🥰 Smileys en mensen emoji met betekenis

Hier vind je de lijst met smileys en mensen emoji voor Whatsapp, Facebook en co met betekenis en unicode. Veel plezier op ontdekkingsreis in de bonte wereld van emoji’s!

Categorie: 🥰 Smileys & mensen Emoji’s

U+1F600
Grijnzende emoji U+1F600
😀 Grijnzend gezicht

Het vrolijk lachende gezicht is één van de meest gebruikte Emoji’s en eigenlijk overal wel voor te gebruiken: van een eenvoudig gezellig ‘hallootje’ of om blijdschap of enthousiasme over iets tot uitdrukking te brengen. Je kunt er ook gewoon een korte tekst mee opleuken.

 • Anoniem

  Het kan betekenen dat je lacht, terwijl je in feite liegt.

U+1F603
Lachende smiley met open mond en grote ogen U+1F603
😃 Lachend gezicht met open mond

Originele Emoji met een lachend gezicht en grote ogen. Positief gestemde emoji die geluk uitstraalt. Laat enthousiasme zien en kan gebruikt worden voor een vrolijke begroeting tot een gigantische blijdschap.

 • Fleur

  Jongeren gebruiken deze emoji sarcastisch.

U+1F604
Lachende smiley met open mond en pretogen U+1F604
😄 Stralend gezicht met open mond en lachende ogen

Met deze grap ga ik helemaal stuk! Deze emoji is in een joviale bui en schatert het uit. Zijn ogen lachen mee en dat maakt het onderscheid tussen een echte lach en een fake lach. Deze smiley kan ook voor sarcasme gebruikt worden.

 • Anoniem

  Het laat je eerlijke lach zien.

 • Anoniem

  Deze emoji betekent dat ik niet meer kan lachen en volledig instort.

U+1F601
Grijnzende smiley met lachende ogen U+1F601
😁 Grijnzend gezicht met lachende ogen

Vrolijk gezicht met een gulle lach. Staat voor een ontspannen uitgelatenheid. Laat zien dat men zich verheugt op een gebeurtenis en is daar al helemaal opgewonden en enthousiast over of juist een beetje in verlegenheid door geraakt.

 • Anoniem

  Een geamuseerde lach.

U+1F606
Emoji met een lachstuip U+1F606
😆 Lachend gezicht met open mond en gesloten ogen

Dit is zo grappig, ik kan het lachen niet meer stoppen! Een emoji met een onbedaarlijke lachbui, omdat iets zo onvoorstelbaar grappig is. Kan ook gebruikt worden bij leedvermaak of om iemand uit te lachen om hetgeen hem of haar overkomen is. Wordt als emoticon geschreven met de tekens XD en ><.

U+1F605
Emoji met open mond en zweetdruppel U+1F605
😅 Lachend gezicht met open mond en zweetdruppel

Dat ging nog maar net goed. Een zweterige glimlach laat opluchting zien dat een situatie uiteindelijk toch goed is gegaan of goed afgehandeld. Deze emoji wordt ook gebruikt als er een moeilijke taak te wachten staat en dat maakt bij voorbaat al zenuwachtig.

U+1F602
Emoji met tranen van vreugde U+1F602
😂 Gezicht met tranen van vreugde

Ik val van mijn stoel van het lachen! Iets is zo geweldig grappig dat men moet huilen van het lachen. Een lachaanval is niet meer te stoppen. Dit ‘gezicht met tranen van vreugde’ werd in 2015 uitgeroepen tot ‘woord’ van het jaar.

 • Sjoerd

  Ik gebruik het als ik ergens ongelooflijk blij mee ben.

U+1F923
ROFL emoji U+1F923
🤣 Over de grond rollen van het lachen

Dit is zo grappig, ik blijf er in! Valt op de grond en rolt om van het lachen. Het is de emoji-versie van ROFL (Rolling on the floor, laughing).

U+263A
Lachende smiley U+263A
 Lachend gezicht

Ik ben door het dolle heen van blijdschap, volkomen tevreden en sprakeloos! Een smiley met een uitdrukking van gelukzaligheid. Een verlegen lach als reactie op een mooi compliment of leuke gebeurtenis.

U+1F60A
Glimlachende smiley met lachende ogen U+1F60A
😊 Glimlachend gezicht met lachende ogen

Timide en verlegen lacht deze emoji met blozende wangen. Deze smiley draagt blijheid uit en staat voor gevoelens van geluk, tevredenheid, gemoedsrust en dankbaarheid. Als emoticon geschreven als: ^^.

 • Anoniem

  Ik gebruik deze emoji heel vaak bij een persoon die ik eigenlijk helemaal super vind.

U+1F607
Engelengezicht smiley U+1F607
😇 Lachend gezicht met halo

Het lachend gezicht met halo staat voor (gespeelde) onschuld. Iemand heeft een goede daad verricht, is superlief, onschuldig en voorbeeldig. Het engelengezicht kan ook voor de grap gebruikt worden bij minder goede daden of minder goed gedrag.

U+1F642
Enigszins lachende emoji U+1F642
🙂 Enigszins lachend gezicht

Deze emoji heeft een lach op het gezicht en toont zich daarmee met zichzelf en de wereld om hem heen tevreden. Hij kan gebruikt worden om een statement vriendelijker te laten klinken dan hij waarschijnlijk bedoeld was. Ook kan deze smiley een sarcastische betekenis hebben als het beeld van een lachend gezicht eigenlijk helemaal niet met de inhoud van het bericht rijmt.

 • Anoniem

  Je lacht, maar je bent niet gelukkig.

U+1F643
Emoji met gezicht ondersteboven U+1F643
🙃 Gezicht ondersteboven

Deze emoji laat zien dat het allemaal niet zo serieus moet worden opgevat. Het bericht bevat nieuws met dubbelzinnige inhoud of is bedoeld als grap. Het betreft een onzinnige tekst of wordt gebruikt als reactie op een grap of bericht waarbij men in de maling is genomen.

 • Ross

  Je kunt deze emoji ook gebruiken als je iets gewoon leuk vindt of niet weet wat je anders moet sturen.

U+1F609
Knipogende emoji U+1F609
😉 Knipogend gezicht

Deze smiley knipoogt ondeugend met één oog en wil hiermee laten zien dat het om een onschuldig grapje gaat. Het kan ook een uiting van flirten zijn of er zit een dubbelzinnige gedachte achter. Het knipogen geeft de boodschap iets luchtigs; je moet de inhoud van de boodschap vooral niet te ernstig zien, maar luchtig en grappig opvatten.

 • Anoniem

  Het is een bemoedigende knipoog.

U+1F60C
Opgeluchte smiley Whatsapp U+1F60C
😌 Opgelucht gezicht

Dat ging goed! Emoji met een zachte uitdrukking. Hij haalt opgelucht adem en is blij dat er iets onaangenaams voorbij is. Hij kan zich ontspannen, voelt zich opgelucht en dankbaar en zonder zorgen.

 • Anoniem

  Het is een zeer gelukkige emoji.

 • Louise

  Ik stuur de emojy als ik ziek ben (diarree).

 • Fleur

  Het is ook een uiting van vertrouwen.

U+1F60D
Emoji met hartvormige ogen U+1F60D
😍 Lachend gezicht met hartvormige ogen

Het gelukt straalt af van het gezicht met de hartvormige ogen. Hals over kop waanzinnig verliefd in een persoon, plaats of een voorwerp. Uit deze smiley blijkt zowel een grote mate van liefde en genegenheid als dankbaarheid en hij wordt veel gebruikt bij romantische berichten. Men weet uit gekkigheid niet meer waar men het zoeken moet met zoveel geluk.

 • Anoniem

  Ik gebruik het als ik op mijn huisdier let en ik vind het erg schattig.

 • Hilde

  Wordt gebruikt als je iets super moois vindt.

U+1F970
Emoji met gezicht met 3 hartjes U+1F970
🥰 Lachend gezicht met lachende ogen en 3 hartjes

De liefde hangt in de lucht, men bevindt zich met het hoofd in de wolken! Deze romantische emoji met de verliefde gezichtsuitdrukking wordt gebruikt voor hartsaangelegenheden.

 • Anoniem

  Het staat voor het feit dat liefde het allerbelangrijkste is!

 • Anoniem

  “Je bent zo mooi!“

 • Farrai

  Het is een manier om te zeggen, “Ik ben verliefd op je!“

 • Lesley

  Ik stuur het als ik me stralend voel.

 • Anoniem

  Deze emoji wordt vaak gebruikt wanneer iemand erg aardig is of een compliment krijgt.

U+1F618
Smiley dat een kus toeblaast U+1F618
😘 Gezicht dat een kus toeblaast

Deze smiley blaast een kusje naar je toe. Dit kan zowel vriendschappelijk als romantisch bedoeld zijn. Het wordt ook gebruikt om een sarcastisch bericht wat af te zwakken of ironisch bedoeld als reactie op een onvriendelijk bericht. Deze emoji staat symbool voor flirten en is een teken van dankbaarheid.

U+1F617
Kussende emoji U+1F617
😗 Kussend gezicht

Het gezicht stuurt kusjes naar een andere persoon. De open ogen en het neutrale gezicht maken van het kussen geen intieme zaak, maar het betreft hier vooral het sturen van een kus aan een vriend of bekende. Deze smiley kun je ook als een bedankje, “hallootje” of “tot-ziens” symbool zien, maar wordt ook gebruikt voor een “duckface” (waarbij men de lippen tuit) of fluitend gezicht.

 • Anoniem

  Veel mensen denken dat dit een kusmond is. Maar eigenlijk is dit een fluitende emoji.

U+1F619
Kussende smiley met lachende ogen U+1F619
😙 Kussend gezicht met lachende ogen

Een ontspannen gelaatsuitdrukking, glimlachende ogen en getuite, kussende lippen. Een emoji om een vriend te begroeten of een bekende een warme groet te geven. Deze smiley wordt ook als symbool voor een fluitend gezicht gebruikt.

U+1F61A
Kussende smiley met gesloten ogen U+1F61A
😚 Kussend gezicht met gesloten ogen

Het schattige gezicht met gesloten ogen en roze wangetjes wordt gebruikt als dankjewel voor een goede tip of dienst en kan ook gezien worden als een liefdevolle kus aan dierbare vrienden, familie of aan een grote vriendengroep.

U+1F60B
Emoji genietend van eten U+1F60B
😋 Gezicht dat van lekker eten geniet

Deze emoji geniet van eten en likt zijn lippen erbij af. Hij heeft honger, net heerlijk gekookt of een flink bord eten naar binnen gewerkt. Net als de smiley met uitstekende tong wordt ook deze smiley veel gebruikt bij grappige of onzinnige berichten.

 • Liese

  Het laat zien dat je iets sexy of 'lekker' vindt.

U+1F61B
Ondeugende emoji met uitgestoken tong U+1F61B
😛 Gezicht met uitgestoken tong

Deze smiley wordt gebruikt bij een beetje dollen met vrienden, om een ironische opmerking af te zwakken en om ervoor te zorgen dat de andere persoon niet serieus neemt wat je zegt. Je wilt iemand een beetje plagen en laat met het symbool weten dat het gaat om een geintje en dat je het niet serieus bedoelt.

U+1F61D
Uitgestoken tong en dichtgeknepen ogen U+1F61D
😝 Gezicht met uitgestoken tong en dichtgeknepen ogen

Iemand belachelijk maken, irriteren of snoeihard beledigen. Wordt gebruikt in provocerende berichten, zwartgallige humor of leedvermaak.

 • Ann

  Ik gebruik deze emoji als ik iets walgelijk vind of als ik iets helemaal niet leuk vind en het niet lekker vind.

U+1F61C
Uitgestoken tong en knipoog U+1F61C
😜 Gezicht met uitgestoken tong en knipoog

Ondeugend steekt deze smiley zijn tong uit en knippert daarbij met één oog. Hij heeft een grapje gemaakt, loopt gek te doen, of wil een beetje flirten. Hij dolt een beetje en is niet serieus.

U+1F92A
Emoji met gek gezicht U+1F92A
🤪 Gek gezicht

Iets is waanzinnig grappig, de stemming is uitgelaten en men gedraagt zich lekker gek. Deze emoji staat symbool voor helemaal los gaan van blijheid en enthousiasme. Misschien heeft iemand een ondeugende mop verteld.

U+1F928
Smiley met opgetrokken wenkbrauw U+1F928
🤨 Gezicht met opgetrokken wenkbrauw

Doet denken aan de vragende gelaatsuitdrukking van acteur Dwayne Johnson (bekend als The Rock) en wordt ingezet bij scepsis, ongeloof en afkeuring.

 • Anoniem

  Deze smiley kan worden gebruikt om aan te geven dat je iets niet helemaal hebt begrepen.

U+1F9D0
Emoji met monocle U+1F9D0
🧐 Gezicht met monocle

Een monocle is een bril, bestaande uit één glas en bedoeld voor één oog. Eind 19e eeuw werd het dragen van een monocle gezien als statussymbool. Het gezicht met monocle bekijkt zijn omgeving met een gewaarschuwde blik. Iets lijkt hier verdacht! Deze smiley kan gezien worden als de “upper-class” versie van de nadenkende smiley.

U+1F913
Nerd emoji U+1F913
🤓 Nerd gezicht

De enorme bril, het onbeholpen lachje en de hazentanden duiden op grappige of ironische wijze op een streber, maar kan ook gebruikt worden om te laten zien hoe pienter de persoon zelf is. Het is het stereotype van een nerd: een intelligent, maar wat vreemd gekleed persoon die sociaal nogal onhandig is.

U+1F60E
Emoji met zonnebril U+1F60E
😎 Gezicht met zonnebril

De emoji met zonnebril ziet er cool uit en is erg vol van zichzelf of heeft iets goeds gedaan waar hij trots op is. Deze smiley wordt ook gebruikt om de zon, zomervakantie of een strandvakantie te symboliseren.

 • Henk

  Het kan ook betekenen, “Het is mooi op het strand!“

 • Gerda

  Ik stuur het als ik aan het zonnebaden ben!

U+1F929
Lachend gezicht met stervormige ogen U+1F929
🤩 Lachend gezicht met stervormige ogen

Het lachend gezicht met stervormige ogen drukt uit dat men enorm enthousiast is over iets wat gebeurd is of nog komen gaat. Het geeft aan helemaal ondersteboven en sprakeloos te zijn over een ontmoeting met iemand die men erg leuk vindt. Gefascineerd door roem en het leven van de sterren.

 • Ruud

  Ik gebruik deze emoticon bij mensen die ik hoogacht vanwege hun spontaniteit, eerlijkheid en vriendelijkheid.

U+1F973
Gezicht met feesttoeter en feestmuts Whatsapp U+1F973
🥳 Gezicht met feesttoeter en feestmuts

“Dat was een te gek feest” of “Dat moet gevierd worden”. Deze emoji kan ingezet worden voor alle mogelijke vrolijke aangelegenheden wat gevierd zou moeten worden. Kan ook gebruikt worden als de carnavalstijd weer is aangebroken.

U+1F60F
Arrogant lachende emoji U+1F60F
😏 Arrogant gniffelend gezicht

Het half lachende gezicht waar de zelfgenoegzaamheid van afdruipt. Deze smiley heeft een ironische, arrogante en speelse betekenis. Wees op je hoede: iemand zou iets in zijn schild kunnen voeren. Wordt ook als aanstootgevende blik bij flirten en seksuele toespelingen ingezet.

 • Daan

  Ik gebruik het als ik stout ben geweest.

 • Minke

  Het kan aantonen dat wat eerder werd gezegd een grap was.

U+1F612
Ontevreden emoji U+1F612
😒 Ontevreden gezicht

De narrige, sombere blik drukt ontevredenheid uit. Deze emoji is nergens enthousiast over en laat dat ook zien. Uiting van desinteresse en afkeuring.

 • Dennis

  Ik laat zien dat ik begrijp dat een ervaring onplezierig is voor een ander.

U+1F61E
Teleurgestelde emoji U+1F61E
😞 Teleurgesteld gezicht

De droevige emoji laat zijn hoofd hangen, de blik is naar beneden gericht. Deze smiley maakt een gefrustreerde en teleurgestelde indruk en staat symbool voor verdriet, spijt en gewetensbezwaren.

U+1F614
Peinzende emoji Facebook U+1F614
😔 Peinzend gezicht

Een peinzende gezichtsuitdrukking. Deze emoji staart naar de grond en heeft even tijd nodig om na te denken. Staat symbool voor melancholie, algemene ontevredenheid en frustratie.

U+1F61F
Bezorgde emoji U+1F61F
😟 Bezorgd gezicht

Emoji met bezorgd uitziend gezicht vanwege een gecompliceerde situatie of belangrijke gebeurtenis. Voelt zich angstig, onzeker en ongemakkelijk.

U+1F615
Verwarde emoji U+1F615
😕 Verward gezicht

Het verwarde gezicht is in de war geraakt of het niet eens met een bepaalde zaak. Hij is onzeker en ontevreden met de situatie en had het zich anders voorgesteld.

U+1F641
Licht fronzende emoji U+1F641
🙁 Licht fronzend gezicht

“Het spijt me dat te horen”, of, “Ik ben lichtelijk geïrriteerd over wat je zegt”. De frons kan wijzen op afwijzing en ergernis. Ook kan de persoon hiermee bedoelen dat hij verrast is en/of zich een beetje zorgen maakt.

U+2639
Fronzende emoji U+2639
 Fronzend gezicht

Deze smiley is droevig, de mondhoeken zijn naar beneden getrokken. Hij ziet er vreugdeloos, ongelukkig uit en toont afkeuring. Is ontevreden over het weer, kleine fouten of het gedrag van een persoon.

U+1F623
Gekwelde emoji U+1F623
😣 Gekweld gezicht

Deze hulpeloze emoji voelt zich gemarteld en gekweld. Heeft na een zware dag zin om de handdoek in de ring te gooien, maar moet door de situatie heen zien te komen, en dat zal hem op den duur lukken ook.

U+1F616
Onthutste emoji U+1F616
😖 Onthutst gezicht

Hoe heeft dat nu kunnen gebeuren? Deze emoji is gefrustreerd en beeft van woede en machteloosheid. Kan ook verschrikkelijk boos zijn: dit was de druppel die de emmer deed overlopen!

U+1F62B
Emoji is moe Whatsapp U+1F62B
😫 Moe gezicht

Deze emoji met dichtgeknepen ogen en open mond is moe! De reden daarvoor kan zijn: te weinig slaap, om wat er om hem heen gebeurt, of moe vanwege een persoon of situatie. Hij voelt zich totaal uitgeput en heeft nu vooral eerst even een tijdje rust nodig.

U+1F629
Uitgeputte emoji U+1F629
😩 Uitgeput gezicht

Laat me met rust! Deze emoji jammert met opgetrokken wenkbrauwen en afhangede mondhoeken over afmattende en onaangename, maar onvermijdelijke zaken. Hij is huilerig, overstuur en mentaal of fysiek volledig uitgeput.

U+1F97A
Treurig gezicht met grote ogen U+1F97A
🥺 Gezicht met smekende ogen

Deze emoji zorgt met zijn grote glinsterende ogen voor een humoristische uitdrukking. De emoji vraagt smekend om iets: hij wil geld of de auto lenen. Als om iets vragen niet helpt, kun je met grote smekende hondenogen alsnog een laatste poging wagen om te krijgen wat je wilt.

 • Anoniem

  Deze emoji zegt iets schattigs met zijn grote stralende ogen.

 • Eric

  Wanneer iemand wordt geraakt of ontroerd omdat iemand onverwacht iets aardigs of positiefs heeft gezegd.

U+1F622
Smiley met tranen U+1F622
😢 Huilend gezicht

Een treurig gezicht, waarbij een traan over de wang rolt. Men is overstuur en voelt zich gekwetst. Het betreft niet een algemeen gevoel van verdriet, maar meer gericht op een kwestie. Bij de herinnering hieraan voelt men zich nog steeds erg gekwetst.

U+1F62D
Heftig huilende smiley U+1F62D
😭 Heftig huilend gezicht

Radeloos en ontroostbaar gezicht. De tranen stromen als een waterval uit de ogen. Deze emoji staat symbool voor gekwetst zijn, pijn of nederlaag. Ook wordt hij wel in ironische zin gebruikt om aan te geven dat iets zo grappig is dat je moet huilen van het lachen.

U+1F624
Triomferende emoji U+1F624
😤 Triomferend gezicht

Uit de neus komen witte stoomwolken. Het staat voor een minachtend snuiven als teken van superioriteit. Deze smiley viert met trots zijn succesvolle overwinning.

 • Lisa

  Het drukt een grote trots uit.

 • Liese

  Je bent gefrustreerd en boos over iets.

U+1F620
Boze emoji U+1F620
😠 Boos gezicht

Deze smiley is chagrijnig, geïrriteerd en boos. Wordt gebruikt als een reactie op iets ongunstigs of als teken van afwijzing. Je kunt deze persoon op dit moment maar beter uit de weg gaan.

U+1F621
Pruilende smiley Whatsapp U+1F621
😡 Pruilend gezicht

Het pruilende gezicht drukt ongenoegen uit over een persoon of situatie. Wees voorzichtig: explosiegevaar! Deze smiley ergert zich en staat op het punt te ontploffen uit woede. Zijn gezicht is al rood aangelopen.

U+1F92C
Smiley met symbolen over de mond U+1F92C
🤬 Gezicht met symbolen voor de mond

Met de symbolen voor de mond wordt vloeken uitgebeeld. Deze ernstig kijkende smiley is opgefokt en zijn ogen schieten vuur. Hij staat voor een plotselinge woedeaanval of uiting van frustratie.

U+1F92F
Emoji met geëxplodeerd hoofd U+1F92F
🤯 Exploderend hoofd

“Ik snap het niet”, of “Hier sla je stijl van achterover” zijn de uitdrukkingen die passen bij de emoji met het exploderende hoofd. Iets is enorm opwindend of verrassend. Men gebruikt deze emoji ook om aan te geven dat iets als schokkend is ervaren of dat men groot ontzag voor iets of iemand heeft.

 • Anoniem

  Voor mij drukt het uit dat er gewoon zoveel prikkels op me inwerken dat ik bijna gek word.

U+1F633
Blozende emoji U+1F633
😳 Blozend gezicht

De smiley met het blozende gezicht is verbijsterd en is in een onaangename situatie belandt of heeft een pijnlijke fout gemaakt. Het blozend gezicht drukt een gevoel van schaamte uit. Kan ook een reactie zijn op een compliment of vleiend bericht waar men bepaald niet op zat te wachten.

 • Jaela

  U schaamt zich voor een opmerking die over u gemaakt of ontvangen is.

U+1F975
Rood gezicht met zweetdruppels U+1F975
🥵 Oververhit gezicht

Het is zo heet, ik vrees dat ik kans maak op een zonnesteek! Een hoogrode kleur in het gezicht, de tong hangt uit de mond en de zweetdruppels staan op het voorhoofd. In Iran ligt het heetste gebied wereldwijd. In 2005 werd hier in de Lut woestijn met 70,7 °C de hoogste temperatuur ooit gemeten.

 • Maureen

  Als iemand boos wordt om iets wat je zei.

 • Anoniem

  Ik gebruik het voor iemand die te lang gehuild heeft en flauwgevallen is.

 • Jan

  Het kan ook betekenen dat je een persoon erg heet vindt.

U+1F976
Blauw gezicht U+1F976
🥶 Bevroren gezicht

Het is zo koud dat dood door bevriezing op de loer ligt. De lach op het gezicht is bevroren. Het gezicht al helemaal blauw van de kou. De gezichtsuitdrukking is door de kou gekweld. Hier kan alleen nog maar een kopje warme thee, koffie of een warm bad soelaas bieden.

U+1F631
Door angst verlamde emoji U+1F631
😱 Door angst verlamd gezicht

Een angstig schreeuwend gezicht met twee handen. Deze emoji is door angst verlamd of heeft zojuist schokkend nieuws vernomen. Deze wat griezelige smiley kan ook ironisch ingezet worden als symbool voor Halloween.

 • Dylano

  Ik ben doodsbang.

U+1F628
Angstige emoji U+1F628
😨 Angstig gezicht

Het geschrokken gezicht drukt angst uit en lijkt verlamd. Het is waarschijnlijk naar aanleiding van een bedenkelijke gebeurtenis of intensieve belevenis geheel onverwachts totaal overrompeld en is daardoor totaal uit het veld geslagen.

U+1F630
Smiley met blauw voorhoofd U+1F630
😰 Gezicht met open mond en zweetdruppel

Ik ben van streek! Het angstige gezicht waar het koude zweet op het voorhoofd staat, laat zien dat het zich zorgen maakt. De mond is sprakeloos open gevallen. Vanwege stress of psychische overbelasting breekt het zweet hem uit.

 • Sjoerd

  Het roept je op om naar jezelf te kijken en niet naar de behoeften van anderen. als je te veel naar anderen kijkt dan wordt je onheilspellender vanbinnen

U+1F625
Teleurgestelde, opgeluchte smiley U+1F625
😥 Teleurgesteld maar tevens opgelucht gezicht

Het lucht deze smiley op dat ergens een einde aan is gekomen, maar is tegelijkertijd daarbij wel teleurgesteld of bezorgd. Er is een stresssituatie aan vooraf gegaan met een ongelukkige uitkomst, bijvoorbeeld een examen. Men is uit een moeilijke of delicate situatie gekomen, maar niet zonder slag of stoot.

U+1F613
Emoji met zweetdruppel U+1F613
😓 Gezicht met zweetdruppel

Het gezicht met zweetdruppel staat symbool voor stress of zorgen over een vervelende situatie. De dingen zijn anders gelopen als van tevoren bedacht. School geeft veel stress of de werkdruk is te hoog op kantoor. Hij is moe, maar heeft nog zoveel te doen.

U+1F917
Emoji met handen U+1F917
🤗 Gezicht met handen uitgestoken voor een knuffel

Deze smiley met blozende wangetjes steekt zijn handen naar je uit om je een knuffel te geven. Het is een open en hartelijk gebaar en straalt warmte en vriendelijkheid uit.

 • Diene

  Ik gebruik het als een zwaaiende smiley.

U+1F914
Nadenkende emoji U+1F914
🤔 Nadenkend gezicht

De hand op de kin zet het gezicht in een nadenkende pose. Er wordt nagedacht over een uitspraak, de intelligentie van een persoon of een open vraag. Deze emoji is nog druk in overpeinzing of denkt na over een geniaal repliek.

 • Anoniem

  Ik stuur het wanneer ik niet zeker weet wat er bedoeld wordt of wanneer ik iets twijfelachtigs vind.

U+1F92D
Smiley met hand over de mond U+1F92D
🤭 Gezicht met hand over de mond

Het gezicht met hand over de mond geeft aan dat men geschokt of verrast is door hetgeen wat hem zojuist duidelijk is geworden. Het is een gebaar waaraan je kunt herkennen dat de ander niet de waarheid heeft vertelt, of dat hij op het punt staat je voor te liegen.

 • Monique

  Op die manier verborgen de mensen hun slechte tanden met hun hand, heel beschaamd, terwijl ze lachten. Ik gebruik het, bijvoorbeeld, als ik denk dat ik een fout heb gemaakt.

U+1F92B
Psst emoji U+1F92B
🤫 Tot stilte manend gezicht

Pssst! De ander moet nu stoppen met praten. Staat ook symbool voor het delen van een geheim, wat niet verder verteld mag worden, maar ook om op een aardige manier te zeggen dat iemand zijn mond moet houden.

U+1F925
Emoji met lange neus U+1F925
🤥 Liegend gezicht

Zijn neus wordt, net als bij Pinocchio, bij elke leugen langer. Daarom staat deze smiley symbool voor leugenaar, valsheid, opschepperij of onwaarschijnlijk verhaal.

U+1F636
Emoji zonder mond U+1F636
😶 Gezicht zonder mond

Het gezicht zonder mond symboliseert een persoon die over een bepaald thema niets wil en kan zeggen. Het wordt gebruikt bij moeilijke, pijnlijke of vervelende gesprekken. Stel je eens voor wat het zou zeggen als het een mond zou hebben!

U+1F610
Emoji met rechte mond U+1F610
😐 Neutraal gezicht

Een pokerface! Het uitdrukkingsloze gezicht heeft een neutrale uitstraling. Deze smiley is niet onder de indruk, onhandig of onverschillig.

 • Anoniem

  Het staat voor: “Je bent echt dom.“

U+1F611
Emoji met uitdrukkingsloos gezicht U+1F611
😑 Uitdrukkingsloos gezicht

Het uitdrukkingsloos gezicht met gesloten ogen en gesloten mond is moe, geïrriteerd en emotieloos. Het geduld is op en hij is aan het eind van zijn Latijn. Hij kan de juiste woorden niet meer vinden om een gesprek voort te zetten.

 • Anoniem

  Het wordt gebruikt als iemand denkt dat hij grappig is, maar dat niet is.

U+1F62C
Emoji met grimas trekkend gezicht U+1F62C
😬 Grimas trekkend gezicht

Oei, wat gênant. De uitdrukking van de smiley met het grimas trekkend gezicht laat zien dat hij in verlegenheid is gebracht en nerveus en wat onbeholpen reageert. Iemand heeft iets doms gedaan en probeert de ontstane gespannen situatie met het trekken van een grimas op te lossen.

 • Susanne

  Ik gebruik de emoji als ik iets vergeet.

U+1F644
Emoji met rollende ogen U+1F644
🙄 Gezicht met rollende ogen

Deze emoji rolt met zijn ogen en laat daarmee zien dat een situatie of persoon hem verveelt en irriteert. Heeft geen interesse (meer) in het bericht.

U+1F62E
Emoji met opengevallen mond U+1F62E
😮 Gezicht met opengevallen mond

Wow! Ik ben onder de indruk! Deze emoji is verwonderd en verbaast en kan zowel aangenaam als onaangenaam verrast zijn. Wordt gebruikt bij een lichte verbazing tot een gevoel van volledig overweldigd zijn.

U+1F626
Fronsende smiley U+1F626
😦 Fronsend gezicht met open mond

Niet te geloven dat jij dat hebt gedaan! De emoji met het fronsend gezicht met open mond straalt echter niet alleen verontwaardiging uit, maar ook angst, bezorgdheid en wantrouwen. Wordt gebruikt als reactie op een onaangename verrassing. Je hebt iemand ergens op betrapt en voelt je daarbij totaal overrompeld.

U+1F627
Gekwelde emoji U+1F627
😧 Gekweld gezicht

Er is iets onverwachts gebeurd! Het gezicht met opgetrokken wenkbrauwen, open ogen en open mond drukt een gemengd gevoel van shock en teleurstelling uit. Deze emoji refereert naar angst, frustratie, geschokt zijn en onverwachtse, negatieve verrassingen.

U+1F62F
Sprakeloze emoji U+1F62F
😯 Sprakeloos gezicht

Alsjemenou? Het onaangenaam verraste gezicht heeft er geen woorden voor. Wordt gebruikt als antwoord op een schokkend of vervelend bericht of gedraging. Deze smiley heeft niets meer toe te voegen aan hetgeen is gezegd.

U+1F632
Verbaasde emoji U+1F632
😲 Verbaasd gezicht

Ongelooflijk wat hier aan de hand is, had er werkelijk geen idee van! Het verbaasde gezicht met wijd opengevallen mond en ogen illustreert de totaal onverwachte situatie en is volledig in shock of ongeloof. Het is nauwelijks te bevatten wat de berichtgever zojuist overkomen is.

U+1F634
ZZZ slaperige emoji U+1F634
😴 Slapend gezicht

Welterusten en droom zacht! De letters zZz boven het hoofd worden in stripverhalen of cartoons vaak gebruikt voor slapende figuren. Deze emoji is moe en verlangt naar zijn bed, of is uit verveling al voordat hij het bed bereikt heeft in slaap gevallen.

U+1F924
Kwijlende emoji U+1F924
🤤 Kwijlend gezicht

Een kwijlend gezicht, waarbij het speeksel uit de mondhoek stroomt. Het staat symbool voor het verlangen naar die ene persoon, dat heerlijke eten, die nieuwe auto of als voorpret op iets wat gebeuren gaat. Drukt een extreme belangstelling voor iets en een hevig verlangen uit.

 • Anoniem

  Als je kwijlt of als er iets anders vies gebeurt met slijm.

 • Liese

  Wordt gebruikt als je iets of iemand sexy vindt en de hele tijd naar die persoon zou kunnen kijken.

U+1F62A
Slaperige smiley U+1F62A
😪 Slaperig gezicht

Deze emoji is bekaf en zou het liefst willen slapen. De druppel die uit de neus komt, wordt veel gebruikt in de Japanse manga tekenstijl om een slapend figuur weer te geven, of om uit te beelden dat een gesprek of een uitstapje extreem saai en slaapverwekkend is.

U+1F635
Emoji met X ogen U+1F635
😵 Versuft gezicht

Alles duizelt! Deze emoji met gekruiste ogen en opengevallen mond is totaal versuft en weet niet meer waar hij het zoeken moet. Deze emoji staat echter ook symbool voor sterke emoties en dronkenschap.

 • Anoniem

  Het wordt gebruikt als er iets is wat je niet bevalt of in de context van een uitroep die niet serieus bedoeld is, bijvoorbeeld: “Help, oh nee, ik ga dood!“

U+1F910
Emoji met een rits als mond U+1F910
🤐 Gezicht met een rits als mond

De mond heeft plaatsgemaakt voor een ritssluiting. Het symboliseert de verzegeling van de lippen. Het geheim is veilig, er zal niets over worden losgelaten. Deze smiley kan ook gebruikt worden om aan te geven dat iemand voor iets de juiste woorden niet voor kan vinden.

U+1F974
Emoji met gek gezicht U+1F974
🥴 Gezicht met ongelijke ogen en golvende mond

De ogen van deze emoji staan half open/half dicht, zijn mond hangt scheef en hij heeft een blos op de wangen. Hij maakt een verwarde indruk, tot stand gekomen door uitputting of de voor hem op het moment verwarrende emotionele gevoelswereld. Wordt ook gebruikt om dronkenschap aan te duiden.

U+1F922
Groene kots emoji U+1F922
🤢 Misselijk gezicht

Deze emoji ziet helemaal groen. Hij voelt zich helemaal niet lekker en het lijkt erop alsof hij moet overgeven. Kan als symbool gebruikt worden voor walging en afkeer, maar ook voor ziekte.

 • Edwin

  Het betekent dat je je zo ziek voelt dat je moet overgeven.

U+1F92E
Brakende smiley U+1F92E
🤮 Brakend gezicht

„Ik zou zo kunnen overgeven“ zegt deze smiley. Deze emoji wordt gebruikt om aan te geven in welke staat van dronkenschap men zich vorige nacht begaf, maar kan ook aangeven hoe men over een bepaald iets denkt.

U+1F927
Niezend gezicht emoji U+1F927
🤧 Niezend gezicht

Een niezend gezicht dat met gesloten ogen in een zakdoek snuit. Ik ben verkouden! Deze emoji wordt gebruikt om aan te geven dat men zich niet lekker voelt of ziek is.

U+1F637
Emoji met mondkapje U+1F637
😷 Gezicht met mondkapje

Het mondkapje zorgt voor bescherming. Dit kan bescherming voor zichzelf voorstellen of om anderen niet aan te steken. Het kan duiden op een ziekenhuisopname, artsenbezoek of een ziekte. In Azië is het dragen van een mondkapje overigens een heel normale zaak.

 • Jamie

  In tijden van Corona, staat het voor proberen het niet te vangen.

U+1F912
Emoji met koortsthermometer U+1F912
🤒 Gezicht met koortsthermometer

Het treurige gezicht heeft een koortsthermometer in zijn mond en ziet er ziek uit. Hij heeft griep onder de leden of lijdt aan een ziekte wat koorts heeft veroorzaakt. Of hij maakt zich zorgen dat hij ziek gaat worden.

U+1F915
Emoji met verband U+1F915
🤕 Gezicht met een verband om het hoofd

Een triest gezicht met een verband om het hoofd. Iemand is ziek, heeft een ongeluk gehad of ligt in het ziekenhuis. Het verband staat symbool voor gezondheidsproblemen.

U+1F911
Smiley met dollartekens in ogen U+1F911
🤑 Gezicht met geld in de mond

Deze smiley heeft dollartekens in zijn ogen en briefgeld op de plaats van de tong. Hij zou een geldprijs gewonnen kunnen hebben of een goed gevoel hebben over financiële kans. Deze emoji impliceert een gevoel van rijkdom.

U+1F920
Cowboy emoji U+1F920
🤠 Gezicht met cowboyhoed

Howdy! Het is met zijn cowboyhoed uit het wilde westen een typisch Amerikaanse smiley. Staat symbool voor vrijheid, natuur en hard werken.

 • Anoniem

  Deze emoji wordt vaak gebruikt als je gaat paardrijden.

U+1F608
Emoji met duivelhoorntjes U+1F608
😈 Lachende duivel met hoorns

Deze duivelse smiley lacht en heeft duivel hoorntjes. Hij heeft zin om onheil te veroorzaken, is door de duivel bezeten en bedenkt iets heel gemeens.

 • Liese

  Het kan gebruikt worden om iets ondeugends of stouts uit te drukken.

U+1F47F
Duivel emoji U+1F47F
👿 Duivel

De duivel fronst, ziet er grimmig uit en heeft geen zin om een grapje te maken. Wees voorzichtig! Deze emoji staat voor boosaardige handelingen of opmerkingen en voor verraad.

U+1F479
Oger demon U+1F479
👹 Japanse Oger demon Namahage

De Oni is een demon uit de Japanse mythologie. Op oudejaarsavond wordt op traditionele wijze deze afschuwwekkende demon met behulp van een masker met een rood hoofd en horens en wild haar gedragen om boze geesten te verjagen.

U+1F47A
Japanse duivel U+1F47A
👺 Japanse duivel

Tengu is een Japans fabeldier en is afgeleid het Chinese woord, wat ‘hemelse hond’ betekent. Het is een mythologisch wezen: half mens, half vogel. Hij heeft bovennatuurlijke krachten en zorgt voor rampspoed. Kenmerkend voor dit figuur is de lange neus en de zware wenkbrauwen.

U+1F921
Clown emoji U+1F921
🤡 Clownsgezicht

Hou op met grappen maken! Het geschminkte clownsgezicht uit het circus staat symbool voor plezier en amusement, maar kan bij bepaalde mensen dankzij het personage uit Stephens Kings horrorfilm “It” ook angsten veroorzaken.

 • Amaya

  Deze smiley is erg eng.

U+1F4A9
Drol emoji U+1F4A9
💩 Drol

Sh*t! De lachende drol wordt grappend gebruikt om een bepaalde situatie te beschrijven en het scheldwoord te vervangen, maar kan ook gebruikt worden als een uiting van kritiek op de chatpartner.

 • Mara

  Voor mijn vrienden en mij, symboliseert het geluk.

U+1F47B
Spook emoji U+1F47B
👻 Spook

Dit lachende, grappige spookje is te schattig om anderen bang te maken en schade te berokkenen. Het wordt gebruikt als symbool voor Halloween of voor de grap om enge zaken aan te duiden, bijvoorbeeld spannende films.

U+1F480
Schedel emoji U+1F480
💀 Schedel

Dat is extreem gevaarlijk! De schedel emoji staat symbool voor dood en gevaar. Kan een echte bedreiging zijn, maar ook sarcastisch of humoristisch worden gebruikt.

 • Fleur

  Mijn vrienden en ik gebruiken het als iets zo hilarisch is dat je het gevoel hebt te sterven van het lachen.

U+2620
Doodshoofd emoji U+2620
 Doodshoofd

Pas op! De schedel met gekruiste botten staat symbool voor de dood en houdt een waarschuwing in voor gevaar en giftige stoffen.

U+1F47D
Alien emoji Whatsapp U+1F47D
👽 Buitenaards wezen

De aliens zijn gearriveerd! Deze emoji staat symbool voor een buitenaards wezen. Vrees niet: het vriendelijk lachende buitenaards wezentje komt in vrede.