🥰 Smileys en mensen emoji met betekenis

Hier vind je de lijst met smileys en mensen emoji voor Whatsapp, Facebook en co met betekenis en unicode. Veel plezier op ontdekkingsreis in de bonte wereld van emoji’s!

Categorie: 🥰 Smileys & mensen Emoji’s

U+1F600
Grijnzende emoji U+1F600
😀 Grijnzend gezicht

Het vrolijk lachende gezicht is één van de meest gebruikte Emoji’s en eigenlijk overal wel voor te gebruiken: van een eenvoudig gezellig ‘hallootje’ of om blijdschap of enthousiasme over iets tot uitdrukking te brengen. Je kunt er ook gewoon een korte tekst mee opleuken.

U+1F603
Lachende smiley met open mond en grote ogen U+1F603
😃 Lachend gezicht met open mond

Originele Emoji met een lachend gezicht en grote ogen. Positief gestemde emoji die geluk uitstraalt. Laat enthousiasme zien en kan gebruikt worden voor een vrolijke begroeting tot een gigantische blijdschap.

U+1F604
Lachende smiley met open mond en pretogen U+1F604
😄 Stralend gezicht met open mond en lachende ogen

Met deze grap ga ik helemaal stuk! Deze emoji is in een joviale bui en schatert het uit. Zijn ogen lachen mee en dat maakt het onderscheid tussen een echte lach en een fake lach. Deze smiley kan ook voor sarcasme gebruikt worden.

U+1F601
Grijnzende smiley met lachende ogen U+1F601
😁 Grijnzend gezicht met lachende ogen

Vrolijk gezicht met een gulle lach. Staat voor een ontspannen uitgelatenheid. Laat zien dat men zich verheugt op een gebeurtenis en is daar al helemaal opgewonden en enthousiast over of juist een beetje in verlegenheid door geraakt.

U+1F606
Emoji met een lachstuip U+1F606
😆 Lachend gezicht met open mond en gesloten ogen

Dit is zo grappig, ik kan het lachen niet meer stoppen! Een emoji met een onbedaarlijke lachbui, omdat iets zo onvoorstelbaar grappig is. Kan ook gebruikt worden bij leedvermaak of om iemand uit te lachen om hetgeen hem of haar overkomen is. Wordt als emoticon geschreven met de tekens XD en ><.

U+1F605
Emoji met open mond en zweetdruppel U+1F605
😅 Lachend gezicht met open mond en zweetdruppel

Dat ging nog maar net goed. Een zweterige glimlach laat opluchting zien dat een situatie uiteindelijk toch goed is gegaan of goed afgehandeld. Deze emoji wordt ook gebruikt als er een moeilijke taak te wachten staat en dat maakt bij voorbaat al zenuwachtig.

U+1F602
Emoji met tranen van vreugde U+1F602
😂 Gezicht met tranen van vreugde

Ik val van mijn stoel van het lachen! Iets is zo geweldig grappig dat men moet huilen van het lachen. Een lachaanval is niet meer te stoppen. Dit ‘gezicht met tranen van vreugde’ werd in 2015 uitgeroepen tot ‘woord’ van het jaar.

U+1F923
ROFL emoji U+1F923
🤣 Over de grond rollen van het lachen

Dit is zo grappig, ik blijf er in! Valt op de grond en rolt om van het lachen. Het is de emoji-versie van ROFL (Rolling on the floor, laughing).

U+263A
Lachende smiley U+263A
 Lachend gezicht

Ik ben door het dolle heen van blijdschap, volkomen tevreden en sprakeloos! Een smiley met een uitdrukking van gelukzaligheid. Een verlegen lach als reactie op een mooi compliment of leuke gebeurtenis.

U+1F60A
Glimlachende smiley met lachende ogen U+1F60A
😊 Glimlachend gezicht met lachende ogen

Timide en verlegen lacht deze emoji met blozende wangen. Deze smiley draagt blijheid uit en staat voor gevoelens van geluk, tevredenheid, gemoedsrust en dankbaarheid. Als emoticon geschreven als: ^^.

U+1F607
Engelengezicht smiley U+1F607
😇 Lachend gezicht met halo

Het lachend gezicht met halo staat voor (gespeelde) onschuld. Iemand heeft een goede daad verricht, is superlief, onschuldig en voorbeeldig. Het engelengezicht kan ook voor de grap gebruikt worden bij minder goede daden of minder goed gedrag.

U+1F642
Enigszins lachende emoji U+1F642
🙂 Enigszins lachend gezicht

Deze emoji heeft een lach op het gezicht en toont zich daarmee met zichzelf en de wereld om hem heen tevreden. Hij kan gebruikt worden om een statement vriendelijker te laten klinken dan hij waarschijnlijk bedoeld was. Ook kan deze smiley een sarcastische betekenis hebben als het beeld van een lachend gezicht eigenlijk helemaal niet met de inhoud van het bericht rijmt.

U+1F643
Emoji met gezicht ondersteboven U+1F643
🙃 Gezicht ondersteboven

Deze emoji laat zien dat het allemaal niet zo serieus moet worden opgevat. Het bericht bevat nieuws met dubbelzinnige inhoud of is bedoeld als grap. Het betreft een onzinnige tekst of wordt gebruikt als reactie op een grap of bericht waarbij men in de maling is genomen.

U+1F609
Knipogende emoji U+1F609
😉 Knipogend gezicht

Deze smiley knipoogt ondeugend met één oog en wil hiermee laten zien dat het om een onschuldig grapje gaat. Het kan ook een uiting van flirten zijn of er zit een dubbelzinnige gedachte achter. Het knipogen geeft de boodschap iets luchtigs; je moet de inhoud van de boodschap vooral niet te ernstig zien, maar luchtig en grappig opvatten.

U+1F60C
Opgeluchte smiley Whatsapp U+1F60C
😌 Opgelucht gezicht

Dat ging goed! Emoji met een zachte uitdrukking. Hij haalt opgelucht adem en is blij dat er iets onaangenaams voorbij is. Hij kan zich ontspannen, voelt zich opgelucht en dankbaar en zonder zorgen.

U+1F60D
Emoji met hartvormige ogen U+1F60D
😍 Lachend gezicht met hartvormige ogen

Het gelukt straalt af van het gezicht met de hartvormige ogen. Hals over kop waanzinnig verliefd in een persoon, plaats of een voorwerp. Uit deze smiley blijkt zowel een grote mate van liefde en genegenheid als dankbaarheid en hij wordt veel gebruikt bij romantische berichten. Men weet uit gekkigheid niet meer waar men het zoeken moet met zoveel geluk.

U+1F970
Emoji met gezicht met 3 hartjes U+1F970
🥰 Lachend gezicht met lachende ogen en 3 hartjes

De liefde hangt in de lucht, men bevindt zich met het hoofd in de wolken! Deze romantische emoji met de verliefde gezichtsuitdrukking wordt gebruikt voor hartsaangelegenheden.

U+1F618
Smiley dat een kus toeblaast U+1F618
😘 Gezicht dat een kus toeblaast

Deze smiley blaast een kusje naar je toe. Dit kan zowel vriendschappelijk als romantisch bedoeld zijn. Het wordt ook gebruikt om een sarcastisch bericht wat af te zwakken of ironisch bedoeld als reactie op een onvriendelijk bericht. Deze emoji staat symbool voor flirten en is een teken van dankbaarheid.

U+1F617
Kussende emoji U+1F617
😗 Kussend gezicht

Het gezicht stuurt kusjes naar een andere persoon. De open ogen en het neutrale gezicht maken van het kussen geen intieme zaak, maar het betreft hier vooral het sturen van een kus aan een vriend of bekende. Deze smiley kun je ook als een bedankje, “hallootje” of “tot-ziens” symbool zien, maar wordt ook gebruikt voor een “duckface” (waarbij men de lippen tuit) of fluitend gezicht.

U+1F619
Kussende smiley met lachende ogen U+1F619
😙 Kussend gezicht met lachende ogen

Een ontspannen gelaatsuitdrukking, glimlachende ogen en getuite, kussende lippen. Een emoji om een vriend te begroeten of een bekende een warme groet te geven. Deze smiley wordt ook als symbool voor een fluitend gezicht gebruikt.

U+1F61A
Kussende smiley met gesloten ogen U+1F61A
😚 Kussend gezicht met gesloten ogen

Het schattige gezicht met gesloten ogen en roze wangetjes wordt gebruikt als dankjewel voor een goede tip of dienst en kan ook gezien worden als een liefdevolle kus aan dierbare vrienden, familie of aan een grote vriendengroep.

U+1F60B
Emoji genietend van eten U+1F60B
😋 Gezicht dat van lekker eten geniet

Deze emoji geniet van eten en likt zijn lippen erbij af. Hij heeft honger, net heerlijk gekookt of een flink bord eten naar binnen gewerkt. Net als de smiley met uitstekende tong wordt ook deze smiley veel gebruikt bij grappige of onzinnige berichten.

U+1F61B
Ondeugende emoji met uitgestoken tong U+1F61B
😛 Gezicht met uitgestoken tong

Deze smiley wordt gebruikt bij een beetje dollen met vrienden, om een ironische opmerking af te zwakken en om ervoor te zorgen dat de andere persoon niet serieus neemt wat je zegt. Je wilt iemand een beetje plagen en laat met het symbool weten dat het gaat om een geintje en dat je het niet serieus bedoelt.

U+1F61D
Uitgestoken tong en dichtgeknepen ogen U+1F61D
😝 Gezicht met uitgestoken tong en dichtgeknepen ogen

Iemand belachelijk maken, irriteren of snoeihard beledigen. Wordt gebruikt in provocerende berichten, zwartgallige humor of leedvermaak.

U+1F61C
Uitgestoken tong en knipoog U+1F61C
😜 Gezicht met uitgestoken tong en knipoog

Ondeugend steekt deze smiley zijn tong uit en knippert daarbij met één oog. Hij heeft een grapje gemaakt, loopt gek te doen, of wil een beetje flirten. Hij dolt een beetje en is niet serieus.

U+1F92A
Emoji met gek gezicht U+1F92A
🤪 Gek gezicht

Iets is waanzinnig grappig, de stemming is uitgelaten en men gedraagt zich lekker gek. Deze emoji staat symbool voor helemaal los gaan van blijheid en enthousiasme. Misschien heeft iemand een ondeugende mop verteld.

U+1F928
Smiley met opgetrokken wenkbrauw U+1F928
🤨 Gezicht met opgetrokken wenkbrauw

Doet denken aan de vragende gelaatsuitdrukking van acteur Dwayne Johnson (bekend als The Rock) en wordt ingezet bij scepsis, ongeloof en afkeuring.

U+1F9D0
Emoji met monocle U+1F9D0
🧐 Gezicht met monocle

Een monocle is een bril, bestaande uit één glas en bedoeld voor één oog. Eind 19e eeuw werd het dragen van een monocle gezien als statussymbool. Het gezicht met monocle bekijkt zijn omgeving met een gewaarschuwde blik. Iets lijkt hier verdacht! Deze smiley kan gezien worden als de “upper-class” versie van de nadenkende smiley.

U+1F913
Nerd emoji U+1F913
🤓 Nerd gezicht

De enorme bril, het onbeholpen lachje en de hazentanden duiden op grappige of ironische wijze op een streber, maar kan ook gebruikt worden om te laten zien hoe pienter de persoon zelf is. Het is het stereotype van een nerd: een intelligent, maar wat vreemd gekleed persoon die sociaal nogal onhandig is.

U+1F60E
Emoji met zonnebril U+1F60E
😎 Gezicht met zonnebril

De emoji met zonnebril ziet er cool uit en is erg vol van zichzelf of heeft iets goeds gedaan waar hij trots op is. Deze smiley wordt ook gebruikt om de zon, zomervakantie of een strandvakantie te symboliseren.

U+1F929
Lachend gezicht met stervormige ogen U+1F929
🤩 Lachend gezicht met stervormige ogen

Het lachend gezicht met stervormige ogen drukt uit dat men enorm enthousiast is over iets wat gebeurd is of nog komen gaat. Het geeft aan helemaal ondersteboven en sprakeloos te zijn over een ontmoeting met iemand die men erg leuk vindt. Gefascineerd door roem en het leven van de sterren.

U+1F973
Gezicht met feesttoeter en feestmuts Whatsapp U+1F973
🥳 Gezicht met feesttoeter en feestmuts

“Dat was een te gek feest” of “Dat moet gevierd worden”. Deze emoji kan ingezet worden voor alle mogelijke vrolijke aangelegenheden wat gevierd zou moeten worden. Kan ook gebruikt worden als de carnavalstijd weer is aangebroken.

U+1F60F
Arrogant lachende emoji U+1F60F
😏 Arrogant gniffelend gezicht

Het half lachende gezicht waar de zelfgenoegzaamheid van afdruipt. Deze smiley heeft een ironische, arrogante en speelse betekenis. Wees op je hoede: iemand zou iets in zijn schild kunnen voeren. Wordt ook als aanstootgevende blik bij flirten en seksuele toespelingen ingezet.

U+1F612
Ontevreden emoji U+1F612
😒 Ontevreden gezicht

De narrige, sombere blik drukt ontevredenheid uit. Deze emoji is nergens enthousiast over en laat dat ook zien. Uiting van desinteresse en afkeuring.

U+1F61E
Teleurgestelde emoji U+1F61E
😞 Teleurgesteld gezicht

De droevige emoji laat zijn hoofd hangen, de blik is naar beneden gericht. Deze smiley maakt een gefrustreerde en teleurgestelde indruk en staat symbool voor verdriet, spijt en gewetensbezwaren.

U+1F614
Peinzende emoji Facebook U+1F614
😔 Peinzend gezicht

Een peinzende gezichtsuitdrukking. Deze emoji staart naar de grond en heeft even tijd nodig om na te denken. Staat symbool voor melancholie, algemene ontevredenheid en frustratie.

U+1F61F
Bezorgde emoji U+1F61F
😟 Bezorgd gezicht

Emoji met bezorgd uitziend gezicht vanwege een gecompliceerde situatie of belangrijke gebeurtenis. Voelt zich angstig, onzeker en ongemakkelijk.

U+1F615
Verwarde emoji U+1F615
😕 Verward gezicht

Het verwarde gezicht is in de war geraakt of het niet eens met een bepaalde zaak. Hij is onzeker en ontevreden met de situatie en had het zich anders voorgesteld.

U+1F641
Licht fronzende emoji U+1F641
🙁 Licht fronzend gezicht

“Het spijt me dat te horen”, of, “Ik ben lichtelijk geïrriteerd over wat je zegt”. De frons kan wijzen op afwijzing en ergernis. Ook kan de persoon hiermee bedoelen dat hij verrast is en/of zich een beetje zorgen maakt.

U+2639
Fronzende emoji U+2639
 Fronzend gezicht

Deze smiley is droevig, de mondhoeken zijn naar beneden getrokken. Hij ziet er vreugdeloos, ongelukkig uit en toont afkeuring. Is ontevreden over het weer, kleine fouten of het gedrag van een persoon.

U+1F623
Gekwelde emoji U+1F623
😣 Gekweld gezicht

Deze hulpeloze emoji voelt zich gemarteld en gekweld. Heeft na een zware dag zin om de handdoek in de ring te gooien, maar moet door de situatie heen zien te komen, en dat zal hem op den duur lukken ook.

U+1F616
Onthutste emoji U+1F616
😖 Onthutst gezicht

Hoe heeft dat nu kunnen gebeuren? Deze emoji is gefrustreerd en beeft van woede en machteloosheid. Kan ook verschrikkelijk boos zijn: dit was de druppel die de emmer deed overlopen!

U+1F62B
Emoji is moe Whatsapp U+1F62B
😫 Moe gezicht

Deze emoji met dichtgeknepen ogen en open mond is moe! De reden daarvoor kan zijn: te weinig slaap, om wat er om hem heen gebeurt, of moe vanwege een persoon of situatie. Hij voelt zich totaal uitgeput en heeft nu vooral eerst even een tijdje rust nodig.

U+1F629
Uitgeputte emoji U+1F629
😩 Uitgeput gezicht

Laat me met rust! Deze emoji jammert met opgetrokken wenkbrauwen en afhangede mondhoeken over afmattende en onaangename, maar onvermijdelijke zaken. Hij is huilerig, overstuur en mentaal of fysiek volledig uitgeput.

U+1F97A
Treurig gezicht met grote ogen U+1F97A
🥺 Gezicht met smekende ogen

Deze emoji zorgt met zijn grote glinsterende ogen voor een humoristische uitdrukking. De emoji vraagt smekend om iets: hij wil geld of de auto lenen. Als om iets vragen niet helpt, kun je met grote smekende hondenogen alsnog een laatste poging wagen om te krijgen wat je wilt.

U+1F622
Smiley met tranen U+1F622
😢 Huilend gezicht

Een treurig gezicht, waarbij een traan over de wang rolt. Men is overstuur en voelt zich gekwetst. Het betreft niet een algemeen gevoel van verdriet, maar meer gericht op een kwestie. Bij de herinnering hieraan voelt men zich nog steeds erg gekwetst.

U+1F62D
Heftig huilende smiley U+1F62D
😭 Heftig huilend gezicht

Radeloos en ontroostbaar gezicht. De tranen stromen als een waterval uit de ogen. Deze emoji staat symbool voor gekwetst zijn, pijn of nederlaag. Ook wordt hij wel in ironische zin gebruikt om aan te geven dat iets zo grappig is dat je moet huilen van het lachen.

U+1F624
Triomferende emoji U+1F624
😤 Triomferend gezicht

Uit de neus komen witte stoomwolken. Het staat voor een minachtend snuiven als teken van superioriteit. Deze smiley viert met trots zijn succesvolle overwinning.

U+1F620
Boze emoji U+1F620
😠 Boos gezicht

Deze smiley is chagrijnig, geïrriteerd en boos. Wordt gebruikt als een reactie op iets ongunstigs of als teken van afwijzing. Je kunt deze persoon op dit moment maar beter uit de weg gaan.

U+1F621
Pruilende smiley Whatsapp U+1F621
😡 Pruilend gezicht

Het pruilende gezicht drukt ongenoegen uit over een persoon of situatie. Wees voorzichtig: explosiegevaar! Deze smiley ergert zich en staat op het punt te ontploffen uit woede. Zijn gezicht is al rood aangelopen.

U+1F92C
Smiley met symbolen over de mond U+1F92C
🤬 Gezicht met symbolen voor de mond

Met de symbolen voor de mond wordt vloeken uitgebeeld. Deze ernstig kijkende smiley is opgefokt en zijn ogen schieten vuur. Hij staat voor een plotselinge woedeaanval of uiting van frustratie.

U+1F92F
Emoji met geëxplodeerd hoofd U+1F92F
🤯 Exploderend hoofd

“Ik snap het niet”, of “Hier sla je stijl van achterover” zijn de uitdrukkingen die passen bij de emoji met het exploderende hoofd. Iets is enorm opwindend of verrassend. Men gebruikt deze emoji ook om aan te geven dat iets als schokkend is ervaren of dat men groot ontzag voor iets of iemand heeft.

U+1F633
Blozende emoji U+1F633
😳 Blozend gezicht

De smiley met het blozende gezicht is verbijsterd en is in een onaangename situatie belandt of heeft een pijnlijke fout gemaakt. Het blozend gezicht drukt een gevoel van schaamte uit. Kan ook een reactie zijn op een compliment of vleiend bericht waar men bepaald niet op zat te wachten.

U+1F975
Rood gezicht met zweetdruppels U+1F975
🥵 Oververhit gezicht

Het is zo heet, ik vrees dat ik kans maak op een zonnesteek! Een hoogrode kleur in het gezicht, de tong hangt uit de mond en de zweetdruppels staan op het voorhoofd. In Iran ligt het heetste gebied wereldwijd. In 2005 werd hier in de Lut woestijn met 70,7 °C de hoogste temperatuur ooit gemeten.

U+1F976
Blauw gezicht U+1F976
🥶 Bevroren gezicht

Het is zo koud dat dood door bevriezing op de loer ligt. De lach op het gezicht is bevroren. Het gezicht al helemaal blauw van de kou. De gezichtsuitdrukking is door de kou gekweld. Hier kan alleen nog maar een kopje warme thee, koffie of een warm bad soelaas bieden.

U+1F631
Door angst verlamde emoji U+1F631
😱 Door angst verlamd gezicht

Een angstig schreeuwend gezicht met twee handen. Deze emoji is door angst verlamd of heeft zojuist schokkend nieuws vernomen. Deze wat griezelige smiley kan ook ironisch ingezet worden als symbool voor Halloween.

U+1F628
Angstige emoji U+1F628
😨 Angstig gezicht

Het geschrokken gezicht drukt angst uit en lijkt verlamd. Het is waarschijnlijk naar aanleiding van een bedenkelijke gebeurtenis of intensieve belevenis geheel onverwachts totaal overrompeld en is daardoor totaal uit het veld geslagen.

U+1F630
Smiley met blauw voorhoofd U+1F630
😰 Gezicht met open mond en zweetdruppel

Ik ben van streek! Het angstige gezicht waar het koude zweet op het voorhoofd staat, laat zien dat het zich zorgen maakt. De mond is sprakeloos open gevallen. Vanwege stress of psychische overbelasting breekt het zweet hem uit.

U+1F625
Teleurgestelde, opgeluchte smiley U+1F625
😥 Teleurgesteld maar tevens opgelucht gezicht

Het lucht deze smiley op dat ergens een einde aan is gekomen, maar is tegelijkertijd daarbij wel teleurgesteld of bezorgd. Er is een stresssituatie aan vooraf gegaan met een ongelukkige uitkomst, bijvoorbeeld een examen. Men is uit een moeilijke of delicate situatie gekomen, maar niet zonder slag of stoot.

U+1F613
Emoji met zweetdruppel U+1F613
😓 Gezicht met zweetdruppel

Het gezicht met zweetdruppel staat symbool voor stress of zorgen over een vervelende situatie. De dingen zijn anders gelopen als van tevoren bedacht. School geeft veel stress of de werkdruk is te hoog op kantoor. Hij is moe, maar heeft nog zoveel te doen.

U+1F917
Emoji met handen U+1F917
🤗 Gezicht met handen uitgestoken voor een knuffel

Deze smiley met blozende wangetjes steekt zijn handen naar je uit om je een knuffel te geven. Het is een open en hartelijk gebaar en straalt warmte en vriendelijkheid uit.

U+1F914
Nadenkende emoji U+1F914
🤔 Nadenkend gezicht

De hand op de kin zet het gezicht in een nadenkende pose. Er wordt nagedacht over een uitspraak, de intelligentie van een persoon of een open vraag. Deze emoji is nog druk in overpeinzing of denkt na over een geniaal repliek.

U+1F92D
Smiley met hand over de mond U+1F92D
🤭 Gezicht met hand over de mond

Het gezicht met hand over de mond geeft aan dat men geschokt of verrast is door hetgeen wat hem zojuist duidelijk is geworden. Het is een gebaar waaraan je kunt herkennen dat de ander niet de waarheid heeft vertelt, of dat hij op het punt staat je voor te liegen.

U+1F92B
Psst emoji U+1F92B
🤫 Tot stilte manend gezicht

Pssst! De ander moet nu stoppen met praten. Staat ook symbool voor het delen van een geheim, wat niet verder verteld mag worden, maar ook om op een aardige manier te zeggen dat iemand zijn mond moet houden.

U+1F925
Emoji met lange neus U+1F925
🤥 Liegend gezicht

Zijn neus wordt, net als bij Pinocchio, bij elke leugen langer. Daarom staat deze smiley symbool voor leugenaar, valsheid, opschepperij of onwaarschijnlijk verhaal.

U+1F636
Emoji zonder mond U+1F636
😶 Gezicht zonder mond

Het gezicht zonder mond symboliseert een persoon die over een bepaald thema niets wil en kan zeggen. Het wordt gebruikt bij moeilijke, pijnlijke of vervelende gesprekken. Stel je eens voor wat het zou zeggen als het een mond zou hebben!

U+1F610
Emoji met rechte mond U+1F610
😐 Neutraal gezicht

Een pokerface! Het uitdrukkingsloze gezicht heeft een neutrale uitstraling. Deze smiley is niet onder de indruk, onhandig of onverschillig.

U+1F611
Emoji met uitdrukkingsloos gezicht U+1F611
😑 Uitdrukkingsloos gezicht

Het uitdrukkingsloos gezicht met gesloten ogen en gesloten mond is moe, geïrriteerd en emotieloos. Het geduld is op en hij is aan het eind van zijn Latijn. Hij kan de juiste woorden niet meer vinden om een gesprek voort te zetten.

U+1F62C
Emoji met grimas trekkend gezicht U+1F62C
😬 Grimas trekkend gezicht

Oei, wat gênant. De uitdrukking van de smiley met het grimas trekkend gezicht laat zien dat hij in verlegenheid is gebracht en nerveus en wat onbeholpen reageert. Iemand heeft iets doms gedaan en probeert de ontstane gespannen situatie met het trekken van een grimas op te lossen.

U+1F644
Emoji met rollende ogen U+1F644
🙄 Gezicht met rollende ogen

Deze emoji rolt met zijn ogen en laat daarmee zien dat een situatie of persoon hem verveelt en irriteert. Heeft geen interesse (meer) in het bericht.

U+1F62E
Emoji met opengevallen mond U+1F62E
😮 Gezicht met opengevallen mond

Wow! Ik ben onder de indruk! Deze emoji is verwonderd en verbaast en kan zowel aangenaam als onaangenaam verrast zijn. Wordt gebruikt bij een lichte verbazing tot een gevoel van volledig overweldigd zijn.

U+1F626
Fronsende smiley U+1F626
😦 Fronsend gezicht met open mond

Niet te geloven dat jij dat hebt gedaan! De emoji met het fronsend gezicht met open mond straalt echter niet alleen verontwaardiging uit, maar ook angst, bezorgdheid en wantrouwen. Wordt gebruikt als reactie op een onaangename verrassing. Je hebt iemand ergens op betrapt en voelt je daarbij totaal overrompeld.

U+1F627
Gekwelde emoji U+1F627
😧 Gekweld gezicht

Er is iets onverwachts gebeurd! Het gezicht met opgetrokken wenkbrauwen, open ogen en open mond drukt een gemengd gevoel van shock en teleurstelling uit. Deze emoji refereert naar angst, frustratie, geschokt zijn en onverwachtse, negatieve verrassingen.

U+1F62F
Sprakeloze emoji U+1F62F
😯 Sprakeloos gezicht

Alsjemenou? Het onaangenaam verraste gezicht heeft er geen woorden voor. Wordt gebruikt als antwoord op een schokkend of vervelend bericht of gedraging. Deze smiley heeft niets meer toe te voegen aan hetgeen is gezegd.

U+1F632
Verbaasde emoji U+1F632
😲 Verbaasd gezicht

Ongelooflijk wat hier aan de hand is, had er werkelijk geen idee van! Het verbaasde gezicht met wijd opengevallen mond en ogen illustreert de totaal onverwachte situatie en is volledig in shock of ongeloof. Het is nauwelijks te bevatten wat de berichtgever zojuist overkomen is.

U+1F634
ZZZ slaperige emoji U+1F634
😴 Slapend gezicht

Welterusten en droom zacht! De letters zZz boven het hoofd worden in stripverhalen of cartoons vaak gebruikt voor slapende figuren. Deze emoji is moe en verlangt naar zijn bed, of is uit verveling al voordat hij het bed bereikt heeft in slaap gevallen.

U+1F924
Kwijlende emoji U+1F924
🤤 Kwijlend gezicht

Een kwijlend gezicht, waarbij het speeksel uit de mondhoek stroomt. Het staat symbool voor het verlangen naar die ene persoon, dat heerlijke eten, die nieuwe auto of als voorpret op iets wat gebeuren gaat. Drukt een extreme belangstelling voor iets en een hevig verlangen uit.

U+1F62A
Slaperige smiley U+1F62A
😪 Slaperig gezicht

Deze emoji is bekaf en zou het liefst willen slapen. De druppel die uit de neus komt, wordt veel gebruikt in de Japanse manga tekenstijl om een slapend figuur weer te geven, of om uit te beelden dat een gesprek of een uitstapje extreem saai en slaapverwekkend is.

U+1F635
Emoji met X ogen U+1F635
😵 Versuft gezicht

Alles duizelt! Deze emoji met gekruiste ogen en opengevallen mond is totaal versuft en weet niet meer waar hij het zoeken moet. Deze emoji staat echter ook symbool voor sterke emoties en dronkenschap.

U+1F910
Emoji met een rits als mond U+1F910
🤐 Gezicht met een rits als mond

De mond heeft plaatsgemaakt voor een ritssluiting. Het symboliseert de verzegeling van de lippen. Het geheim is veilig, er zal niets over worden losgelaten. Deze smiley kan ook gebruikt worden om aan te geven dat iemand voor iets de juiste woorden niet voor kan vinden.

U+1F974
Emoji met gek gezicht U+1F974
🥴 Gezicht met ongelijke ogen en golvende mond

De ogen van deze emoji staan half open/half dicht, zijn mond hangt scheef en hij heeft een blos op de wangen. Hij maakt een verwarde indruk, tot stand gekomen door uitputting of de voor hem op het moment verwarrende emotionele gevoelswereld. Wordt ook gebruikt om dronkenschap aan te duiden.

U+1F922
Groene kots emoji U+1F922
🤢 Misselijk gezicht

Deze emoji ziet helemaal groen. Hij voelt zich helemaal niet lekker en het lijkt erop alsof hij moet overgeven. Kan als symbool gebruikt worden voor walging en afkeer, maar ook voor ziekte.

U+1F92E
Brakende smiley U+1F92E
🤮 Brakend gezicht

„Ik zou zo kunnen overgeven“ zegt deze smiley. Deze emoji wordt gebruikt om aan te geven in welke staat van dronkenschap men zich vorige nacht begaf, maar kan ook aangeven hoe men over een bepaald iets denkt.

U+1F927
Niezend gezicht emoji U+1F927
🤧 Niezend gezicht

Een niezend gezicht dat met gesloten ogen in een zakdoek snuit. Ik ben verkouden! Deze emoji wordt gebruikt om aan te geven dat men zich niet lekker voelt of ziek is.

U+1F637
Emoji met mondkapje U+1F637
😷 Gezicht met mondkapje

Het mondkapje zorgt voor bescherming. Dit kan bescherming voor zichzelf voorstellen of om anderen niet aan te steken. Het kan duiden op een ziekenhuisopname, artsenbezoek of een ziekte. In Azië is het dragen van een mondkapje overigens een heel normale zaak.

U+1F912
Emoji met koortsthermometer U+1F912
🤒 Gezicht met koortsthermometer

Het treurige gezicht heeft een koortsthermometer in zijn mond en ziet er ziek uit. Hij heeft griep onder de leden of lijdt aan een ziekte wat koorts heeft veroorzaakt. Of hij maakt zich zorgen dat hij ziek gaat worden.

U+1F915
Emoji met verband U+1F915
🤕 Gezicht met een verband om het hoofd

Een triest gezicht met een verband om het hoofd. Iemand is ziek, heeft een ongeluk gehad of ligt in het ziekenhuis. Het verband staat symbool voor gezondheidsproblemen.

U+1F911
Smiley met dollartekens in ogen U+1F911
🤑 Gezicht met geld in de mond

Deze smiley heeft dollartekens in zijn ogen en briefgeld op de plaats van de tong. Hij zou een geldprijs gewonnen kunnen hebben of een goed gevoel hebben over financiële kans. Deze emoji impliceert een gevoel van rijkdom.

U+1F920
Cowboy emoji U+1F920
🤠 Gezicht met cowboyhoed

Howdy! Het is met zijn cowboyhoed uit het wilde westen een typisch Amerikaanse smiley. Staat symbool voor vrijheid, natuur en hard werken.

U+1F608
Emoji met duivelhoorntjes U+1F608
😈 Lachende duivel met hoorns

Deze duivelse smiley lacht en heeft duivel hoorntjes. Hij heeft zin om onheil te veroorzaken, is door de duivel bezeten en bedenkt iets heel gemeens.

U+1F47F
Duivel emoji U+1F47F
👿 Duivel

De duivel fronst, ziet er grimmig uit en heeft geen zin om een grapje te maken. Wees voorzichtig! Deze emoji staat voor boosaardige handelingen of opmerkingen en voor verraad.

U+1F479
Oger demon U+1F479
👹 Japanse Oger demon Namahage

De Oni is een demon uit de Japanse mythologie. Op oudejaarsavond wordt op traditionele wijze deze afschuwwekkende demon met behulp van een masker met een rood hoofd en horens en wild haar gedragen om boze geesten te verjagen.

U+1F47A
Japanse duivel U+1F47A
👺 Japanse duivel

Tengu is een Japans fabeldier en is afgeleid het Chinese woord, wat ‘hemelse hond’ betekent. Het is een mythologisch wezen: half mens, half vogel. Hij heeft bovennatuurlijke krachten en zorgt voor rampspoed. Kenmerkend voor dit figuur is de lange neus en de zware wenkbrauwen.

U+1F921
Clown emoji U+1F921
🤡 Clownsgezicht

Hou op met grappen maken! Het geschminkte clownsgezicht uit het circus staat symbool voor plezier en amusement, maar kan bij bepaalde mensen dankzij het personage uit Stephens Kings horrorfilm “It” ook angsten veroorzaken.

U+1F4A9
Drol emoji U+1F4A9
💩 Drol

Sh*t! De lachende drol wordt grappend gebruikt om een bepaalde situatie te beschrijven en het scheldwoord te vervangen, maar kan ook gebruikt worden als een uiting van kritiek op de chatpartner.

U+1F47B
Spook emoji U+1F47B
👻 Spook

Dit lachende, grappige spookje is te schattig om anderen bang te maken en schade te berokkenen. Het wordt gebruikt als symbool voor Halloween of voor de grap om enge zaken aan te duiden, bijvoorbeeld spannende films.

U+1F480
Schedel emoji U+1F480
💀 Schedel

Dat is extreem gevaarlijk! De schedel emoji staat symbool voor dood en gevaar. Kan een echte bedreiging zijn, maar ook sarcastisch of humoristisch worden gebruikt.

U+2620
Doodshoofd emoji U+2620
 Doodshoofd

Pas op! De schedel met gekruiste botten staat symbool voor de dood en houdt een waarschuwing in voor gevaar en giftige stoffen.

U+1F47D
Alien emoji Whatsapp U+1F47D
👽 Buitenaards wezen

De aliens zijn gearriveerd! Deze emoji staat symbool voor een buitenaards wezen. Vrees niet: het vriendelijk lachende buitenaards wezentje komt in vrede.

U+1F916
Robot emoji U+1F916
🤖 Robotgezicht

De mond van het robotgezicht trekt een grimas. Het wordt gebruikt om aan te geven dat iemand op afstand lijkt bestuurd te worden en werkt als een robot. Kan ook gebruikt worden als symbool voor gevoelloze mensen, of verwijzen naar gekunstelde intelligentie of science fiction films.

U+1F383
Halloween pompoen U+1F383
🎃 Pompoen lantaarn

Trick or treat! In de uitgeholde pompoen met gezicht wordt een kaars gezet. De traditionele Halloween viering werd door Ierse immigranten naar de VS gebracht. Deze emoji wordt voornamelijk als symbool voor Halloween gebruikt.

U+1F63A
Lachende kat emoji U+1F63A
😺 Lachend kattengezicht met open mond

Het lachende kattengezicht drukt geluk en vreugde uit en wordt meestal gebruikt door kattenvrienden. Het katachtige zou kunnen staan voor vrouwelijkheid.

U+1F638
Grijnzende kat Facebook U+1F638
😸 Grijnzend kattengezicht met glimlachende ogen

Uit het grijnzende kattengezicht blijkt een goed humeur. Haar ogen lachen, ze heeft een brede glimlach en is zeer tevreden. Met haar kan de chatpartner veel plezier beleven.

U+1F639
Kat met vreugdetranen U+1F639
😹 Kattengezicht met tranen van vreugde

Het kattengezicht heeft dichtgeknepen ogen en een open mond. De kat gaat helemaal stuk en moet huilen van het lachen. Iets is heel erg grappig of deze persoon is heel erg opgelucht en lacht tranen van vreugde.

U+1F63B
Kat met hartvormige ogen U+1F63B
😻 Lachend kattengezicht met hartvormige ogen

Dolblij is dit lachende kattengezicht met hartvormige ogen. Deze emoji is zwaar verliefd of enorm dankbaar voor een vriendschappelijke dienst. Laat zien dat men iets heel erg leuk vindt en ergens veel bewondering voor heeft.

U+1F63C
Gniffelende kat U+1F63C
😼 Gniffelend kattengezicht

Het kattengezicht lacht gniffelend met een opgetrokken mondhoek. Ze bespot je, is sarcastisch of maakt plezier op jouw kosten. Zou in een flirtende bui kunnen zijn, maar wees hierbij op je hoede!

U+1F63D
Kussende kat emoji U+1F63D
😽 Kussend kattengezicht met gesloten ogen

Kattengezicht met blozende wangen en gesloten ogen. De lippen zijn getuit en de kat wil jou graag een kusje geven. Katten hebben de reputatie zeer kieskeurig te zijn en zijn meestal niet zo vlot met hun genegenheid te tonen…

U+1F640
Vermoeide kat emoji U+1F640
🙀 Vermoeid kattengezicht

De kat is moe en uitgeput. Ze heeft holle, witte ogen en houdt haar poten naast haar open mond. Ze heeft nu echt even een pauze nodig. Kan ook gebruikt worden als reactie op schandalig of schokkend nieuws.

U+1F63F
Huilende kat Whatsapp U+1F63F
😿 Huilend kattengezicht

Kattengezicht met naar beneden getrokken wenkbrauwen en mondhoeken. Ze is verdrietig, er loopt een traan over haar wang. Heeft slecht nieuws ontvangen, maar kan ook duiden op een uitdrukking van empathie.

U+1F63E
Pruilende kat U+1F63E
😾 Pruilend kattengezicht

Pruilend gezicht van een chagrijnige kat. De mondhoeken en snorharen wijzen naar beneden. Hij verkeert in een slecht humeur en is gefrustreerd en boos. Bekend als Grumpy Cat, een vrouwelijke kat en cybercelebrity die bekend werd vanwege haar permanente chagrijnige gelaatsuitdrukking.

U+1F932
Bidden smiley U+1F932
🤲 Handpalmen tegen elkaar omhoog gehouden

“Ik hoop maar dat vandaag alles goed gaat”, of, “Kun je me alsjeblieft wat geld lenen?” De naar boven gerichte handpalmen stellen een bepaalde manier van bidden of bedelen voor. In de Amerikaanse gebarentaal duidt men er een open boek mee aan.

U+1F450
Twee handen smiley U+1F450
👐 Open handen

De open handen strekken zich in tegenovergestelde richting uit. Ze staan voor genegenheid en openheid en worden ook gebruikt als symbool voor een knuffel.

U+1F64C
Persoon steekt handen omhoog U+1F64C
🙌 Juichend omhooggestoken handen

Halleluja! De handen worden omhoog bewogen om er een feestelijk gebaar mee te maken. Hier wordt een gaaf feest gevierd met dans en muziek. Men is in een goed humeur en heeft veel plezier. Deze handen staan ook symbool voor “Banzai” een Japanse term voor 10.000 jaar vreugde en geluk.

U+1F44F
Klappende handen U+1F44F
👏 Klappende handen

Bravo! Dat heb je goed gedaan! Deze emoji bestaat uit twee klappende handen en staat symbool voor goedkeuring en waardering, maar wordt wel ook uit sarcasme gebruikt voor zaken die echt geen applaus verdienen.

U+1F91D
Handschudende emoji U+1F91D
🤝 Handdruk

Hand erop! De handdruk kan gebruikt worden voor een begroeting of een afscheid, als symbool voor een overeenstemming of een afgesloten zakelijke deal. Het kan ook duiden op twee mensen die elkaars handje vasthouden of in figuurlijke zin op iemand de hand reiken.

U+1F44D
Duim omhoog like emoji U+1F44D
👍 Duim omhoog

Goed gedaan! De hand met de duim omhoog staat symbool voor goedkeuring, overeenstemming en goedkeuring. Pas op: in Arabische landen wordt de duim omhoog geïnterpreteerd als opgeheven middelvinger!

U+1F44E
Duim omlaag dislike emoji U+1F44E
👎 Duim omlaag

Wat was dat slecht! De duim naar beneden wijzend staat voor afwijzing, afkeuring en afwijzing. Een naar beneden wijzende duim zou van oorsprong het einde van het leven van een verslagen gladiator betekenen.

U+1F44A
Vuist emoji U+1F44A
👊 Vuist

De uitgestrekte, stotende vuist staat voor: check! Kan worden opgevat als een aanmoediging, een begroeting tussen vrienden of als gebaar voor een akkoord. De vuist kan echter ook gezien worden als een dreigement dat er klappen gaan vallen.

U+270A
Opgeheven vuist Whatsapp U+270A
 Opgeheven vuist

Ik ga dat redden! De opgeheven vuist staat voor macht en kracht en hetgeen waar je in gelooft. Het kan ook als politiek symbool gezien worden, wat staat voor trots, solidariteit en verzet.

U+1F91B
Naar links gerichte vuist emoji U+1F91B
🤛 Naar links gerichte vuist

De naar links gerichte vuist staat in combinatie met de naar rechts gerichte vuist voor een begroeting, bekend als: de boks, een gebaar dat ook wel de vuistgroet wordt genoemd. Wordt in combinatie met andere emoji ’s gebruikt om een geweldige ‘match’ aan te duiden.

U+1F91C
Naar rechts gerichte vuist emoji U+1F91C
🤜 Naar rechts gerichte vuist

Bij deze emoji wijst de vuist naar rechts. Dit handgebaar wordt in combinatie met de naar links gerichte vuist gebruikt om vrienden te begroeten, als teken van respect, goedkeuring of felicitatie.

U+1F91E
Gekruiste vingers symbool U+1F91E
🤞 Hand met gekruiste vingers

De gesloten vuist met gekruiste wijsvinger en middelvinger wordt gebruikt om iemand die voor een uitdaging staat geluk of succes te wensen. Kinderen gebruiken het gebaar tijdens het doen van een belofte die ze niet willen houden.

U+270C
Vrede teken symbool U+270C
 Vrede teken

Het vrede teken (ook geschreven als V-teken) werd in de jaren 60 door de hippies bedacht en bekend als symbool voor vrede. Het handgebaar staat ook symbool voor een overwinning. In Engeland kan dit handgebaar ook als belediging worden opgevat: daar wordt het gezien als een vrouw die haar benen spreidt.

U+1F91F
ILY symbool Whatsapp U+1F91F
🤟 Ik hou van je gebaar

De vuist met de uitgestrekte pink, wijsvinger en duim betekent volgens de Amerikaanse gebarentaal: I love you (ik hou van jou). Het ILY-teken wordt meestal gebruikt voor een algemene, positieve boodschap.

U+1F918
Hand duivelshorens emoji U+1F918
🤘 Duivelshorens

Rock on! De pink en wijsvinger staan symbool voor duivelshorens. Dit handgebaar wordt veel gebruikt door fans van metal muziek. Het kan vele betekenissen hebben, zoals echtelijke ontrouw, symbool voor afwijzing en ongeluk, een duivelsgroet en het staat voor een heilig gebaar in het boeddhisme.

U+1F44C
OK emoji Facebook U+1F44C
👌 OK handgebaar

De duim en wijsvinger laten een O zien. Dit handgebaar vertegenwoordigd het woord: oké. Het is een teken voor goedkeuring, overeenstemming en betekent dat alles goed is. In sommige landen kan dit handgebaar echter als belediging worden gezien. (“You are an a**hole”)

U+1F448
Hand wijst naar links U+1F448
👈 Achterkant hand met wijsvinger naar links

Hierlangs! De wijsvinger wijst naar links en kan daarmee een richting aangeven, op iets wijzen of aandacht richten op het belangrijkste deel van een tekst.

U+1F449
Hand wijst naar rechts U+1F449
👉 Achterkant hand met wijsvinger naar rechts

De wijsvinger wijst naar rechts om de aandacht te richten op de volgende tekst of om iets te onthouden. Kan ook een vermanende pose van de wijsvinger voorstellen.

U+1F446
Opgeheven wijsvinger U+1F446
👆 Achterkant hand met naar boven wijzende wijsvinger

De wijsvinger steekt omhoog als een waarschuwing of om een uitspraak kracht bij te zetten. Je kunt er ook mee zeggen dat je de tijd hebt, of erbij bent of om ergens de aandacht op te vestigen.

U+1F447
Wijsvinger naar beneden emoji U+1F447
👇 Achterkant hand met naar beneden wijzende wijsvinger

Hand met naar beneden uitgestrekte wijsvinger. Hiermee wil men de aandacht op iets richten. Kijk eens naar de tekst hieronder. Ook kan het betekenen dat men zich niet lekker of ‘down’ voelt.

U+261D
Wijsvinger naar boven emoji U+261D
 Wijsvinger naar boven gericht

De wijsvinger naar boven gericht staat voor een dreigend: Pas op jij! Kan ook als belerend gebaar worden gebruikt, of iemand wil graag iets aankondigen of iets belangrijks vertellen.

U+270B
Opgeheven hand emoji U+270B
 Opgeheven hand

Een emoji van een opgeheven hand met vingers. Het staat symbool voor een begroeting of afscheid, maar ook voor: Stop, ik heb genoeg gehad!. Kan ook gebruikt worden voor een high five of als felicitatie voor een behaald succes.

U+1F91A
Ogeheven achterkant hand emoji U+1F91A
🤚 Achterkant van opgeheven hand

Een opgeheven hand, met de achterzijde naar voren. Iemand wil de aandacht op zich richten, omdat hij bijvoorbeeld een vraag heeft of om zijn aanwezigheid te tonen.

U+1F590
Hand met gespreide vingers U+1F590
🖐 Opgeheven hand met gespreide vingers

“Kom niet te dichtbij!“, of, “Stop! Wacht eens even!” Ook kan dit handgebaar staan voor het getal 5 of een ‘high five’.

U+1F596
Vulcaanse groet emoji U+1F596
🖖 Vulcaanse groet

De vingers worden tussen de ring- en wijsvinger gespreid, waarmee een V verschijnt. Het handgebaar komt oorspronkelijk uit het Joodse geloof (een Joodse zegen), maar is vooral bekend geworden als Vulcaanse groet gebezigd door het buitenaardse volk der Vulcanen in de Amerikaanse serie Star Trek. Het gebaar in de serie is bedacht door de acteur met de rol van dr. Spock.

U+1F44B
Zwaaiende hand emoji U+1F44B
👋 Zwaaiende hand

Hallo en tot ziens! Goede reis! De zwaaiende hand staat symbool voor een begroeting of afscheid. Het kan ook sarcastisch gebruikt worden, als iemand zou willen dat iets of iemand mag verdwijnen.

U+1F919
Bel me hand emoji U+1F919
🤙 Bel me handgebaar

De gesloten vuist met gespreide duim en pink doet denken aan het bellen met de telefoon. “Bel me”, of “We bellen nog!” Wordt ook gebruikt voor de surfersgroet “hang loose” (maak je geen zorgen).

U+1F4AA
Spierbal emoji U+1F4AA
💪 Spierbal

“Jij gaat dat redden!”, of “Ik voel me sterk!” Er wordt een spierbal getoond. Deze emoji wordt ook veel gebruikt om aan te geven dat men wil of gaat sporten, of op weg is naar de sportschool.

U+1F595
Middelvinger emoji Whatsapp U+1F595
🖕 Middelvinger

De opgeheven middelvinger wordt in de westerse cultuur als onvriendelijk en beledigend gebaar gezien.

U+270D
Hand met pen emoji U+270D
 Schrijvende hand

De rechterhand houdt een pen vast en staat symbool voor een schrijven. Ik zal je een bericht sturen. Het kan ook op een proefwerk op school duiden. Ook wordt het gebruikt om voor je geliefde een gedicht te maken.

U+1F64F
Persoon met gevouwen handen U+1F64F
🙏 Gevouwen handen

De handen zijn samengedrukt, alsof er een gebed plaatsvindt. De gevouwen handen betekenen een alsjeblieft of dankjewel en de emoji wordt ook wel voor een ‘high five’ gebruikt.

U+1F9B6
Voet emoji U+1F9B6
🦶 Voet

Een blote voet om blootvoets te lopen. Men leeft op grote voet of heeft zien in een voetmassage. Sommigen zijn fan van voeten, anderen hebben er een afkeer voor, sommige voeten zijn zwaar verwaarloosd, andere zijn perfect verzorgd. Onze voeten dragen ons en staan symbool voor de basis voor ons lichaam.

U+1F9B5
Been Whatsapp U+1F9B5
🦵 Been

“Jij mag trots zijn op je benen”, of, “Morgen gaan we de benen trainen”. Onze benen dragen ons 130.000 km gedurende ons leven, dat is zo’n 3 keer de aarde rond. De mens beweegt zich als het enige levende wezen op 2 benen. Het been bevat het grootste bot, het grootste gewricht en de grootse spier in ons lichaam.

U+1F48D
Ring emoji U+1F48D
💍 Ring

“Wil je met me trouwen?”, of, “Ik ben (al) bezet!” De ring heeft een diamant, één van de meest waardevolle edelstenen ter wereld. Wordt als symbool meestal gebruikt met betrekking tot relaties of om toestemming te vragen.

U+1F484
Lippenstift emoji U+1F484
💄 Lippenstift

Ik maak me op! De lippenstift verfraait wereldwijd miljoenen vrouwenlippen. Een rode kleur lippenstift wordt geassocieerd met hartstocht, fun en aantrekkelijkheid. De lippenstift emoji wordt vaak gecombineerd met bijvoorbeeld de dansende emoji (om een leuke avond te plannen) en staat voor feestjes, mode en plezier.

U+1F48B
Kusafdruk emoji U+1F48B
💋 Kusafdruk

Een rode, sensuele afdruk van vrouwenlippen. Als je een kust geeft, laat het de afdruk van de lippenstift achter. Het staat voor: “Je bent een schat!” en “Bedankt!

U+1F444
Mond emoji U+1F444
👄 Mond

Een licht geopende mond en rode, volle lippen oefenen een sterke aantrekkingskracht uit en dat geldt voor zowel mannen als vrouwen. “Ik stuur je een kus”.

U+1F9B7
Tand Facebook U+1F9B7
🦷 Tand

Ik heb tandenpijn of voel iemand aan de tand. De tanden moetn nog snel even gepoetst worden of het kind krijgt zijn/haar tandjes. Tandenpijn is voor sommigen de ergste pijn die er is. In de mond bevinden zich 22 miljoen bacteriën.

U+1F445
Tong emoji  U+1F445
👅 Tong

De tong uitsteken is een ondeugend gebaar en een wat kinderachtige manier om iemand uit te dagen. Het kan als symbool gebruikt worden om een grapje of plagerijtje kracht bij te zetten. Het betekent: ik ben in een goed humeur en ik amuseer me!

U+1F442
Oor emoji U+1F442
👂 Oor

De oor emoji kan duiden op: “ik heb iets gehoord”, of, “je hebt mijn volle aandacht”. Het oor is een van de erotische zones bij zowel de man als de vrouw.

U+1F443
Neus emoji U+1F443
👃 Neus

De neus is staat voor het ruiken. Met deze emoji laat je zien dat iets erg sterk ruikt. Het hangt ervan af in welke context het wordt gebruikt of je het daarmee positief of negatief bedoelt.

U+1F463
Voetenafdruk emoji U+1F463
👣 Voetenafdruk

De twee voetafdrukken staan voor moeilijkheden die door eigen inspanning overwonnen zullen worden. Ze worden ook als symbool voor de voetjes van een baby gebruikt, of om aan te geven: “Ik ben onderweg!“

U+1F441
Oog U+1F441
👁 Oog

Ik heb een oogje op jou! Er is iets interessants om naar te kijken of in de gaten te houden. In oude culturen wordt het oog vaak gebruikt als religieus teken, zoals het Horus oog of boze oog in het oosten.

U+1F440
Ogen emoji U+1F440
👀 Ogen

Let op, iemand houdt jou in de gaten! Twee ogen kijken naar links. Er wordt iets in de gaten gehouden en gecontroleerd, en jij kunt daarvan het onderwerp zijn.

U+1F9E0
Hersenen Whatsapp U+1F9E0
🧠 Hersenen

“Gebruik je hersens! “, of “Je wordt gehersenspoeld”. De hersenen van de mens wegen gemiddeld 1,3 kilogram, bestaan voor 60% uit vet, en verbruiken 20% van het basaalmetabolisme.

U+1F9B4
Bot emoji U+1F9B4
🦴 Bot

Nat tot op het bot. Je hebt bot gevangen of gaat het tot het bot uitzoeken. Het bot kan gezien worden als lekkernij voor de hond of een deel van het lichaam. Het menselijke skelet bestaat uit 200 botten en neemt 15% van het totale gewicht voor zijn rekening.

U+1F5E3
Pratend hoofd U+1F5E3
🗣 Pratend hoofd

Het silhouet van een pratend gezicht kan verwijzen naar geruchten, of naar een persoon die graag veel praat. Het nieuws verspreidt zich al!

U+1F464
Silhouet persoon U+1F464
👤 Silhouet persoon

Silhouet van een persoon, een schaduw. Deze emoji staat voor anonimiteit, geheimen of het onbekende en wordt veel gebruikt in software of computers als symbool voor een gebruikers- of gastprofiel.

U+1F465
Silhouet twee hoofden U+1F465
👥 Silhouet twee hoofden

Silhouet van twee personen. Een betrouwbare vriend staat achter je. Deze emoji staat ook symbool voor een gemeenschap of groep.

U+1F476
Baby emoji U+1F476
👶 Baby

Het babygezicht met haarlokje emoji kan wijzen op een kinderwens of aankomende zwangerschap.

U+1F467
Meisje emoji U+1F467
👧 Meisje

Gezicht van een glimlachend meisje met schattige vlechten. Deze emoji staat symbool voor de jeugd in het algemeen of een gelukkige kindertijd. “Meisjes blijven meisjes.”

U+1F9D2
Kind Whatsapp U+1F9D2
🧒 Kind

“In de toekomst hoop ik op een groot gezin met veel kinderen!” Emoji met afbeelding van een genderneutraal gezicht. Kan ook betekenen dat iemand zich erg kinderachtig of onvolwassen gedraagt.

U+1F466
Jongen emoji U+1F466
👦 Jongen

Afbeelding van een jongen tussen de 8 en 12 jaar oud. Deze emoji staat in relatie met kinderen, jeugd en gezin, maar er kan ook mee bedoeld worden dat iemand zich onvolwassen gedraagt.

U+1F469
Vrouw emoji Facebook U+1F469
👩 Vrouw

Ze is een geweldige vrouw! Deze emoji met afbeelding van een gezicht van een volwassen vrouw staat voor het geslacht en kan zowel een verwijzing zijn naar de moeder, de buurvrouw als de zakenvrouw.

U+1F9D1
Persoon Whatsapp U+1F9D1
🧑 Volwassene

De volwassenen zijn vandaag in de meerderheid! Afbeelding van een genderneutrale versie van een volwassen persoon. Het betreft een groep of een enkele persoon, waarbij het geslacht geen rol speelt.

U+1F468
Man emoji U+1F468
👨 Man

Gezicht van een volwassen man met snor. Emoji die gebruikt kan worden voor algemeen gebruik, ook voor personen waarvan men niet weet hoe hij heet, bijvoorbeeld: die aardige man van hiernaast.

U+1F469 U+1F9B1
Vrouw met krullen U+1F469 U+1F9B1
👩‍🦱 Vrouw met krullen

Vrouw met krullend haar. Deze emoji laat zien hoe men er zelf uitziet of hoe een ander eruitziet. Je komt net van de kapper, of je wil je haar voor dat feest nog even in de krul zetten. Het is genetisch bepaald of iemand krullend haar of steil haar heeft.

U+1F468 U+1F9B1
Man met krullen U+1F468 U+1F9B1
👨‍🦱 Man met krullen

De afbeelding van een man met krullend haar verwijst naar uiterlijke kenmerken van die nieuwe vriend, collega of buurman. Slechts 15% van de Europeanen heeft een haardos met krullen.

U+1F469 U+1F9B0
Roodharige vrouw emoji U+1F469 U+1F9B0
👩‍🦰 Roodharige vrouw

Julianne Moore, Nicole Kidman of Pipi Langkous. In Nederland heeft 2,45% van de bevolking van nature rood haar. Wereldwijd is ongeveer slechts 1% van de bevolking van nature roodharig, de rest heeft het gekleurd. Deze emoji geeft aan dat men trots is op zijn haarkleur of men komt net bij de kapper vandaan.

U+1F468 U+1F9B0
Roodharige man U+1F468 U+1F9B0
👨‍🦰 Roodharige man

Prins Harry, Vincent van Gogh, Boris Becker of Robert Redford. Rood haar is zeldzaam: slechts 1 tot 2 procent van de wereldbevolking heeft deze haarkleur (meestal in combinatie met een lichte huid en sproeten). Schotland heeft het hoogste percentage roodharigen (13%), gevolgd door Ierland en Wales.

U+1F471 U+2640
Blondine Whatsapp U+1F471 U+2640
👱‍♀️ Blonde vrouw

Marilyn Monroe of Tatjana. Seksbom, dom blondje, blonds have more fun. Geen haarkleur waar zoveel clichés mee zijn gemoeid. Wereldwijd is slechts 2% van de bevolking van nature blond, de anderen hebben het geverfd.

U+1F471 U+2642
Blonde man emoji U+1F471 U+2642
👱‍♂️ Blonde man

De aantrekkelijke Zweed, het stereotype van een surfer, Daniel Craig of die aardige, nieuwe buurman. Slechts 2 procent van de wereldbevolking is van nature blond. De meeste blonde schepsels wonen in Noord-Europa. Mannen blijven zelden blond, meestal worden hun haren na verloop der jaren donkerder van kleur.

U+1F469 U+1F9B3
Vrouw met grijs haar U+1F469 U+1F9B3
👩‍🦳 Vrouw met grijs haar

“Zich er geen grijze haren over laten groeien”, of “Ik moet dringend mijn haar verven!”. Grijs haar staat symbool voor wijsheid, vriendelijkheid en geluk. Hoewel het haar in een grijze kleur laten verven tegenwoordig heel trendy is, blijft natuurlijk grijs haar in ieder geval in de hoek van beroemdheden een taboe.

U+1F468 U+1F9B3
Gijsharige man U+1F468 U+1F9B3
👨‍🦳 Man met grijs haar

Met waardigheid ouder worden, of grijs worden door stress. Zowel genetische als externe factoren kunnen van invloed zijn op het grijs worden van het haar. Feit: 8 op de 10 vrouwen vinden mannen met grijs haar aantrekkelijk. Deze emoji staat voor ervaring en volwassenheid.

U+1F469 U+1F9B2
Vrouw met kaal hoofd U+1F469 U+1F9B2
👩‍🦲 Vrouw met kaal hoofd

Sinéad O'Connor of Britney Spears. Het kaalgeschoren hoofd kan staan voor een modestatement, een seksuele bedoeling tot uitdrukking brengen, of duiden op een ernstige ziekte.

U+1F468 U+1F9B2
Man met kaal hoofd U+1F468 U+1F9B2
👨‍🦲 Man met kaal hoofd

Ik begin kaal te worden! Vin Diesel, Bruce Willis, Jason Statham, veel actiehelden zitten er niet mee. Deze emoji staat symbool voor kracht en dominantie. 66% van alle mannen boven de 35 jaar krijgen te maken met haarverlies. Een kalend hoofd kan ook verwijzen naar het verouderingsproces, maar het kan ook een ernstige ziekte zijn dat schuilgaat achter het haarverlies.

U+1F9D4
Man met baard U+1F9D4
🧔 Man met baard

“Het is een echte natuurvriend”, of, “Je ziet eruit als een hipster”. Baard, sik, snor of ongeschoren look. Staat symbool voor rijpheid, mannelijkheid en wijsheid met de jaren.

U+1F475
Oma emoji U+1F475
👵 Oudere vrouw

Je kunt het oma wel vertellen. Een vriendelijke, rijpere vrouw met bril en een knotje. Deze emoji kan betrekking hebben op een familielid of op die aardige, oudere buurvrouw.

U+1F9D3
Oudere persoon U+1F9D3
🧓 Oudere persoon

Dit betreft de oudere generatie! Nog niet oud, maar ook niet meer zo jong. Genderneutrale versie van een oudere persoon. Het gaat om mensen van middelbare leeftijd in het algemeen, waarbij het geslacht geen rol speelt.

U+1F474
Opa emoji U+1F474
👴 Oude man

Vriendelijk ogende oudere man met rimpels en kaal hoofd. Deze emoji heeft betrekking op het ouder worden in het algemeen en staat voor een vaderfiguur, de grootvader of leraar. Men kan met de emoji willen uitdrukken hoe men zich voelt na een zware dag of de chatpartner ouderwets vinden.

U+1F472
Man met pet U+1F472
👲 Man met Chinese pet

De man draagt een traditioneel Chinees hoofddeksel: een zogenaamde Gau Pi Mao. Deze werd gedragen tijdens de Qing dynastie (1616-1912), de laatste dynastie in China. Deze emoji wordt gebruikt in samenhang met China: de cultuur, de mensen, het land.

U+1F473
Tulband emoji U+1F473
👳 Persoon met tulband

Sprookjes uit 1001! Een tulband bestaat uit meerdere lange stroken stof die met een speciale techniek om het hoofd worden gebonden. Deze emoji staat symbool voor het Oosten en moslimlanden. Een tulband wordt gezien als een trendy accessoire, maar kan ook dienen ter bescherming tegen zand en de zon.

U+1F9D5
Hoofddoek emoji U+1F9D5
🧕 Persoon met hoofddoek

Een driehoekige of passend gevouwen stof dat gebruikt wordt als hoofdbedekking. Een hoofddoek wordt gedragen om praktische, religieuze, culturele of modieuze redenen. Deze emoji is ontworpen door een 16-jarig meisje dat er veel bekendheid mee kreeg en erdoor tot een van de meest invloedrijke tieners van 2017 behoort.

U+1F46E U+2640
Politievrouw Facebook U+1F46E U+2640
👮‍♀️ Politievrouw

De vrouw in het politie-uniform heeft beroepsmatig met misdaadbestrijding te maken. Wees gewaarschuwd, de emoji staat symbool voor het handhaven van tucht en orde!

U+1F46E
Politieman U+1F46E
👮 Politieman

De politie emoji wordt gebruikt in samenhang met de politie. Je hebt een snelheidsovertreding gemaakt, of je bent op onderzoek uit: de zaak zal tot de bodem worden uitgezocht!

U+1F477
Bouwvakker emoji U+1F477
👷 Bouwvakker

Afbeelding van een bouwvakker met helm en veiligheidsvest. Deze emoji wordt gebruikt in combinatie met zwaar lichamelijk werk.

U+1F482
Wachter U+1F482
💂 Wachter

Ik zal er over waken! De wachter met berenmuts en rood uniform staat symbool voor Engeland. Het wisselen van de wacht bij Buckingham Palace is net zo populair bij toeristen als het proberen een reactie van de wachters te ontlokken.

U+1F575 U+2640
Vrouwelijke detective U+1F575 U+2640
🕵️‍♀️ Vrouwelijke detective

Ik zal de waarheid aan het licht brengen! Trenchcoat, hoed en een donkere zonebril: de vrouw onderzoekt in het geheim. Ze onthult geheimen en brengt slechte bedoelingen aan het licht. Er komt een einde aan de geheimzinnigheid!

U+1F575
Detective Whatsapp U+1F575
🕵 Mannelijke detective

Een geheime onderzoeker met onmiskenbare jas en hoed. Soms gebruikt hij een vergrootglas om bewijsmateriaal nauwkeurig te inspecteren. Het gezicht verstopt achter de zonnebril staat symbool voor geheimhouding of geheimzinnig gedrag. Ik zal het mysterie oplossen!

U+1F469 U+2695
Dokter emoji U+1F469 U+2695
👩‍⚕️ Medewerkster gezondheidszorg

De medische studie is pittig! De vrouw in witte jas met stethoscoop staat symbool voor de gezondheidszorg en kan het beroep illustreren of heeft te maken met gezondheid of ziekte.

U+1F468 U+2695
Arts Whatsapp U+1F468 U+2695
👨‍⚕️ Medewerker gezondheidszorg

De man in witte jas met stethoscoop staat symbool voor de gezondheidszorg en kan betrekking hebben op een arts, verpleegkundige, therapeut of chirurg. Iemand heeft gezondheidsproblemen of een afspraak bij de arts.

U+1F469 U+1F33E
Boerin smiley U+1F469 U+1F33E
👩‍🌾 Boerin

We gaan vakantie vieren op de boerderij! Natuur, dieren, weiden en velden. De vrouw met strohoed en tuinbroek werkt in de landbouw, kweekt groente of voelt zich erg verbonden met de natuur.

U+1F468 U+1F33E
Boer Whatsapp U+1F468 U+1F33E
👨‍🌾 Boer

We gaan naar het platteland! De man draagt een stro- of cowboyhoed en tuinbroek. Deze emoji verwijst naar het landelijke leven, de landbouw, tuinbouw of veehouderij en staat voor de natuur of zelfvoorzienigheid.

U+1F469 ‍U+1F373
Kokkin U+1F469 ‍U+1F373
👩‍🍳 Kokkin

Ik overtuig jullie vanavond van mijn kookkunsten! De vrouw met de karakteristieke werkkleding van een kok is een ster- of hobby kok, werkt in de horeca of heeft mogelijk helemaal geen kooktalent.

U+1F468 U+1F373
Kok emoji U+1F468 U+1F373
👨‍🍳 Kok

Een kok draagt een koksbuis en koksmuts en is verantwoordelijk voor het bereiden van een smakelijke maaltijd. Hoewel de meeste mannen thuis vaak niet meer dan een ei kunnen ‘koken’, werken er in de professionele keuken meer mannen dan vrouwen.

U+1F469 U+1F393
Studente Whatsapp U+1F469 U+1F393
👩‍🎓 Studente

Het buffelen heeft zijn vruchten afgeworpen, het feest kan beginnen! De school, opleiding, vervolgopleiding of studie is met goed resultaat afgerond. Deze emoji staat symbool voor onderwijs en kennis.

U+1F468 U+1F393
Student smiley U+1F468 U+1F393
👨‍🎓 Student

Een recentelijk behaald universitair diploma. De academische baret, ook wel motarboard genoemd, maar officieel is de benaming ‘square academic cap’ wordt op sommige Amerikaanse hogescholen gedragen tijdens diploma-uitreikingen. De emoji staat symbool voor (vervolg)onderwijs.

U+1F469 U+1F3A4
Zangeres smiley U+1F469 U+1F3A4
👩‍🎤 Zangeres

Daar kan ik een lied van zingen! Of het nu in de auto is of op het grote podium, de zangeres houdt van de show en vermaakt haar publiek graag. Deze emoji kan ook symbool staan voor ‘joie de vivre’, luchtigheid en een zorgeloze tijd.

U+1F468 U+1F3A4
Zanger Facebook U+1F468 U+1F3A4
👨‍🎤 Zanger

Je bent een geboren entertainer! De man met de microfoon is een popster, zingt graag onder de douche, of zingt graag zijn eigen lied. De afbeelding lijkt op David Bowie of op Prince, afhankelijk van welke versie

U+1F469 U+1F3EB
Lerares Whatsapp U+1F469 U+1F3EB
👩‍🏫 Lerares

Een vrouw met klasse: de lerares. Een vrouw staat voor een schoolbord om les te geven. 2/3 van alle pedagogen is vrouwelijk. Bijna geen enkel ander beroep heeft meer vooroordelen.

U+1F468 U+1F3EB
Leraar smiley U+1F468 U+1F3EB
👨‍🏫 Leraar

Je zou leraar moeten zijn! De nieuwe docent, leraar of professor is zeer tevreden. Deze emoji staat symbool voor elk type onderwijs waar les wordt gegeven, maar kan ook als grap gebruikt worden voor iemand die belerend overkomt of de nerd wil uithangen.

U+1F469 U+1F3ED
Lasser vrouw U+1F469 U+1F3ED
👩‍🏭 Werkvrouw

Ik ben aan het klussen! De vrouw draagt een veiligheidsbril en werkkleding en houdt een ingeschakeld lasapparaat in haar hand. Je werkt in de industrie of metaalindustrie, je houdt van natuurkunde en scheikunde of je houdt ervan dingen op te lossen.

U+1F468 U+1F3ED
Lasser emoji U+1F468 U+1F3ED
👨‍🏭 Werkman

Dat lassen we aan elkaar. Bij het lassen worden onderdelen permanent aan elkaar vast gemaakt. Voor bescherming moeten speciale brillen en veiligheidskleding gedragen worden. Men werkt in de industrie, in een fabriek of is klusjesman.

U+1F469 U+1F4BB
Vrouw met laptop U+1F469 U+1F4BB
👩‍💻 Technoloog vrouw

Je brengt te veel tijd online door! Computernerd, studente, blogger of enthousiaste online shopper. De vrouw brengt vanwege haar hobby’s, opleiding of haar baan veel tijd achter de computer door.

U+1F468 U+1F4BB
Man met laptop smiley U+1F468 U+1F4BB
👨‍💻 Technoloog man

Ik vind nieuwe technologieën opwindend! De man zit achter de computer of laptop en werkt als ontwikkelaar of IT-expert. Iemand besteedt te veel tijd online aan het spelen van videogames.

U+1F469 ‍U+1F4BC
Medewerker smiley U+1F469 ‍U+1F4BC
👩‍💼 Kantoormedewerkster

Ik zit vandaag langer op kantoor! De vrouw is zakelijk gekleed en werkt als werknemer, zakenvrouw, assistente of manager op kantoor.

U+1F468 U+1F4BC
Medewerker Whatsapp U+1F468 U+1F4BC
👨‍💼 Kantoormedewerker

Deze emoji staat symbool voor kantoormedewerkers of mannen in pak. De kleding wijst op een kantoorbaan, of het nu een baan als werknemer, bedrijfsleider, manager of zakenman gaat. Ook kan het betekenen dat iemand zich heeft uitgedost en een nieuw pak draagt.

U+1F469 ‍U+1F527
Monteur vrouw U+1F469 ‍U+1F527
👩‍🔧 Monteur vrouw

“Ik doe het zelf wel”, of “Ik moet mijn auto naar de garage brengen”. De vrouw draagt vanwege haar beroep een blauwe overall of ze wil benadrukken dat ze dingen kan repareren.

U+1F468 ‍U+1F527
Monteur emoji U+1F468 ‍U+1F527
👨‍🔧 Monteur man

“Ik moet straks ook nog even de auto repareren”, of, “Ik kan alles repareren!” De man in de blauwe overall kan een elektricien, vakman, loodgieter of monteur zijn. Deze emoji staat symbool voor klusvaardigheden of men wil ermee laten weten dat men gewoon even niet beschikbaar is.

U+1F469 U+1F52C
Onderzoekster U+1F469 U+1F52C
👩‍🔬 Wetenschapper vrouw

Ik experimenteer een beetje rond! Met de haarkleur, in de keuken of in het laboratorium. De bril en laboratoriumjas wijzen op een biologe, scheikundige, natuurkundige of vrouwelijke wetenschapper. Deze emoji laat zien dat iemand interesse heeft in chemie of maakt duidelijk dat er naar een oplossing wordt gezocht.

U+1F468 U+1F52C
Onderzoeker emoji U+1F468 U+1F52C
👨‍🔬 Wetenschapper man

Wat zal de uitkomst zijn? De man draagt een bril en laboratoriumjas en werkt als wetenschapper of onderzoeker in een laboratorium. Iets bevindt zich nog in de experimentele fase, maar er wordt al onderzoek gedaan naar de uitkomst.

U+1F469 U+1F3A8
Kunstchilderes Whatsapp U+1F469 U+1F3A8
👩‍🎨 Kunstenares

Afbeelding van een vrouw met de stereotiepe baret op haar hoofd en penseel in haar hand. Ze is kunstenares van beroep, heeft een nieuwe hobby voor zichzelf ontdekt of is haar appartement aan het verven. Staat symbool voor creativiteit en zelfrealisatie.

U+1F468 U+1F3A8
Kunstschilder emoji U+1F468 U+1F3A8
👨‍🎨 Kunstenaar

Het leven een beetje kleur geven. Een schilder met kwast en palet in zijn hand. Deze emoji staat symbool voor zowel creatief talent, originaliteit als zelfrealisatie.

U+1F469 U+1F692
Brandweervrouw emoji U+1F469 U+1F692
👩‍🚒 Brandweervrouw

Bij een brandalarm rukt de brandweer uit. Er is een discussie gaande, het verlangen naar een baan uit de kindertijd is vervuld, ergens is er brand of men heeft zelf een vuur dat ontstond uit een kookpoging weten te blussen.

U+1F468 U+1F692
Brandweerman U+1F468 U+1F692
👨‍🚒 Brandweerman

Waar is de brand? Het brandweeruniform beschermt de brandweerman tegen de hoge temperaturen. De brandweer blust branden, redt levens en soms ook katten uit de boom. Deze emoji wordt gebruikt in combinatie met veiligheid, brandveiligheid en het beroep brandweerman.

U+1F469 ‍U+2708
Pilote U+1F469 ‍U+2708
👩‍✈️ Pilote

Welkom aan boord, hier spreekt uw piloot! De vrouw in uniform, epauletten met strepen en pet bestuurt een vliegtuig. Deze emoji staat symbool voor dromen, verandering en vrijheid. In 1988 zat voor het eerst een vrouwelijke copiloot in de cockpit, in 2000 de eerste kapitein.

U+1F468 ‍U+2708
Piloot Facebook U+1F468 ‍U+2708
👨‍✈️ Piloot

Hier spreekt uw kapitein, wij zetten de daling en zullen zo dadelijk landen! De man in uniform, pet en insigne is een (toekomstige) piloot. Deze emoji verwijst naar vliegen of navigeren en vliegtuigen in het algemeen.

U+1F469 ‍U+1F680
Astronaute Whatsapp U+1F469 ‍U+1F680
👩‍🚀 Astronaute

Nieuwe dingen ontdekken, onverwachte hoogten bereiken of alles achter zich laten. De astronaute gaat op verkenningstocht door de ruimte. De kinderdroom van velen. Deze emoji wordt vaak gebruikt in verband met de ruimte.

U+1F468 ‍U+1F680
Astronaut emoji U+1F468 ‍U+1F680
👨‍🚀 Astronaut

Als kind wilde ik astronaut worden! De astronaut in een ruimtepak verkent het universum in een ruimteschip. Deze emoji wordt gebruikt om interesse in de ruimtevaart en planeten te tonen en vertegenwoordigt de wens om iets nieuws te ontdekken en het bewustzijn te vergroten.

U+1F469 U+2696
Vrouwelijke rechter U+1F469 U+2696
👩‍⚖️ Vrouwelijke rechter

De vrouw draagt een toga en houdt in haar hand de hamer van een rechter vast. Een rechter is iemand die rechtspreekt. Deze emoji wordt gebruikt in samenhang met justitie of de rechterlijke macht. Er moet een beslissing worden genomen of gerechtigheid moet zegevieren!

U+1F468 U+2696
Rechter U+1F468 U+2696
👨‍⚖️ Mannelijke rechter

“Ik acht u schuldig aan de inhoud van de aanklacht” of, “Als de eis niet officieel wordt ingediend, kan er geen bemiddeling volgen en zal er ook geen rechtspraak zijn”. De rechter emoji staat symbool voor recht en gerechtigheid.

U+1F470
Bruiloft emoji U+1F470
👰 Bruid

“Ik ga trouwen!” Deze emoji verwijst naar de bruid zelf, een huwelijk of een huwelijk dat spoedig plaats zal vinden, en kan gebruikt worden voor uitnodigingen, de huwelijksdag, voor de huwelijksplanning of zoektocht naar een trouwjurk.

U+1F935
Man in pak U+1F935
🤵 Man in smoking

Vandaag is een belangrijke dag! Een smoking bestaat uit een jas, vest en een broek, staat elegant en is geschikte kleding voor bijzondere aangelegenheden. Symbolisch staat deze emoji voor officiële aangelegenheden of grote feesten, bijvoorbeeld een chic banket of de eigen bruiloft. Kan ook staan voor de smoking op zichzelf, romantische afspraakjes of een reünie.

U+1F478
Prinses emoji U+1F478
👸 Prinses

Een mooie, nobele, bevoorrechte prinses met een kroon of diadeem. De droom van alle kleine meisjes. Verheug je als een man jou deze emoji stuurt, want dan ben jij zijn prinses.

U+1F934
Prins Whatsapp U+1F934
🤴 Prins

Een prins (uit het Latijnse princeps = de eerste) met kroon. Een prins is van adel, hij is afstammeling van een koning. Deze emoji kan ironisch worden ingezet om aan te geven dat iemand zich groter voordoet dan hij is, of staat symbool voor een rijke, knappe man. Verder wordt de emoji gebruikt als algemeen symbool voor geluk en staat hij voor goed fatsoen, intelligentie en mannelijkheid. Je wensen zullen in vervulling gaan.

U+1F9B8 U+2640
Superheld emoji U+1F9B8 U+2640
🦸‍♀️ Superheld

Met bovenmenselijke krachten bestrijden de superhelden het kwaad en beschermen zo de mensheid. Het kostuum wordt gebruikt voor herkenbaarheid, maar ook voor bescherming van d eigen identiteit. De hoge moraliteit, grote moed en rechtvaardigheidsgevoel en de onvoorwaardelijke toewijding aan anderen onderscheiden de superheld van anderen. Maar elke superheld is ook kwetsbaar en heeft zijn zwakke plek.

U+1F9B9 U+2640
Schurk U+1F9B9 U+2640
🦹‍♀️ Superschurk

De superschurk is de kwaadaardige tegenstander van de superheld, zoals Lex Luther dat is bij Superman en de Joker bij Batman. Ze hebben meestal bovenmenselijke vaardigheden, een hoge intelligentie en lijden vaak aan grootheidswaanzin. Hij leeft zich uit in zijn slechte rol en beleeft daar groot plezier aan.

U+1F936
Kerstvrouw U+1F936
🤶 Kerstvrouw

De vriendelijke, oudere vrouw met rode kerstmuts en bril is de vrouw van de kerstman. Ze wordt voor het eerst vermeld in het korte verhaal “A Christmas Legend” (1849) van James Rees. Ze staat symbool voor het kerstfeest en de korte periode voorafgaand aan kerst.

U+1F385
Kersman emoji U+1F385
🎅 Kerstman

Vrolijk kerstfeest! De mollige, vriendelijke, oudere man met rode kerstmuts en witte baard woont in het noorden. Op kerstavond glijdt hij door de schoorsteen van de open haard om cadeautjes voor de brave kindertjes onder de kerstboom te leggen.

U+1F9D9
Tovenaar Facebook U+1F9D9
🧙 Magiër

“Wat is dat voor hocus pocus?”, of, “Ik kan niet heksen!”. Iemand wil fantasy films kijken of heeft een leuk idee voor een carnavalskostuum. Of het nu een echte magiër betreft, of een magische persoonlijkheid, het gaat om bovennatuurlijke magie.

U+1F9DD
Elf Whatsapp U+1F9DD
🧝 Elf

Mijn favoriete film is “Lord of the Rings!” De kleine, sierlijke natuurgeesten met puntige oren zijn bemiddelaars tussen de natuur en de mens. De mythische wezens hebben bovennatuurlijke vermogens, kunnen vliegen en onzichtbaar worden. Deze emoji staat symbool voor verlegenheid, tederheid en de verbinding met de natuur.

U+1F9DB
Vampier emoji U+1F9DB
🧛 Vampier

“Ik ben een nachtmens”, of, “Jij bloedzuiger!” Donkere mantel en puntige hoektanden: de ondoden in menselijke vorm verlaten hun graf ’s nachts, bij voorkeur om menselijk bloed te drinken. Vampiers hebben bovennatuurlijke krachten. Graaf Dracula is waarschijnlijk we de meest bekende vampier.

U+1F9DF
Zombie U+1F9DF
🧟 Zombie

Lopen als een zombie, naar ‘Resident Evil’ of ‘The Walking Dead’ kijken. De zombie is een fictief wezen uit horrorfilms: een wandelende dood, beroofd van zijn ziel. Meestal boos, eng en op wraak uit. Deze emoji staat symbool voor onzelfzuchtige, afhankelijke mensen.

U+1F9DE
Geest in de fles emoji U+1F9DE
🧞 Geest

Verhalen uit Duizend-en-een-nacht, betoverende Jeanny in de fles of Aladin en de toverlamp. Figuur uit oosterse sprookjes: voor straf opgesloten in een fles of lamp moet de geest drie wensen voor degene die hem bevrijdt in vervulling laten gaan. Deze emoji wordt gebruikt als metafoor voor zichzelf toegebracht gevaar.

U+1F9DC
Zeemeermin emoji U+1F9DC
🧜 Zeemeermin

Het vrouwelijke mythische wezen leeft in het water en is een samenstelling van een vrouwen- en vissenlichaam. Alleen de liefde van een man kan de zeemeermin van haar lot bevrijden. Een heel bekende zeemeermin is Ariel van Walt Disney.

U+1F9DA
Fee U+1F9DA
🧚 Fee

“Je gelooft nog steeds in de tanden fee”, of, “Ik hou van de films met Peter Pan”. De allermooiste mythische wezens hebben magische krachten. Ze kunnen zowel vrouwelijk als mannelijk zijn, goed of slecht. Deze emoji staat symbool voor magie, puurheid en kinderachtigheid.

U+1F47C
Baby engel U+1F47C
👼 Baby engel

“Ik ben onschuldig”, of, “Je bent een engel!” De baby engel emoji met halo om zijn hoofd staat vaak voor een wonder, hoop of geloof.

U+1F930
Zwangere vrouw U+1F930
🤰 Zwangere vrouw

Iemand verwacht bezoek van de ooievaar. De zwangere vrouw die haar buik vasthoudt, krijgt een baby! De ronde buik kan ook staan voor gewichtstoename, of je hebt te veel gegeten ('food baby').

U+1F931
Moeder met baby U+1F931
🤱 Borstvoeding

Ik was vannacht om de twee uur wakker! Een vrouw die een baby borstvoeding geeft. In Nederland krijgt 69,4% van de baby’s in de eerste zes weken na de geboorte borstvoeding. Amsterdam scoort het hoogst: bijna 90%. Borstvoeding geven in het openbaar is een controversieel onderwerp en lokte in 2017 een trend op social media uit.

U+1F645
Niet-in-orde emoji U+1F645
🙅 Gezicht met niet-in-orde pose

Nee, zo niet! Vrouw met gekruiste armen en afwerende houding laat zien dat er iets mis is. Een teken om te stoppen.

U+1F646
Alles-in-orde U+1F646
🙆 Gezicht met alles-is-in-orde pose

Helemaal goed! De vrouw houdt haar handen in een cirkel (OK-teken). Ik wil je zeggen dat alles goed is. Deze emoji staat symbool voor belangenbehartiging en goedkeuring en is vanwege de houding ook bekend als ballerina.

U+1F481
Vrouw strekt hand emoji U+1F481
💁 Informatiebalie medewerkster

Waarmee kan ik u helpen? De servicegerichte en vriendelijke vrouw bij de informatiebalie beantwoordt de vraag van een klant en gebruikt een handgebaar. Deze emoji kan bij het einde van een bericht als vraag bedoeld zijn, in de trant van: “Wat vind jij ervan?”, of “Mij maakt het niks uit”.

U+1F64B
Persoon heft hand op emoji U+1F64B
🙋 Vrolijke persoon die een hand opheft

De persoon is blij en steekt een hand op. Wil dat hij/zij gezien wordt en geeft aan dat ze een vraag of een antwoord heeft.

U+1F926
Man houdt zijn hoofd vast U+1F926
🤦 Man houdt zijn hoofd vast

“Facepalm”, een uitdrukking die bestaat uit het woord ‘face’(gezicht) en ‘palm’ (handpalm), werd bekend door de serie Starship Enterprise. “Dat kan niet waar zijn!”, wordt gedacht naar aanleiding van de domheid van een ander. Kan ook worden gebruikt voor plaatsvervangende schaamte.

U+1F937
Schouderophalen emoji U+1F937
🤷 Persoon haalt zijn schouders op

“Ik zou niet weten hoe ik je kan helpen”, of, “Zo gaat dat nou eenmaal in het leven”. Het schouderophalen staat voor onwetendheid, verwarring of desinteresse voor een bepaalde zaak. Tekstversie: ¯\_(ツ)_/¯.

U+1F64E
Pruilende persoon U+1F64E
🙎 Pruilende persoon

Ik ben ontevreden! Deze emoji pruilt en toont zijn/haar ongenoegen. Kan een indicatie zijn dat iemand boos en geïrriteerd is.

U+1F64D
Fronsende persoon U+1F64D
🙍 Fronsende persoon

Afbeelding van een vrouw met een frons. Ze kijkt terneergeslagen en is verdrietig. Deze emoji zou kunnen wijzen op een triest bericht.

U+1F487
Kapper U+1F487
💇 Persoon krijgt knipbeurt

Ik moet naar de kapper! Men wil een metamorfose ondergaan of er staat een groot evenement in de planning. Mannen gaan vaker naar de kapper dan vrouwen, vrouwen betalen er meer voor dan mannen. Deze emoji staat symbool voor schoonheid en ijdelheid.

U+1F486
Massage Whatsapp U+1F486
💆 Persoon krijgt massage

Of het nu gaat om een afspraak bij de kapper, een bezoek aan de schoonheidsspecialiste of een dagje wellness, deze persoon geniet van een hoofd- of gezichtsmassage. Misschien was je dag stressvol, heb je last van hoofdpijn, of wil je gewoon ontspannen.

U+1F9D6
Sauna emoji U+1F9D6
🧖 Persoon in de sauna

Laten we ons gaan ontspannen! Het stoombad of stoomcabine wordt met behulp van een saunaoven op 80 tot 105 graden Celsius verhit. Een bezoek aan een sauna dient ter ontspanning en bevordert een goede gezondheid. In Scandinavië en Rusland worden er door middel van de sauna zelfs sociale contacten warm gehouden.

U+1F485
Nagellak emoji U+1F485
💅 Nagellak

De vrouw die haar nagels lakt, bereidt zich voor op een speciale gelegenheid of maakt zich op om uit te gaan. Deze emoji kan staan voor schoonheid in het algemeen, vrouwelijkheid, of wijst op een afspraak voor een manicure. Staat ook symbool voor nonchalance en zorgeloosheid.

U+1F483
Dansende vrouw emoji U+1F483
💃 Dansen

“Ik heb zin om iets te vieren”, of, “Ik ben zo opgewonden!” De dansende vrouw in de rode jurk wordt ook vaak in samenhang met salsa gebracht. In het algemeen staat deze emoji symbool voor plezier en vermaak.

U+1F57A
Dansende man U+1F57A
🕺 Dansende man

Ik had zoveel plezier op het feest! Iemand heeft een geweldige tijd beleefd en wil weer een keer ergens naartoe om te feesten. Deze emoji staat symbool voor alle soorten evenementen waarbij gedanst kan worden.

U+1F46F
Vrouwen met konijnenoren U+1F46F
👯 Vrouwen met konijnenoren

Twee Playboy bunny’s met konijnenoren. Deze modellen vertegenwoordigen het Amerikaanse Playboy magazine voor mannen en staan wereldwijd voor aantrekkelijk. Deze emoji wordt ook veel gebruikt als symbool voor zowel ballet als “laten we een feestje bouwen”.

U+1F574
Man in pak U+1F574
🕴 Zwevende man in pak

Zwevende man in pak met hoed. Combi tussen de uitbeelding van een uitroepteken en het logo van de zeventiger jaren band The Specials. Kan gebruikt worden als symbool voor een geest.

U+1F6B6
Voetganger emoji U+1F6B6
🚶 Voetganger

Een persoon is lopend onderweg of maakt een wandelingetje. Kan ook gebruikt worden om iemand aan te geven dat hij beter een stapje terug moet doen of met een zaak wat rustiger aan te doen.

U+1F3C3
Rennende man U+1F3C3
🏃 Hardloper

De persoon is erg sportief en gaat regelmatig hardlopen. Iemand dreigt te laat te komen of is in grote haast en rent om sneller van de ene plek naar de andere te komen. “Ik ben onderweg!”

U+1F46B
Man en vrouw houden elkaars handje vast U+1F46B
👫 Man en vrouw hand in hand

“Om jou maak ik me geen zorgen meer!” Verliefd paar staat zij aan zij. Man en vrouw staan hand in hand en stralen geluk uit.

U+1F46D
Twee vrouwen houden elkaars handje vast U+1F46D
👭 Twee vrouwen hand in hand

Twee vrouwen houden elkaars hand vast. Het kunnen beste vriendinnen zijn of zussen. Deze emoji kan ook expliciet staan voor de vrouwelijke liefde voor hetzelfde geslacht.

U+1F46C
Twee mannen emoji U+1F46C
👬 Twee mannen hand in hand

“We zijn een geweldig team!” Twee mannen staan hand in hand. De emoji kan voor vriendschap staan of een homopaar uitbeelden.

U+1F491
Paartje met hart Whatsapp U+1F491
💑 Stel met hart

“Ik ben gelukkig met jou!” Een verliefd stel (man en vrouw) naast elkaar. Beide zijn gelukkig en lachen. Het hart beeldt liefde uit.

U+1F48F
Man en vrouw met hart U+1F48F
💏 Kus

Man en vrouw hebben de ogen gesloten en de lippen getuit om elkaar te kussen. Ze zouden nu graag willen kussen. Het roze hart beeldt liefde uit.

U+1F46A
Gezin symbool U+1F46A
👪 Familie

Kan duiden op de klassieke gezinssamenstelling: vader, moeder, kind(eren), of op een sterke band met de familie. Men is van plan zelf een gezin te stichten of uitgenodigd voor een familiefeest.

U+1F469 U+1F466
Moeder zoon Whatsapp U+1F469 U+1F466
👩‍👦 Familie: vrouw, jongen

Mijn kleine broertje is vervelend! De vrouw is een zus of moeder van een kleine jongen. Deze emoji heeft betrekking op familiebanden en kan ook betekenen dat de vrouw een alleenstaande ouder is.

U+1F469 ‍U+1F467
Moeder dochter smiley U+1F469 ‍U+1F467
👩‍👧 Familie: vrouw, meisje

“Mijn dochter lijkt sprekend op mij”, of, “Ik breng graag tijd door met mijn zus”. Deze emoji kan gebruikt worden door de moeder en verwijzen naar de dochter, of andersom. Emoji heeft betrekking op familiebanden en kan ook betekenen dat de vrouw een alleenstaande ouder is.

U+1F469 U+1F467 U+1F466
Moeder kinderen emoji U+1F469 U+1F467 U+1F466
👩‍👧‍👦 Familie: vrouw, meisje, jongen

De man werkt, de vrouw brengt de dag alleen met de kinderen door. Deze emoji kan verwijzen naar een zekere moeder met haar kinderen, naar een alleenstaande ouder, of naar moederliefde in het algemeen.

U+1F469 U+1F466 U+1F466
Moeder zoons U+1F469 U+1F466 U+1F466
👩‍👦‍👦 Familie: vrouw, jongen, jongen

“Mijn zonen zijn geweldig”, of, “Ik ben moeder van een tweeling”. Deze emoji kan gebruikt worden voor moederliefde in het algemeen of voor familierelaties.

U+1F469 U+1F467 U+1F467
Moeder dochters Facebook U+1F469 U+1F467 U+1F467
👩‍👧‍👧 Familie: vrouw, meisje, meisje

Een huishouden runnen met alleen maar vrouwen is geweldig! Moeder van twee dochters of een tweeling. Kan ook de tante mee bedoeld worden met haar nichten, of het betreft zussen.

U+1F468 U+1F466
Man jongen U+1F468 U+1F466
👨‍👦 Familie: man, jongen

“Zo vader, zo zoon”, of, “Hij lijkt steeds meer op zijn vader”. Deze emoji symboliseert een gezin (vader en zoon, broers, neven) en een sterke band. Kan voor een uitje van vader met zoon gebruikt worden, of voor de hechtheid tussen twee broers, of voor een alleenstaande ouder.

U+1F468 U+1F467
Man dochter U+1F468 U+1F467
👨‍👧 Familie: man, meisje

“Ik voed mijn dochter alleen op”, of, “Mijn jongere zusje is mijn enige en alles voor mij”. De personen zijn familie of hebben een nauwe band met elkaar.

U+1F468 U+1F467 U+1F466
Man met kinderen U+1F468 U+1F467 U+1F466
👨‍👧‍👦 Familie: man, meisje, jongen

Alleenstaande vader, of de vrouw is buitenshuis en de man zorgt voor de kinderen. Een trotse vader die tijd doorbrengt met zijn kinderen, of een oudere broer die voor de broers en zussen zorgt.

U+1F468 U+1F466 U+1F466
Man met zonen U+1F468 U+1F466 U+1F466
👨‍👦‍👦 Familie: man, jongen, jongen

Familieman met zijn zonen, of de grote broer met zijn jongere broers. Of het nu bloedverwanten zijn of niet, er is een hechte, emotionele band. Vaderliefde, een uitstapje voor vader met zonen, of een alleenstaande man.

U+1F468 U+1F467 U+1F467
Vader dochters emoji U+1F468 U+1F467 U+1F467
👨‍👧‍👧 Familie: man, meisje, meisje

Mijn dochters zijn mijn oogappeltjes! Meisjes zijn vaak pappakindjes en vaders zouden hun prinsesjes het liefst de wereld aan hun voeten leggen. De vader brengt veel tijd door met zijn dochters, of is een alleenstaande ouder.

U+1F9F6
Bolletje wol emoji U+1F9F6
🧶 Bolletje wol

Ik moet het uit de knoop zien te halen! Wol wordt gemaakt van het bont van schapen, geiten en kamelen. Het oprollen van wol voorkomt dat het in de knoop raakt. Wol zorgt voor warmte, is knuffelig zacht en wordt gebruikt om te haken en te breien.

U+1F9F5
Klosje garen Whatsapp U+1F9F5
🧵 Klosje garen

Veel garen op zijn klos hebben. Ik ben helemaal de draad kwijt. Garen is een draad van vezels. Het draad word om een klos gewikkeld en wordt gebruikt voor handarbeid, bijvoorbeeld het naaien van textiel.

U+1F9E5