B
 Zandloper
De tijd is verstreken! De zandloper is een tijdmeetinstrument uit het begin van de 14e eeuw. Deze emoji staat symbool voor de tijd, maar ook voor vergankelijkheid. De ander is te laat gekomen, de tijd is snel voorbij gegaan, of je hebt geen tijd om te wachten.
U+23F3
Zandloper lopend zand U+23F3
 Zandloper met lopend zand
De tijd vliegt! Deze emoji staat symbool voor de verlopen tijd in een bepaalde kwestie, maar wordt ook gebruikt voor een herinnering aan iets of een waarschuwing: je tijd raakt op!
U+1F50B
Batterij smiley U+1F50B
🔋 Batterij
De eigen batterijen moeten worden opgeladen, je hebt een pauze nodig. Met deze emoji kan echter ook precies het tegenovergestelde bedoeld worden: je bruist van de energie! Op de telefoon kun je aan het batterijpictogram zien in hoeverre je mobieltje opgeladen is.
U+1FAAB
Batterij leeg Smiley U+1FAAB
🪫 Zwakke batterij
Mijn batterij is leeg, ik heb een oplaadkabel nodig! Wordt gebruikt om aan te geven dat men een tijdje niet beschikbaar zal zijn. Kan ook staan voor lichamelijke of geestelijke uitputting: De batterijen zijn leeg.
U+1F50C
Stekker U+1F50C
🔌 Stekker
Ik heb meer energie nodig! De stekker emoji verwijst naar de stroomvoorziening van elektrische apparatuur, het stopcontact of de eigen fysieke energietoestand. Men is de oplaadkabel thuis vergeten of er staat een bezoek van de elektricien gepland.
U+1F529
Schroef emojii U+1F529
🔩 Moer en schroef
Ik zit hier vast helemaal goed! De moer en schroef emoji kan gebruikt worden voor een lopende reparatie.
U+2699
Tandwiel emoticon U+2699
 Tandwiel
De tandwiel emoji heeft als betekenis dat er iets aangezwengeld of in gang gezet moet worden en kan ook gebruikt worden in de zin van: je zit me op te jutten!
U+1F9F1
Baksteen emoji U+1F9F1
🧱 Baksteen
Ons huis lijkt op dit moment wel een bouwplaats! Een baksteen is een kunstmatige steen, wordt gemaakt van klei en gebruikt voor het bouwen van huizen en voor toepassing bij bestratingen. De baksteen emoji staat symbool voor vreugde en geluk of een nieuw begin.
U+1F4A1
Gloeilamp Whatsapp U+1F4A1
💡 Gloeilamp
Het lichtje van de gloeilamp brandt. Ik heb zojuist een goed idee gekregen!
U+1F526
Zaklamp Whatsapp U+1F526
🔦 Zaklamp
Een zaklamp zorgt voor licht in de duisternis. De stroom is uitgevallen. Kan duiden op een lichamelijk onderzoek of om aan te geven dat men de waarheid kent, maar wordt ook gebruikt als symbool voor nachtwandelingen of kamperen.
U+1F56F
Kaars emoji U+1F56F
🕯 Kaars
Stroomstoring! Een kaars (in de kerk) aansteken. Een kaars brengt licht in de duisternis of zorgt voor romantiek tijdens een diner. Een kaars bestaat uit een lont en was en staat symbool voor verlichting, kennis en inzicht.
U+1F9EF
Brandblusser smiley U+1F9EF
🧯 Brandblusser
Iemand heeft het heet of zich verbrand. De chatpartner moet worden afgekoeld! De brandblusser wordt gebruikt als voorzorgsmaatregel om een brand te blussen.
U+1F6E2
Vat Whatsapp U+1F6E2
🛢 Olievat
Metalen vat voor de opslag van opslag of transport van olie. De auto lekt olie en moet naar de werkplaats. De emoji kan ook betekenen dat iemand te veel heeft gegeten of er dreigt gevaar of iets staat op exploderen.
U+1F4B8
Geld met vleugels U+1F4B8
💸 Geld met vleugels
Een geldbundeltje met vleugels. De chatpartner heeft gewinkeld en daarbij teveel geld uitgeven, of het geld vliegt de deur uit.
U+1F4B5
Dollar bankbiljet emoji U+1F4B5
💵 Dollar bankbiljet
Het gebundelde stapeltje Amerikaanse dollar bankbiljetten staat symbool voor geld in het algemeen en Amerikaanse valuta. Wordt ook veel gebruikt in rapvideo’s om overvloedige rijkdom en luxe uit te drukken.
U+1F4B4
Yen bankbiljet U+1F4B4
💴 Yen bankbiljet
In 1871 werd de Japanse valuta Yen geïntroduceerd. De munt van 500 yen is de meest waardevolle circulerende munt ter wereld (ongeveer 4,20 euro). Deze emoji wordt meestal gebruikt in verband met het land Japan, of geld en fortuin in het algemeen.
U+1F4B6
Geldbundel Euro Facebook U+1F4B6
💶 Euro bankbiljet
De euro is de officiële valuta in de meeste Europese landen. Deze emoji staat symbool voor leven in luxe, handenvol geld uitgeven aan feesten of het zich helemaal laten gaan op vakanties.
U+1F4B7
Pond Whatsapp U+1F4B7
💷 Pond bankbiljet
Zin in een trip naar Engeland? De Britse pond is de munteenheid van het Verenigd Koninkrijk. Deze emoji verwijst naar het land, de valuta of geld in het algemeen.
U+1F48E
Edelsteen Whatsapp U+1F48E
💎 Diamant
Diamonds are a girl's best friend. Jij bent zo ontzettend belangrijk voor mij! Diamanten zijn voor de eeuwigheid en staan symbool voor luxe en rijkdom.
U+2696
Weegschaal emoji Whatsapp U+2696
 Weegschaal
De weegschaal is in balans, beide schalen wegen even zwaar. Het is moeilijk een beslissing te nemen, de voordelen wegen even zwaar als de nadelen. De weegschaal staat symbool voor Vrouwe Justitia en het rechtssysteem én voor het sterrenbeeld weegschaal.
U+1F9F0
Gereedschapskist U+1F9F0
🧰 Gereedschapskist
“Ik haal er een vakman bij”, of, “Ik repareer het zelf wel”. De gereedschapskist is praktisch, de vakken maken het opbergen van gereedschap ordelijk en overzichtelijk en in de kist heb je het allemaal bij de hand en kan het tegelijkertijd naar elke klus worden meegenomen. Deze emoji wordt gebruikt om aan te geven dat er professionele hulp nodig is, of dat iemand een uitstekende klusser is.
U+1F52B
Pistool emoji U+1F52B
🔫 Pistool
Iemand een pistool tegen het hoofd houden. Een pistool is een gevaarlijk wapen. Deze emoji stelt een speelgoedpistool voor, maar wordt wel gebruikt om woede aan te duiden of om als dreigement te gebruiken.
U+1F4B0
Geldzak met dollarteken U+1F4B0
💰 Geldzak
Een uitpuilende geldzak met een dollarteken erop. Wordt veel gebruikt in stripverhalen, zoals bij Dagobert Duck. Let op: als deze emoji in een bericht wordt gezet dan gaat de inhoud of boodschap over geld.
U+1F4B3
Creditcard Whatsapp U+1F4B3
💳 Creditcard
“Ik betaal het wel!” Men heeft geen contant geld bij zich of wil grote uitgaven tijdens het shoppen doen. De achterkant van een creditcard is voorzien van een magnetisch veld en pincode. Deze emoji staat symbool voor online shoppen, diefstal van de creditcard of het doen van betalingen in het algemeen. Daarnaast symboliseert de creditcard emoji gemakkelijke toegang tot geldbronnen.
U+1FAAA
Identiteitskaart Emoji U+1FAAA
🪪 ID-kaart
Denk aan je identiteitskaart! Dit kan een identiteitskaart, rijbewijs of studentenkaart zijn. Geassocieerd met thema's van controle, autoriteit of valse identiteit. Misschien heb je een verhuizing of een reis voor de boeg.
U+26D3
Schakelketting emoji Whatsapp U+26D3
 Schakelketting
Iemand aan de ketting leggen, of de zwakste schakel zijn. De schakelketting emoji staat symbool voor zaken en dingen die met elkaar in verband staan.
U+1F9F2
Magneet smiley U+1F9F2
🧲 Magneet
“Ik voel me magisch tot je aangetrokken”, of, “Die band is een publiekstrekker”. Een magneet heeft altijd twee polen, tegengestelde polen trekken elkaar aan, dezelfde stoten elkaar af. Iets of iemand oefent een enorme aantrekkingskracht uit.
U+1F4A3
Bom emoji U+1F4A3
💣 Bom
“Nu barst de bom!”, of “Het bericht sloeg in als een bom”, en “Duizend bommen en granaten!” De bom kan elk moment exploderen. Emoji om woede of een enorm gevoel onder druk te staan weer te geven.
U+1F9E8
Rotjes Whatsapp U+1F9E8
🧨 Vuurwerk
“Het gaat knallen”, of “Voorzichtig: explosiegevaar”. Pyrotechniek is de benaming voor de techniek die bij de productie van vuurwerk gebruikt wordt. Deze emoji wordt gebruikt als symbool voor oudejaarsavond, munitie om een harde knal te veroorzaken, of voor artistieke uitvoeringen (podiumpop).
U+1F52A
Japans keukenmes emoji U+1F52A
🔪 Japans keukenmes
Het Japanse keukenmes wordt gebruikt om levensmiddelen zeer fijn te snijden. Deze emoji kan zowel gebruikt worden om te laten zien dat men zich strijdlustig voelt, of iets voelt als bedreiging. Het kan ook voor uitdrukkingen staan, zoals: het mes snijdt van twee kanten, of het voelt alsof je met een mes in je rug bent gestoken.
U+2694
Gekruiste zwaarden U+2694
⚔‍️ Gekruiste zwaarden
Kom niet te dichtbij! Het zwaard was vroeger niet alleen een wapen, maar ook een statussymbool. De gekruiste zwaarden zouden een oorlog of strijd kunnen uitdrukken, in het echte leven of bij een (computer)spel. Ook staan de zwaarden symbool voor een voorkeur voor directheid of om aan te geven dat een vriend in de strijd is omgekomen.
 • Zoe

  Het staat ook voor moord.

U+1F6E1
Schild emoji U+1F6E1
🛡 Schild
We moeten onszelf beschermen! Deze schild emoji staat voor bescherming en veiligheid. Vaak wordt eenzelfde symbool gebruikt in antivirusprogramma’s.
U+1F6AC
Sigaret emoji Whatsapp U+1F6AC
🚬 Sigaret
“Ik ga roken”, of, “Ik ben nerveus”. De sigaret staat symbool voor genieten van het leven en inspiratie, maar kan ook betekenen dat roken hier is toegestaan.
U+26B0
Doodskist emoji U+26B0
 Doodskist
Rust zacht! Deze emoji kan wijzen op een sterfgeval in het gezin of in de vriendenkring. Ook symboliseert de doodskist emoji symbool een afscheid van het verleden.
U+26B1
Urn U+26B1
 Urn
De urn emoji kan symbool staan voor rouw of de stemming waarin men verkeert. In chatberichten wordt de urn gebruikt voor de grap als dreigement voor wat iemand te wachten staat als deze zijn afspraak niet nakomt.
U+1F3FA
Kruik Facebook U+1F3FA
🏺 Amfora
De vakantie naar Griekenland staat voor de deur. Men heeft interesse in antiek, of men heeft zin om decoratieve spullen te kopen. Een amfora is niet alleen de benaming van een vaas met een smalle hals, maar ook een inhoudsmaat voor vloeistoffen van ongeveer 26 liter. Het komt uit het Grieks en betekent iets dergelijks als kruik met twee handvatten.
U+1F52E
Glazen bol emoji U+1F52E
🔮 Kristallen bol
Wat gaat er gebeuren? De glazen of kristallen bol staat symbool bovennatuurlijke waarnemingen en wordt gebruikt om in de toekomst te kijken.
U+1F4FF
Gebedssnoer U+1F4FF
📿 Gebedssnoer
Een gebedssnoer wordt door veel verschillende religies gebruikt. Deze emoji staat voor het gebed, meditatie of religieuze spiritualiteit.
U+1F9FF
Boze oog amulet U+1F9FF
🧿 Nazar amulet
Iemand is bijgelovig, gaat op reis naar Turkije, of heeft te maken met een toxische relatie. Het blauwe amulet met de vorm van een oog komt oorspronkelijk uit Oosterse landen. Hier gelooft men dat het amulet onheil met het boze oog af weet te wenden.
U+1FAAC
Boze ogen Emoji U+1FAAC
🪬 Hamsa
De hand van Fatima of “Hamsa“. Een oog siert de palm van de blauwe hand. Dit oude teken speelt een rol in vele religies en culturen. Het wordt vaak als amulet gedragen en wordt verondersteld het kwaad of het “boze oog“ af te weren. In andere culturen staat het voor geluk, moed of veiligheid.
U+1F488
Rood wit blauwe zuil U+1F488
💈 Kapperspaal
Ik moet snel nog even naar de kapper! De rood-blauw-witte draaiende zuil is het traditionele ambachtssymbool van kappers en heeft plaats aan de ingang van een Amerikaanse herenkapper. Een barbier is kundig om baardhaar te verzorgen. Deze emoji wordt veel in verband met scheren gebruikt.
U+2697
Destilleerglas emoji U+2697
 Destilleerglas
Een glazen pot met een naar beneden gericht tuitje. Het destilleerglas wordt door chemici gebruikt om vloeistoffen te destilleren. De emoji kan gebruikt worden om aan te geven dat iemand graag experimenteert of iets aan het brouwen is.
U+1F573
Zwart gat U+1F573
🕳 Zwart gat
Een diep, zwart gat staat voor iets wat iemand als zeer pijnlijk en onaangenaam ervaart. Ik zou het liefst in een groot diep gat willen verdwijnen.
U+1FA7B
Röntgen Emoji U+1FA7B
🩻 Röntgen
Ik ga een röntgenfoto van je maken! Kan gebruikt worden om te praten over een röntgenonderzoek. Maar meestal metaforisch gebruikt om het doorkijken van een persoon te symboliseren. Er kan meer aan de hand zijn dan op het eerste gezicht lijkt.
U+1FA7C
Krukkenstok Whatsapp U+1FA7C
🩼 Kruk
Ik loop leeg! Hetzij van uitputting, hetzij als hulp bij beenblessures of handicaps bij het lopen. Iemand kan een ongeluk hebben gehad. Kan gekscherend gebruikt worden als iemand te langzaam is of als dreiging met een pak slaag.
U+1F48A
Pil emoji U+1F48A
💊 Pil
Een bittere pil slikken. Symbool voor medicijn. Het gaat niet goed met mij. Ook symbool voor ziekte of zich onwel voelen.
U+1F489
Spuit emoji U+1F489
💉 Spuit
De spuit met roodkleurige vloeistof kan betekenen dat iemand naar een arts moet (voor een bloedtest) of het wordt als symbool gebruikt voor drugsgebruik.
U+1F9A0
Bacterie U+1F9A0
🦠 Microbe
“Pas op, besmettelijk”, of, “Biologie is mijn favoriete vak”. Microbe is de afgekorte naam voor micro-organismen”. Onder de microscopische kleine levende wezentjes horen onder andere bacteriën, schimmels en virussen. De meeste micro-organismen zijn nuttig en slechts enkele veroorzaken ziekten.
U+1F9EC
DNA Whatsapp U+1F9EC
🧬 DNA dubbele helix
We willen een baby! Sterk vergroot ziet het desoxyribonucleïnezuur eruit als een gedraaide touwladder. Het bevindt zich in elke cel van een levend wezen en bevat genetische informatie (genen). Symbool voor genetica, evolutie en het leven.
U+1F9EB
Petrischaal emoji U+1F9EB
🧫 Petrischaal
“Biologie is mijn favoriete vak”, of, “Ik heb een bacteriële infectie”. Het ronde, doorzichtige, platte schaaltje met deksel wordt meestal gebruikt voor biologie, scheikunde of voor maken van medicijnen, voor het kweken van micro-organismen of celkweek.
U+1F9EA
Reageerbuis smiley U+1F9EA
🧪 Reageerbuis
“Je kunt beter niet experimenteren”, of, “De chemie tussen ons klopt!”. De kleine, aan een zijde open, glazen buisjes worden gebruikt in een laboratorium. Staat symbool voor scheikunde (les), experimenten of onderzoek.
U+1F321
Thermometer emoji U+1F321
🌡‍️ Thermometer
Het wordt warm of je voelt je niet goed, misschien heb je koorts. De thermometer meet de temperatuur, bijvoorbeeld van het lichaam, maar ook van de lucht. Kan symbolisch ook informatie geven over de emoties of gevoelstoestand van de afzender en wordt vaak geassocieerd met passie en verlangen.
U+1F9F9
Bezem Whatsapp U+1F9F9
🧹 Bezem
“Ergens de bezem door halen”, of “De bezem in de mast voeren”. Met dit schoonmaakwerktuig wordt alles weer op orde gebracht (het huis, het leven) en zaken als afval en vuil (maar ook zorgen) aan de kant geveegd. Symbool voor magie (heksenbezem).
U+1F9FA
Mand U+1F9FA
🧺 Mand
“Laten we gaan picknicken”, of “Ik moet de was nog doen”. Meestal is een mand gevlochten uit hout en dient het om dingen in te bewaren, te beschermen of te transporteren.
U+1F9FB
Toiletpapier emoji U+1F9FB
🧻 Papierrol
“Ga alsjeblieft inkopen doen”. Of het nu een keukenrol, toiletpapier of papieren doekjes betreft, het papier is bedoeld voor eenmalig gebruik voor hygiënische of reinigende doeleinden.
U+1F6BD
Toilet emoji U+1F6BD
🚽 Toilet
“Ik moet even afwateren”. 19 november is het elk jaar Wereld Toilet Dag. Ongeveer 60% van de wereldbevolking heeft geen toilet in huis.
U+1F6C0
Persoon in bad U+1F6C0
🛀 Persoon neemt een bad
Bij kaarslicht, met een boek of een glas wijn na een inspannende dag even in bad ontspannen. Statussymbool voor luxe. Een plek om schoon te worden, voor lichaamsverzorging of om te relaxen.
U+1F9FC
Zeep U+1F9FC
🧼 Zeep
Je mond met zeep spoelen of zich van een verdenking schoonwassen. Zeep wordt hoofdzakelijk voor lichaamsreiniging gebruikt. Staat voor netheid en hygiëne.
U+1F9FD
Spons U+1F9FD
🧽 Spons
De spons over iets halen. De spons wordt gebruikt om iets te reinigen en te wassen, bijvoorbeeld het huis, het lichaam of de auto.
U+1F9F4
Crème Whatsapp U+1F9F4
🧴 Lotionfles
“Ik moet nog even naar de drogist”, of “Zullen we weer eens een wellness arrangement doen?” De pompfles kan verschillende inhoud hebben, bijvoorbeeld handcrème, bodylotion, of zonnebrandcrème. Staat symbool voor lichaamsverzorging, verwennerij en welzijn.
U+1F6CE
Bel emoji U+1F6CE
🛎 Receptiebel
Ik heb nu jouw aandacht nodig! De bel bevindt zich vaak op een onbezette receptie, bijvoorbeeld in een hotel. Wordt gebruikt als berichtgeving van de gesprekspartner. Emoji symboliseert verwachting en is een verzoek om ondersteuning.
U+1F511
Gouden sleutel U+1F511
🔑 Sleutel
Gouden sleutel als object: “Ik heb mijn sleutel nodig”, of, “Vergeet je sleutel niet”. Symbolische betekenis: “Dit is heel belangrijk”.
U+1F5DD
Antieke sleutel emoji U+1F5DD
🗝 Antieke sleutel
Een versierde, oude sleutel die kan worden gebruikt om kisten of antieke deuren te openen. Heeft meer een symbolische betekenis, maar kan ook gebruikt worden met betrekking tot sprookjes en verhalen.
U+1F6CF
Bed emoji U+1F6CF
🛏 Bed
Men moet zijn bed maken zoals men slapen wil. Het comfortabele bed is een van de belangrijkste meubels. Het staat voor rust, ontspanning en slaap.
U+1F6CC
Persoon in bed U+1F6CC
🛌 Slaapgelegenheid
We zijn nog steeds op zoek naar een slaapplaats! Symbool voor een slaapgelegenheid, bijvoorbeeld een hotel of pension. Kan ook betrekking hebben op de slaapkamer of alles wat met slapen te maken heeft.
U+1F9F8
Teddybeer emoji U+1F9F8
🧸 Teddybeer
De zachte knuffel is een populair speelgoed voor kinderen. Staat symbool voor nostalgie, mooie herinneringen, maar ook voor veiligheid en bescherming.
U+1F5BC
Foto in lijst Facebook U+1F5BC
🖼 Ingelijste foto
Dit kunstwerk met lijst kan een verwijzing zijn naar een foto van een persoon of aanduiden dat men wil gaan fotograferen. Wordt ook gebruikt in samenhang met kust of een bezoek aan een museum.
U+1F6CD
Boodschappentassen Whatsapp U+1F6CD
🛍 Boodschappentassen
Laten we gaan winkelen! Het winkelen was een groot succes, de creditcard gloeit ervan. Vrouwen gaan graag shoppen, mannen vaak liever niet. Kan betrekking hebben op kleding, levensmiddelen en andere consumptiegoederen.
U+1F381
Cadeau Whatsapp U+1F381
🎁 Ingepakt cadeau
Gefeliciteerd! Cadeaus voor de kerst, een verjaardag of andere gelegenheden worden meestal mooi ingepakt met een strik eromheen. Kan betrekking hebben op het schenken of op een bijzondere gelegenheid, bijvoorbeeld een bruiloft.
U+1F516
Bladwijzer symbool U+1F516
🔖 Bladwijzer
Met een bladwijzer vind je snel de laatst gelezen bladzijde uit een boek. Emoji betekent: ik ben klaar met lezen. Deze emoji is ook bekend als prijskaartje.
U+1F5FF
Moai steen U+1F5FF
🗿 Moai
Moai zijn de stenen figuren op Paaseiland. Er zijn soortgelijke beelden te vinden in Tokio. Wordt gebruikt als link naar het hiernamaals. Staat voor reizen, de wereldwonderen en mythen van de mensheid.
U+1F388
Luchtballon emoji U+1F388
🎈 Ballon
Laten we gelukkig zijn en pret maken! De rode luchtballon is een symbool van vreugde. Kan ook symbool staan voor de eigen uniekheid.
U+1F38F
Vis vlaggen Facebook U+1F38F
🎏 Karper windzakken
Een vlaggenmast met zelfgemaakte Japanse windzakken in de vorm van karpers (Koi-Nobori). Op een kinderfeest worden twee grote karpers als symbool voor de ouders opgehangen en kleine exemplaren als symbool voor de kinderen.
U+1F3EE
Lantaarn emoji U+1F3EE
🏮 Izakaya papieren lantaarn
Traditionele Japanse Izakaya lampion. Je ziet ze veel in traditioneel ingerichte Japanse restaurants. Deze emoji kan een uitnodiging inhouden.
U+1F380
Roze strik U+1F380
🎀 Strik
Met een strik wordt meestal iets versierd en mooi gemaakt, bijvoorbeeld een cadeau. De roze strik staat voor vrouwelijkheid en romantiek of meisjes, maar is ook symbool van aandacht voor borstkanker.
U+1F38A
Confettibal Whatsapp U+1F38A
🎊 Confettibal
Gefeliciteerd! Symbool voor alle soorten feesten: van verjaardag tot bruiloft tot oudejaarsavond. De confettibal opent zich aan het einde van een evenement en kleurrijke confetti knalt eruit: het mag gevierd worden! Uiting van vreugde, plezier en samenzijn.
U+1F389
Confetti emoji U+1F389
🎉 Confetti kanon
Fijne verjaardag! Het confetti kanon schiet aan de voorkant een fontein van slingers en confetti uit. Er is een feestje of partijtje aan de gang. Iemand had succes en is daar blij mee!
U+1F38E
Japanse poppen emoji U+1F38E
🎎 Japanse poppen
Op de jaarlijkse onofficiële Japanse feestdag Hinamatsuri (Poppenfeest of Meisjesdag) worden poppen opgesteld. Deze zouden boze geesten verdrijven en de meisjes gezondheid en geluk bij de partnerkeuze brengen. Symbool voor Japan.
U+1F390
Windgong symbool U+1F390
🎐 Windgong
De Japanse windgong (Furin) is gemaakt van glas. Staat symbool voor de zomer. Bij lichte wind klinken zachte tonen. Het dienen niet alleen voor decoratie, maar worden in Azië als geluksbrengers beschouwd. Wordt in Feng Shui gebruikt om chi en levensenergie te maximaliseren.
U+1FAA9
Disco Bal Emoticon U+1FAA9
🪩 Spiegelbol
Laten we gaan dansen! De glanzende spiegels op de bal weerkaatsen het licht. Ze zorgen voor een geweldige feeststemming in nachtclubs en op podia. De discobal emoji staat symbool voor glitter, glamour en mode. Het staat ook voor mensen met een handicap (“disabled community“ - kortweg “disco“).
U+1F9E7
Rode envelop Whatsapp U+1F9E7
🧧 Rode cadeau envelop
Ik wil graag geld voor mijn verjaardag! Op Chinese festivals en bruiloften worden geldgeschenken bijna uitsluitend gegeven in een rode envelop (Hong Bao). Symbool van voorspoed, lot en geluk.
U+2709
Envelop U+2709
 Envelop
Een gesloten envelop staat voor het ontvangen of verzenden van e-mails, berichten of een brief. “Ik heb een bericht ontvangen”, of, “Ik moet een e-mail schrijven”.
U+1F4E9
Envelop met pijl U+1F4E9
📩 Envelop met pijl omlaag
Let op wat er in het bericht staat! Verwijst meestal naar elektronische berichten en staat voor het e-mailadres. Symbool voor een verzonden mail of verwijzing naar de inhoud van een bepaald bericht.
U+1F4E8
Envelop U+1F4E8
📨 Inkomende envelop
De brief is net binnengekomen! Op kantoor worden inkomende e-mails vaak verzameld in een inbox of postmap. Verwijst naar (zakelijke) brieven, e-mail of het verzenden van berichten.
U+1F4E7
E-mail emoji U+1F4E7
📧 E-mail
Je hebt mail! Symbool voor de e-mail, herkenbaar aan het @-teken. Deze emoji wordt gebruikt als verzoek om de mail te checken of als een aanduiding om iets elektronisch af te handelen.
U+1F48C
Brief met hart U+1F48C
💌 Liefdesbrief
De witte envelop, verzegeld met een hart, bevat een liefdesbrief. Met een oprechte boodschap. Symboliseert liefde en romantiek. Uitdrukking van genegenheid, of uitnodiging voor een date
U+1F4E5
Inkomende post emoji U+1F4E5
📥 Inbox
Ik ben bijna klaar met de documenten! In de inbox verzamelt zich de binnengekomen post voor verdere verwerking. Deze emoji staat symbool voor downloads of binnenkomende e-mails. Wordt vaak gebruikt als verzoek van de gesprekspartner om de ontvangen berichten te checken.
U+1F4E4
Uitgaande post Facebook U+1F4E4
📤 Outbox
Het papierwerk is vandaag klaar of zakelijke brieven moeten nog verwerkt worden. Een map of postvak voor de archivering van uitgaande post. Een symbool op de computer voor het uploaden of delen van bestanden. Wordt ook gebruikt als symbool voor verzonden berichten.
U+1F4E6
Pakket Whatsapp U+1F4E6
📦 Pakket
“Bepakt en bezakt”, of, “Het pakket werd zojuist afgeleverd”. Een geschenk is onderweg, er werd een online-bestelling gedaan, of er is iets voor een verhuizing ingepakt. Met een pakket kunnen zowel aangename als onaangename berichten verbonden zijn.
U+1F3F7
Etiket emoji U+1F3F7
🏷 Etiket
Opgeplakt of vastgemaakt label met informatie. Geeft informatie bij producten en artikelen over de inhoud, prijs, houdbaarheidsdatum, et cetera. Je kunt ook op mensen ‘een etiket plakken’ en in een bepaalde categorie plaatsen, bijvoorbeeld: oppervlakkig.
U+1F4EA
Brievenbus vlag omlaag U+1F4EA
📪 Gesloten brievenbus met vlaggetje omlaag
Ik wacht op jouw brief! Het neerwaartse vlaggetje betekent voor de bewoners, dat er geen post is bezorgd. De postbode hoeft geen post mee te nemen. In de Verenigde Staten wordt de brievenbus gebruikt voor zowel de ontvangst als het verzenden van brieven.
U+1F4EB
Brievenbus vlag omhoog U+1F4EB
📫 Gesloten brievenbus met vlaggetje omhoog
De brief moet vandaag nog weg! In de Verenigde Staten dienen brievenbussen niet alleen voor de ontvangst, maar ook voor het verzenden van brieven. Het opwaartse vlaggetje is voor de postbode het teken dat hij een brief voor verzending meenemen moet.
U+1F4ED
Lege brievenbus U+1F4ED
📭 Open brievenbus met vlaggetje omhoog
Je brief is vandaag aangekomen! Het opwaartse vlaggetje geeft aan dat er post is, of dat de post door de postbode moet worden meegenomen. Deze emoji kan gebruikt worden voor de post in het algemeen of voor zowel het verzenden als het ontvangen van berichten.
U+1F4EC
Brievenbus met brief U+1F4EC
📬 Open brievenbus met vlaggetje omlaag
“Ik wacht op je bericht”, of, “Je schrijft me nooit!” Het neerwaartse vlaggetje betekent dat er vandaag geen post is aangekomen. De uitgaande post werd door de postbode al meegenomen.
U+1F4EE
Brievenbus Whatsapp U+1F4EE
📮 Brievenbus
Heb je de brief op de post gedaan? Een brievenbus bewaart brieven voor het verzenden. Werd in de 19e eeuw voor het eerst in gebruik genomen. Het nieuws is onderweg! Wordt gebruikt in verband met post en briefverkeer.
U+1F4EF
Posthoorn emoji U+1F4EF
📯 Posthoorn
“Er is post! “, of “Er is nieuws!” Staat symbool voor de post, bijvoorbeeld brievenbussen of postkantoren. De posthoorn werd in de vroege middeleeuwen gebruikt als signaalinstrument op de vroegere postkoetsen en door postbezorgers te paard.
U+1F4DC
Papyrusrol U+1F4DC
📜 Papyrusrol
Ik heb iets aan te kondigen! Beschreven en opgerolde papyrus- of perkamentrol. Typische boekvorm: opvolger van het kleitablet en voorganger van de codex (een beschreven houtblok uit de late oudheid en middeleeuwen). Ooit symbool van onderwijs. De papierrol wordt vaak geassocieerd met verrassingen, overeenkomsten, aanpassingsvermogen, levenservaring en groei.
U+1F4C3
Opgerold papier U+1F4C3
📃 Papier met omgekrulde rand
“Het document is net aangekomen”, of “Binnenkort krijgen we de certificaten!” Het vel papier met tekst is aan de onderkant omgekruld. Het kan een officieel document betreffen of om een schrijven gaan.
U+1F4C4
Papier ezelsoor U+1F4C4
📄 Document met tekst en ezelsoor
Je moet dit nog invullen! Document met tekst en een gekrulde rand of ezelsoor. Kan betrekking hebben op een schrijven, boek of manier van handschrift op papier zetten (naar boven schrijven).
U+1F4D1
Leesteken emoji U+1F4D1
📑 Bladzijdemarker
“Dit is belangrijk!”, of “Ik moet nog studeren voor het examen”. Of het nu op kantoor is of tijdens de studie: de kleurrijke plaknotities markeren de belangrijke delen tekst in een document. Symbolisch een aanwijzing voor een dringende gebeurtenis.
U+1F9FE
Kassabon emoji U+1F9FE
🧾 Kassabon
“Hier is het bonnetje” of “Ik moet het kledingstuk weer omruilen”. De bon dient als bewijs dat een dienst of product is gekocht en betaald.
U+1F4CA
Kolomgrafiek Whatsapp U+1F4CA
📊 Kolomgrafiek
Diagrammen kunnen worden gebruikt om informatie te visualiseren. Ze zijn meestal overzichtelijker dan tekst en worden gebruikt om te vergelijken. Hoe hoger de kolom, hoe hoger het getal. Kan in verband met school of werk gebruikt worden.
U+1F4C8
Grafiek opwaarts U+1F4C8
📈 Grafiek met opwaartse trend
Een lijngrafiek geeft de ontwikkelingen in een bepaalde tijd weer. Voor aandelen of financiën is een opwaartse trend een goed teken. Kan ook betekenen: het gaat goed met het bedrijf. Kan algemeen gebruikt worden om aan te geven: het gaat opwaarts!
U+1F5F3
Stembus emoji Facebook U+1F5F3
🗳‍️ Stembus met stemformulier
“Ik heb mijn keuze gemaakt!”, “Er wordt binnenkort gestemd”, of “Ga stemmen!” Deze emoji wordt gebruikt in verband met de politiek en regeringen, maar ook voor goedkeuring voor een uitspraak of idee. Het staat ook symbool voor innerlijke conflicten, beslissingen, gerechtigheid en het vertrouwen in de mens.
U+1F5DE
Opgerolde krant U+1F5DE
🗞‍️ Opgerolde krant
“Is de krant er al?”, of, “Heb je nieuwe informatie?” Kan betrekking hebben op een bijbaan (krantenwijk) of het laatste nieuws en publicaties, of op de ambitie om journalist te worden.
U+1F4F0
Krant Whatsapp U+1F4F0
📰 Krant
Er is nieuws! Gedrukt exemplaar of internetmagazine. Heeft betrekking op het nieuws, de media of journalistiek. De eerste krant verscheen in 1605 in Straatsburg. Symbolisch verwijst de emoji naar kennis, onthullingen, zowel mogelijkheden als gevaren en op publiciteit.
U+1F4D3
Notitieboek Whatsapp U+1F4D3
📓 Notitieboek
“Dat moet ik even noteren!” Of het nu om checklists, gedachtes, afspraken of ideetjes gaat, in het notitieboek kunnen ze genoteerd worden, zodat men ze niet kan vergeten. Wordt als symbool gebruikt om slordigheid en vergeetachtigheid aan te pakken.
U+1F4D4
Geel boek U+1F4D4
📔 Notitieboek met decoratieve omslag
Ik heb een oud dagboek gevonden! De blanco pagina’s van het gebonden boekje kunnen gevuld worden met notities of schetsen. De decoratieve omslag kan betrekking hebben op een dagboek of notitieboekje. Deze emoji kan ook verwijzen naar een herinnering van een gebeurtenis.
U+1F4D2
Ringband boek emoji U+1F4D2
📒 Grootboek
“De documenten moeten naar de belastingconsultant”, of “Ik moet de boekhouding nog doen!” Alle zakelijke transacties worden in het grootboek vermeld. Emoji verwijst naar het beroep boekhouder, de boekhouding of financiën.
U+1F4D5
Boek emoji U+1F4D5
📕 Gesloten boek
Je bent een boekenwurm! Lezen is een van de favoriete bezigheden, het boek is bijna klaar, of de boekenclub komt samen. Symbool voor kennis, cultuur en onderwijs.
U+1F4D7
Groen boek U+1F4D7
📗 Groen boek
Mag ik de aantekeningen? Het gebonden notitieboek wordt in verband gebracht met lezen, schrijven en onderwijs. Er moet nog huiswerk gemaakt worden of er moet nog iets gedaan worden voor de universiteit, bijvoorbeeld voorbereidingen.
U+1F4DA
Boekenstapel emoji U+1F4DA
📚 Boeken
Wat probeer ik uit te zoeken? Waar vind ik de informatie? De boekenstapel groeit. Je was in de bibliotheek, moet nog iets leren of iets voor de school of studie doen. Heeft betrekking op lezen in het algemeen, op literatuur en onderwijs. Boeken symboliseren het streven naar kennis en de vaardigheid om te leren van meningen en ervaringen van andere mensen.
U+1F4D6
Open boek Whatsapp U+1F4D6
📖 Opengeslagen boek
“Ik kan het boek niet wegleggen”, of, “Hij is een open boek voor mij!” Heeft betrekking op het lezen in het algemeen of op een bepaald boek. Populaire emoji onder de boekenwurmen. Zou een verwijzing kunnen zijn om een zaak tot de bodem uit te zoeken.
U+1F9F7
Veiligheidsspeld smiley U+1F9F7
🧷 Veiligheidsspeld
Mijn broek is kapot! De veiligheidsspeld is de redder in nood. Helpt duizenden jaren kleding te sluiten, was goed voor het vastzetten van luiers en voorloper van de broche. Sieraad van punkers en symbool voor solidariteit.
U+1F9EE
Telraam Whatsapp U+1F9EE
🧮 Telraam
Dat moet ik eerst uitrekenen! Het telraam met de verschuifbare kralen, wordt tegenwoordig door kinderen gebruikt als rekenhulp. Maakt het uitvoeren van basis rekensommetjes mogelijk. Werd in de middeleeuwen veel gebruikt
U+1F4CD
Pin emoji U+1F4CD
📍 Ronde punaise
Ik mag het niet vergeten! Rode punaise met plastic ronde knop. Wordt gebruikt om de eigen positie tijdens een navigatie aan te geven. Kan ook gebruikt worden met betrekking tot naaien.
U+1F38C
Gekruiste vlaggen emoji U+1F38C
🎌 Gekruiste vlaggen
Twee gekruiste Japanse vlaggen. Ze zijn een symbool voor solidariteit omtrent hun herkomst. De rode punt op de witte achtergrond symboliseert de opgaande zon.
U+1F50D
Loep naar links U+1F50D
🔍 Loep met vergrootglas naar links
De waarheid zal boven tafel komen! Een gebeurtenis wordt nauwlettend gevolgd en onderzocht. Bij slechtziendheid dient het vergrootglas als ondersteuning. Iets onder de loep nemen om nieuwe inzichten te verkrijgen. Symbolisch waarschuwt het vergrootglas een kwestie niet te licht op te nemen. Kleine zaken moeten niet overschat worden.
U+1F50E
Loep naar rechts U+1F50E
🔎 Loep met vergrootglas naar rechts
Ik zal het van dichterbij bekijken! Door het vergrootglas worden ook kleine voorwerpen waarneembaar. Kan verwijzen naar een onderzoeker, detective of nieuwsgierig persoon. Zoek- en inzoomsymbool op de computer.
U+1F50F
Hangslot met pen U+1F50F
🔏 Hangslot met vulpen
Gesloten hangslot met vulpen. Vertrouwelijke gegevens worden gecodeerd en beveiligd, gevoelige informatie wordt digitaal ondertekend.
U+1F513
Open hangslot emoji U+1F513
🔓 Geopend hangslot
Een geopend hangslot. „Er staat iets open of er is iets beschikbaar”, of, “Ik ga iets vertellen wat eerst geheim moest blijven”. Ook mogelijk: “Pas op, deze informatie is niet betrouwbaar!”
U+1F512
Hangslot emoji U+1F512
🔒 Hangslot
Gesloten hangslot. Het object of informatie is niet beschikbaar voor je, of alles is bij jou veilig en beschermd. Let op! Een symbool voor betrouwbaarheid.
U+1F510
Sleutel en hangslot Whatsapp U+1F510
🔐 Gesloten hangslot met sleutel
Symbool van veiligheid. “Die informatie is betrouwbaar”, of “Daar zal niemand achter komen! ”Een vriend vertrouwt je een geheim toe. Hij vertrouwt erop dat dit geheim bij jou in veilige handen is.
 • Anoniem

  Ik geef je de sleutel van mijn hart.