Hier vind je de lijst met symbolen en tekens emoji voor Whatsapp, Facebook en co met betekenis en unicode. Veel plezier op ontdekkingsreis in de bonte wereld van emoji’s!
Categorie: ❤ Symbolen & tekens Emoji’s

Het rode hart is het klassieke symbool voor de liefde. Drukt passie en romantiek uit, maar kan ook worden gebruikt in een niet-romantisch verband voor vriendschap en diepe verbondenheid.

De hartvorm is het symbool van liefde. De oranje kleur kan duiden op een halfslachtige verliefdheid, of je wilt geen relatie maar wel gewoon vrienden zijn.

Een hart van goud. Staat voor oprechte liefde en zuiverheid. Dit hart is niet zozeer romantisch bedoeld, maar staat voor geluk, vriendschap en levensvreugde.

Een groen hart wordt gebruikt als symbool voor het leven of levensstijl (bijvoorbeeld gezonde voeding) en liefde voor de natuur. Het groene hart staat ook bekend als een jaloers hart en kan in die zin duiden op relatieproblemen of hoop op verzoening. Deze emoji wordt veel gebruikt op de Ierse feestdag: St. Patrick’s Day.

In jou heb ik het volste vertrouwen! Het blauwe hart staat voor platonische liefde, trouw, loyaliteit en vriendschap, maar ook voor autisme, liefde voor de watersport of uiting van een fetisj.

Een paars hart staat symbool voor begrip en liefdevol medeleven, genegenheid en zorg. Deze emoji wordt veel gebruikt voor Moederdag of voor berichten tussen ouders en kinderen. Kan ook gebruikt worden door trendsetters of beroemdheden als symbool voor glamour of rijkdom. In de VS is het een symbool voor gewonde soldaten.

Het zwarte hart duidt op zwartgallige humor. Het kan de donkere kant van de ziel weerspiegelen. Deze emoji kan ook duiden op verdriet en kommer en kwel.

Ik ben ontzettend ongelukkig! Het gebroken hart staat voor verdriet en lijden. Iemand heeft liefdesverdriet.

Daar ben ik het roerend mee eens! Een hart met een stip eronder vormt een decoratief uitroepteken. Het is een gebaar dat uit het hart komt en daarmee wordt extra benadrukt dat je iets of iemand echt heel leuk vindt.

Er hangt liefde in de lucht! Maar deze emoji kan ook in minder romantische zin gezien worden als leuke versiering of als uiting van genegenheid voor iemand of vriendschappen tussen meiden.

De om elkaar draaiende harten stellen de liefde tussen twee personen voor. Iemand wil graag jouw hart voor zich winnen.

Ik hou zoveel van jou! Het kloppende hart symboliseert een stevige band en drukt sterke gevoelens uit voor iemand of iets. Het is ook een symbool van het leven: er is een baby onderweg.

De drie harten in elkaar stellen een steeds groter wordend hart voor. De gevoelens worden dieper en dieper, de liefde groeit. De hartslag neemt toe en het hart stelt zich open voor een emotioneel gesprek of geweldige ervaring.
-
Anoniem
Deze emoji betekent dat ik echt van je hou. 🔥

Ik vind je gewoon geweldig! Een fonkelend hart betekent dat iemand verliefd op je is. Volhouden wordt beloond!
-
Isa
Dit is de emoji die je naar iemand stuurt als je hem erg aantrekkelijk vindt. 💖
-
Max
Ik krijg deze emotie van een meisje waarvan ik denk dat ze me leuk vindt.

Je bent door de pijl van Cupido geraakt: je bent hopeloos verliefd! Deze emoji wordt gebruikt voor romantische gevoelens te uiten in berichten en wordt veel gebruikt rond Valentijnsdag.

Ik schenk jou mijn liefde of iemand geeft jou zijn hart. Een doos in de vorm van een hart met cadeaulint kan chocolaatjes of sieraden bevatten. Een populaire emoji voor Valentijnsdag of verjaardagen.

Deze decoratieve variant van het hartsymbool staat voor liefde, aandacht en genegenheid van de gesprekspartner.

Love, peace & harmony. In de jaren ’60 was het vredeteken het symbool voor de protesten tegen kernenergie, maar tegenwoordig kent men het vooral als symbool voor de vrede. De emoji symboliseert innerlijke balans, of er moet een ruzie worden bijgelegd, of het wordt gebruikt om chatpartners te vragen vreedzaam met elkaar om te gaan.

“We gaan naar Turkije”, of “De ramadan begint”. Hilal (Arabisch voor de sikkel van de wassende maan) en de vijfpuntige ster vormen samen een belangrijk moslimsymbool en komt ook veel voor op verschillende landenvlaggen.

“Ohm”(Sanskriet). De mantra wordt als heilig beschouwd in religies zoals het boeddhisme en het hindoeïsme en als oergeluid van de schepping van het universum. Tevens bekend als Namaste symbool staat deze emoji voor spirituele ontwikkeling, meditatie en yoga.

Een belangrijk teken in het hindoeïsme en het boeddhisme. Het symbool is een van de oudste symbolen uit het boeddhisme en stelt een chakrawiel voor met 8 spaken (het achtvoudige pad). Geeft aan dat alleen het lichaam sterft en de ziel in een andere gedaante voortleeft (verlichting).

De davidster is een belangrijk symbool van het volk Israël en de joodse religie, daarom staat hij ook op de nationale vlag. Deze emoji wordt veel gebruikt rondom Chanoeka.

De zespuntige ster met stip in het midden verbindt twee driehoeken: verbinding van tegenstellingen. Het pentagram staat voor meerdere zaken symbool: voor de vrijmetselarij, vereniging van geest en materie, verdrijving van boze geesten en demonen.

De chanoekia is een negenarmige kandelaar en deze wordt alleen tijdens het chanoekafeest gebruikt. Elke kaars staat voor een dag van het achtdaagse feest. Met de negende kaars worden de andere kaarsen aangestoken.

De yin yang emoji staat voor de onderlinge verbondenheid van tegengestelde dingen, zoals lichaam en geest en is ook het symbool voor balans en stabiliteit.

Het Russisch-orthodoxe kruis is een aanvulling op het kruis van het christendom, en bekend om de extra ‘voetensteun’. In het Oosterse christendom wordt het kruis niet als lijden gezien van Jezus maar als symbool van overwinning: de overwinning van Jezus over de dood.

De knielende persoon onder een dak symboliseert een plaats waar men kan bidden. Dit kan een kerk of moskee zijn. Het symbool is bijvoorbeeld te vinden op vluchthavens.

De slangendrager (Ophiuchus) is één van de 48 klassieke sterrenbeelden van Ptolemeus in de Griekse mythologie. Het staat ook bekend als het vergeten 13e sterrenbeeld.

Symbool voor het sterrenbeeld ram. Een ram is strijdlustig, actief en ondernemend, spontaan en meestal in de liefde de dominerende partner.

Symbool voor het sterrenbeeld stier (21 april-21 mei). De stier is volhardend en heeft een goede smaak voor mooie dingen. Hij laat zich niets wijsmaken en leeft zijn eigen ritme.

Symbool voor het sterrenbeeld tweelingen (21 mei-21 juni). De drang naar afwisseling en behoefte aan beweging zijn typische kenmerken van het sterrenbeeld Tweelingen. Ze zijn ontzettend nieuwsgierig.

Symbool voor het sterrenbeeld kreeft. Kreeften worden beschreven als zachtaardig, behulpzaam en bescheiden.

Symbool voor het sterrenbeeld leeuw. De periode voor het sterrenbeeld leeuw ligt tussen 23 juli en 23 augustus. Leeuwen zijn zelfbewust, gastvrij en vrijgevig.

Symbool voor het sterrenbeeld maagd. Een maagd weet wat ze wil, hoe ze het wil en hoe ze het bereikt.

Symbool voor het sterrenbeeld weegschaal. Weegschalen houden van harmonie, zijn evenwichtig en diplomatiek. Met goede manieren en etiquette scoor je bij de weegschaal punten!

De schorpioen is het achtste teken in de dierenriem. De periode voor de schorpioen ligt tussen 24 oktober en 22 november. Schorpioenen willen alles doorgronden en onderzoeken. Ze zijn kieskeurig en verkiezen de waarheid boven alles.

De pijl met het dwarsliggende streepje wordt gebruikt als symbool voor het sterrenbeeld boogschutter. Boogschutters worden gezien als onafhankelijk, gul en optimistisch.

De periode tussen 22 december en 20 januari hoort bij het sterrenbeeld steenbok. De steenbok gelooft alleen wat hij met eigen ogen ziet. Je hoeft hem dan ook niets wijs te maken!

Symbool van het sterrenbeeld waterman. De tussen 21 januari en 19 februari geboren watermannen zijn originele tijdgenoten, staan open voor nieuwe dingen en houden van afwisseling.

Mensen met het sterrenbeeld vissen (20 februari-20 maart) onderscheiden zich van anderen door hun sterke gevoeligheid. Ze kunnen goed luisteren en blijven je trouw terzijde staan.

De hoofdletters ID staan afgekort voor identificatienummer. Dit nummer maakt een directe toewijzing mogelijk naar een object, mensen of andere zaken.

Het symbool voor biologisch gevaar waarschuwt voor biologische stoffen die een bedreiging vormen voor mens en milieu. Kan duiden op iemand die gaat werken, terwijl hij een besmettelijke ziekte onder de leden heeft.

Mobiele telefoons moeten soms uitgeschakeld staan, bijvoorbeeld in de bioscoop of in het ziekenhuis. Deze emoji kan ook gebruikt worden om aan te geven: ik ben niet bereikbaar!

Witte bloem met Japanse tekst: “Zeer goed gedaan!” Dit symbool wordt in Japanse scholen als stempel gebruikt voor goede prestaties.

Een steen uit het Japanse Mahjong spel met afbeelding van een rode draak. De speler die als eerste alle stenen met figuren en een paar heeft, wint het spel. De rode draak is een van die figuren.

Dat vind ik goed! Deze emoji wordt in het Japans uitgesproken als “ka” en in het Chinees als “ke” en betekent zoveel als: mogelijk, passend, of ook: toegestaan.

Afbeelding van een smartphone, waarvan het geluid is uitgezet en de trilmodus aangezet. Deze emoji kan gebruikt worden als verzoek om niet te storen, of als verzoek om een antwoord op iets te geven.

Dit is niet gratis! Afbeelding van een Japanse en Chinese uitdrukking. Deze heeft de betekenissen: tol, vergoeding of bezit.

Deze emoji is in Japan bekend als symbool voor de gratis omroepdienst. Het wordt gebruikt voor aanbiedingen waaraan geen kosten zijn verbonden. Kan ook gebruikt worden als: “ik heb niets!” Is het tegenovergestelde van de betaalplicht emoji.

We zijn open! Dit Japanse symbool laat zien dat een zaak geopend is of een service verleend kan worden.

Deze emoji wordt in Japan gebruikt voor het labelen van aanvragen en formulieren. Ook staat het symbool voor de aap uit de dierenriem van de Chinese astrologie.

In het Japans betekent deze emoji ‘tsuki’ en in het Chinees ‘yue’. De vertaling is ‘maandelijks’ of ‘maan’. Het kan bijvoorbeeld duiden op een maandelijks verschuldigd bedrag.

De achtpuntige ster wordt meestal gebruikt voor decoratie en staat symbool voor vreugde, levendigheid en uitbundigheid.

VS staat hier voor ‘versus’ en dat is Latijn voor het woord “tegen’. Dit symbool wordt meestal gebruikt om twee dingen of situaties met elkaar te vergelijken. Bijvoorbeeld hamburger versus pizza, Klytsjko versus Tyson. Het symbool kan echter ook ‘bezwaar!’ betekenen.

Hier kun je een koopje doen! In Japan staat dit symbool voor speciale aanbiedingen en kortingen.

Zeg hier niets over! Dit symbool wordt in Japan en China gebruikt om een geheim aan te duiden.

Ik wens je veel succes! Symbool voor de beste wensen en zegeningen. Wordt ook gebruikt op nationale feestdagen.

Afgesproken! Deze Japanse emoji kan voor een verbintenis staan, bijvoorbeeld in een partnerschap. Het kan ook op een ontmoeting weergeven. Het symbool wordt daarnaast ook toegepast als iemand voor iets, bijvoorbeeld een test of examen geslaagd is.

De Japanse tekst in het wit met een rode achtergrond staat voor volledige inzet en capaciteit. Het symbool wordt bijvoorbeeld gebruikt om aan te geven dat de auto weer vol is getankt, of om aan te geven dat het hotel geen kamers meer beschikbaar heeft. Is het tegenovergestelde van de emoji ‘vrij en onbezet’.

Het Japanse symbool voor ‘uitverkoop’. Het wordt voor kortingsacties op de deur van de winkel gehangen zodat de klant kan zien dat er korting valt te halen.

Let op: verbod! Dit Japanse teken houdt een verbod of beperking in. Een bepaalde handeling of actie is niet gewenst.

Een vlaggenmast met zelfgemaakte Japanse windzakken in de vorm van karpers (Koi-Nobori). Op een kinderfeest worden twee grote karpers als symbool voor de ouders opgehangen en kleine exemplaren als symbool voor de kinderen.

“Dat mag niet”, of, “Doe dat niet!” Het grote rode kruis wordt meestal gebruikt als er iets niet gewenst is, maar kan ook als teken voor vermenigvuldiging of een zoen staan.

Tot hier en niet verder! Symbool voor ‘geen toegang’, of ‘ingang verboden’. Wordt ook toegepast als de chatpartner zich ergert.

Een naambordje wordt gedragen voor identificatie, bijvoorbeeld op het werk. Het tulpvormige ontwerp wordt gebruikt op Japanse kleuterscholen.

Tot hier en niet verder! De toegang tot het gebouw of de ruimte is verboden. Lijkt op een verbodsteken, bijvoorbeeld ‘roken niet toegestaan’.

Het getal 100 in rood, twee keer onderstreept. Deze emoji kan betekenen: ik ben trots, alles is perfect, ik ben het er 100% mee eens, ik had de volledige score in het examen.

Pictogram die veel gebruikt wordt in stripverhalen en manga strips, vaak in combinatie met het woord ‘BAM’. Het geeft aan waar een klap is neergekomen. Iemand is erg boos en geïrriteerd. Waarschuwing: let op, nu ben je te ver gegaan.

Een warm thermaalbad met opstijgende dampen wordt gebruikt als symbool op Japanse kaarten. Ik zou graag een avondje met je willen ontspannen of laten we gaan zwemmen.

Een waarschuwingsbord met een doorgestreepte 18. Let op! Hier zijn alleen volwassenen gewenst.

“Roken is hier niet toegestaan”, of, “Ik ben gestopt met roken!” Op plaatsen waar dit bord hangt, mag niet gerookt worden. Rookverboden dienen onder andere om anderen en de omgeving te beschermen tegen de door het roken veroorzakende nadelen voor de gezondheid.

Dit dikke (rode) symbool in de vorm van een uitroepteken wordt gebruikt om zorgen uit te drukken of om een wens te willen uitroepen.

Het witte uitroepteken vraagt om de aandacht ergens op te richten. In verband met de lichte kleur is het symbool minder dramatisch bedoeld dan het symbool met de rode uitroepteken.

Pardon? Met het vraagteken wordt de hogere betekenis van de zojuist gestelde vraag onderstreept. De chatpartner verwacht direct antwoord.

De vraag moet direct beantwoord worden. Hoe meer vraagtekens, hoe dringender. Het is echter minder dwingend dan het symbool met het rode vraagteken.

De rode kleur en het dubbele aantal uitroeptekens versterken de betekenis van een bericht. Kan ook de urgentie benadrukken. Men hecht een groot belang aan hetgeen gezegd is, of men is geschokt door een bericht.

De gebogen M is een Japans leesteken dat de start van de zanger in een lied markeert. Het wordt ook gebruikt als symbool voor McDonald’s.

Je bent gewaarschuwd! Het zwarte uitroepteken in de gele driehoek is een universeel waarschuwingssymbool. Staat symbool voor potentieel gevaar of iemand begeeft zich op gevaarlijk terrein.

Bord voor automobilisten om bijzonder voorzichtig te rijden en aandacht te schenken aan kinderen die plotseling de weg op kunnen rennen. Deze borden staan dichtbij scholen of langs de weg waar zich dichtbij een school bevindt.

De drietand wordt gebruikt om aan te vallen, om te verdedigen of dient als jachtwapen. Vaak in de hand van goden afgebeeld. Kan een waarschuwing zijn.

Het symbool van de Franse lelie, meestal in de kleur goud of geel afgebeeld, wordt als ridderlijk beschouwd. Wordt gebruikt in de Franse wapenkunst (heraldiek). Het decoratieve symbool is ook te vinden in logo’s en het embleem van de wereldorganisaties van de scouting.

Groen recyclingsymbool dat bestaat uit drie pijlen die tegen de klok in draaien. Het geeft aan dat iets kan worden hergebruikt en is vaak te vinden op verpakkingen.

In het Chinees wordt dit symbool uitgesproken als ‘zhi’ en in het Japans als ‘yubi’. Dit kan worden vertaald als ‘vinger’ of ‘teen’ die een bepaalde richting of plaats aanwijst.

De koers staat gunstig om geld te wisselen! De grafiek geeft de valutawaarde van de Japanse yen weer. De opwaartse curve staat voor de economie en de handel.

Afbeelding van de planeet aarde met lengte- en breedtegraden (meridianen). Deze emoji staat symbool voor internationalisering, bijvoorbeeld wereldwijde bewegingen of het World Wide Web. Op iOS-apparaten is het een pictogram voor het wijzigen van de taal.

Deze emoji staat symbool voor het Japanse Kawaii, een deel van de Japanse cultuur dat om schattigheid draait. Het woord Kawaii betekent letterlijk vertaald: lieflijk en schattig. Lijkt op de vorm van een bloem.

Ik zie je op het metrostation! Dit bord is meestal te vinden in grote steden en dient als wegwijs voor het openbaar vervoer, omdat de metrolijnen ondergronds lopen. Het bord geeft aan waar het metrostation zich bevindt.

Dit symbool voor een cycloon (hevige wervelstorm in de tropen) kan betekenen: voorzichtig, er komt iets op je af. De spiraalvorm kan ook decoratief worden gebruikt. Oorspronkelijk is dit het symbool voor duizeligheid (ik ben duizelig).

Ik ga vanavond vroeg naar bed! De Zzz illustreert in stripverhalen dat iemand slaapt. Het symbool wordt gebruikt om aan te geven dat iemand moe of slaperig is, maar kan ook duiden op desinteresse en verveling.

Ik ga even naar het toilet! De afkorting komt van het Engelse Water Closet. In Duitsland wordt het daarom ook vaak afgekort als Klo. In enkele landen wordt dit symbool in openbare gelegenheden gebruikt voor het toilet.

Hier is nog iets vrij. Japanse emoji voor leegstand of beschikbaarheid. Wordt onder andere gebruikt als verwijzing naar vrije parkeerplaatsen en hotels.

Emoji verwijst naar een kosteloze aanbieding, meestal in verband met een service. In Japan wordt dit symbool vaak gebruikt als aanduiding voor gratis eten of drinken.

Symbool voor Bagagekluizen, waar bagage tegen een vergoeding veilig opgeborgen kan worden. Ze bevinden zich bijvoorbeeld bij luchthavens, of in Japan op busstations.

“Even kijken of ik nog een jongetje ben”. Dit symbool geeft aan welke toiletingang voor de heren de juiste is. Mannen brengen meer tijd op het toilet door dan vrouwen, maar zoeken het toilet ook minder op.

Met het vrouwelijke figuur wordt de damestoilet aangeduid. Een bekend mysterie is nog altijd de vraag waarom vrouwen vaak samen naar het toilet gaan. Kan heel algemeen als symbool gebruikt worden om het vrouwelijke geslacht aan te geven.

Het symbool geeft aan in welke ruimte de baby verschoond kan worden. Emoji verwijst naar pasgeborenen of naar een zwangerschap.

Zin om een filmpje te kijken? Filmprojector of bioscoopwand met gordijnen. Emoji stelt de bioscoop voor.

Toetsenbordknop met een Japans postgebouw, een muzieknoot, een &-teken, en een procentteken. Symbool voor het overschakelen van de alfabetische toetsen naar de numerieke of naar de speciale tekens.

Dat vind ik niet goed. NG staat voor “No Good” en wordt in Japan gebruikt als het tegenovergestelde van OK. De afzender wil je voor een fout behoeden of je ergens voor waarschuwen.